Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Sunteţi chemat în această instanţă, camera X, Complet X - ordin de protecţie, în data de 12 Martie 2025, ora 13:30 în calitate de pârât, în proces cu X în calitate de reclamant.
În caz de neprezentare a părţilor, judecata se va face în lipsă, dacă se solicită în scris acest lucru de către una dintre părţi.
Pârâtul va fi citat prin agent procedural, comunicându-i-se cererea de chemare în judecată ?i înscrisurile aferente, punându-i-se în vedere că poate formula întâmpinare până la termen. + cu menţiunea să prezinte la termen toate probele de care în?eleg să se folosească, sub rezerva încuviin?ării, sub sanc?iunea decăderii.
Prin înmânarea citaţiei, sub semnătură de primire, personal ori prin reprezentant legal sau convenţional ori prin funcţionarul sau persoana însarcinată cu primirea corespondenţei pentru un termen de judecată, cel citat este prezumat că are în cunoştinţă şi termenele de judecată ulterioare aceluia pentru care citaţia i-a fost înmânată.
Toate aspectele le povestiți av din oficiu.Daca puteți sa depunețiacte medicale din care sa rezulte problemele doamnei ar fi de folos.In rest și dna trebuie sa facă dovada existentei unor violente fizice,psihice împotriva ei..
In general persoanele din aceste centre sunt linistite pentru ca sunt sedate. In opinia mea, in aceste centre nu le sunt respectate drepturile de baza, li se incalca demnitatea, libertatea... si lista e lunga.
Nu imi pare ca ati incercat sa va ajutati juridic. Va bate dar ea are dovezi ca e fost lovita?
Din ce spuneti nu e fara discernamant, contactaati un avocat, sunati la politie caned e violenta, evacuati-o. Sigur ca are ceva cu dv., ati divortat si ea nu voia. Nu imi e clara situatia, din pacate, de unde aveti toate informatiile acestea juridice, majoritatea nu sunt corecte si va impiedica sa faceti ceva. Nu stiu ce ati facut, ca demersuri, pana acum, pare ca mai nimic.
Daca doriti sa iesiti din aceasta situatie, faceti ceva, nu mai stati.
Eu nu vad cu ce va poate ajuta un avocat, nu aveti pe cine da în judecata, e un om bolnav și pare si tanara, nu o internează nimeni pe termen lung. Statul nu se implica, lasa totul în seama familiei, nu sunt multe cămine spital, ca să va convingeti, mergeti la dgaspc sa vedeți ce variante sunt.
Doamna nu a muncit niciodată? Poate se poate încadra in grad de handicap.
Din pacate, statul nu are capacitate institutionala de a se ingriji de acesti oameni si, chiar daca ar putea, consider ca nu le-ar respecta drepturile. Ei nu pot fi inchisi.
In mod curent familia trebuie sa aiba grija de familie. Nu stiu daca ii datorati vreun fel de intretinere fostei sotii, dar fiica, daca este majora, ii datoreaza ingrijire mamei sale.
Nu cunosc de ce sufera anume, insa ar fi bine sa va faceti un plan impreuna, dv. si fiica, asa incat si mama ei sa fie ingrijita. Presupun ca odata a fost buna de sotie, de mama. Regret situatia actuala, insa institutionalizarea ei pe termen lung nu o vad ca o solutie legala.
Nu cunosc daca are discernamant, in ce baza va urmareste, de ce, daca puteti sa schimbati locuinta etc.
statul nu se implica în astfel de cazuri și foștii soti își datoreaza intretinere dacă e vb de boala intervenita în timpul casatoriei.