avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare P.V. amenda si permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare P.V. amenda si permis retinut

Buna seara, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare prioritate la pietoni
cu ocazia zilei eroilor a fost inchisa o artera din oras iar traficul dintr-o intersectie mare semaforizata era dirijata de Politia Rutiera, eu ieseam de pe portiunea de drum inchisa si m-am oprit in dreptul semaforului asteptand semnul politistului pentru a traversa intersectia, acesta a ridicat mana stanga pentru a opri masinile ce veneau din fata si cu dreapta mi-a permis trecerea, cand m-am apropiat de trecerea de pietoni un baiat a venit in fuga si traversat pe trecere eu fiind obligat sa franez brusc.
Un alt politist ce se afla pe trotuar a strigat sa trag pe dreapta , i-am prezentat actele s mi-a retinut permisul, in procesul verbal scrie la Confiscat : P.C. categoriile si seria, vreau sa stiu daca permisul de conducere se poate confisca, si daca e corect completat P.V., si ce sanse am daca fac contestatie,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:56, 5 Iunie 2014
daca e corect completat P.V

Pentru a putea sa ne exprima opinia daca PV este corect completat este necesar sa furnizati mai multe detali
Permisul de conducere nu se confisca de catre agentul de politie
In cazuri prevazute de lege,permisul de conducere se poate ridica provizoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere Ioan Ioan Ioan Ioan Buna! Azi se pare ca am calcat stramb,circuland pe o artera principala din oras,am virat spre stanga,intrand pe un bulevard,in intersectie aveam culoarea ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)