avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obiecte cumparate online, caracteristici diferite si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obiecte cumparate online, caracteristici diferite si calitate inferioara fata de produsul comandat

Am vrut sa cumpar un cazan pentru facut tuica, pentru uz casnic, m-am uitat pe internet am vazut cateva anunturi si am inceput sa sun. in cele din urma m-am hotarat si am contantact o asa zisa societate sau atelier si am comandat un cazan din cupru cu toate accesoriile urmand sa il trimita prin curier cu plata in ramburs. Dupa 3 zile a venit curierul mama mea a platit rambursul si apoi s-a gandit sa il verifice, cazanul fiind mai mare decat cel comandat, confectionat dintr-un alt material si elemente lipsa, tin sa mentionez ca eu sunt plecat din tara.
Dupa cateva convorbiri am cei de la atelier mi-au spus ca au gresit comanda si imi trimit altul,dar nu s-au tinut de cuvant, alte telefoane si ajungem la intelegere sa imi trimita o echipa cu un cazan asa cum imi doream dar si de data asta nimic.
Persoana cu care am vorbit la telefon era un angajat roman al atelierului, iar patronul si ceilalti angajati erau tigani, anuntul gasit pe internet era din Medias iar atelierul era defapt in Galati, acum nu im i mai raspund la telefon si am discutat chiar cu patronul dar nu am reusit sa rezolv problema.
As vrea sa stiu daca exista un cadru legal prin care pot sa innapoiez bunul si sa imi recuperez banii sau sa obtin un cazan cum am comandat?
Cel mai recent răspuns: raym32000 , utilizator 21:18, 3 Mai 2013
Livrarea produsului s-a facut cu predarea unei facturi, a certificatelor de conformitate. certificatului de garantie si instructiunilor de folosinta? In acest caz va puteti adresa direct OPC -ului.
In caz contrar, va puteti adresa Parchetului.
Am primit doar factura de la curier, pentru ramburs, certificatul de garantie si factura de la societatea respectiva nu am primit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet expediat fara plata ramburs 4ndr31s 4ndr31s Buna ziua, Sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Pe scurt speta este urmatoarea: - am dat comanda de cateva produse la o firma din bucuresti (comanda ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere la opc ? viliezwarez viliezwarez Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema am comandat 2 produse de pe un site de cumparaturi cu adresa etc.Am primit un mail de confirmare,la contul de ... (vezi toată discuția)