avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate lucianalex

Activitate lucianalex

Buna seara as dori sa va expun intamplarea mea si sa imi dati si mie o parere..o sa incerc sa expun cat mai detaliat ! In 2013 (fiind mai tanar si rebel) am avut o perioada de 3 luni in care am luat amenda dupa amenda pana am ajund la 13 puncte de penalizare..toate bune pana intr o zi in care am luat o amenda de centura si cu cele 13 puncte cumulate am depasit 15 puncte....peste o saptamana ma trezesc cu politia sa le predau permisul..bineinteles l am predat dupa care am facut o contestatie la ultima amenda primita pentru a nu mai avea acele puncte de penalizare iar cu un certificat de grefa am fost si mi am luat permisul pe aceasta perioada...procesul a durat cam jumatate de an timp in care punctele de penalizare din urma au disparut automat din sistem eu am pierdut procesul acela si bineinteles nu am m ai dat importanta..ieri m am trezit cu o instiintare sa predau permisul deoarece am pierdut acel proces..Din ce am citit pe internet am inteles ca efectele acelei amenzi intra in vigoare la data in care instanta da o decizie irevocabila iar data acea a fost dupa ce punctele din urma disparusera..deci practic cand isi facea efectul eu mai aveam 5 sau 6 puncte si cu cele dupa amenda 3 puncte...credeti ca am vreo sansa sa castig in instanta ? E o problema mai ciudata putin poate si nu prea a stiut nimeni sa imi raspunda si as aprecia mult orice parere ! Va multumesc
Nu sunt parte in contractul lui si locuim impreuna doar in buletin ! Sa inteleg ca nu va fi nici un fel de problema pana la urma ! Va multumesc pentru ajutor !
Buna ziua ! As vrea sa stiu daca in cazul unui imprumut la banca se verifica si situatia copilului acesta fiind major...Nu am inteles foarte bine notiunea de familie (sot-sotie sau sot-sotie-copii).Doresc un imprumut iar baiatul meu are o restanta la banca si as vrea sa stiu daca ma pot lovi de ceva probleme sau nu se mai ia in considerare daca e major ! Eu sunt la zi cu toate creditele in desfasurare ! Va multumesc !
Buna ziua ! Se pune urmatoarea problema..Sunt angajat cu carte de munca pe salariu minim de 6 luni de zile..Recent am aflat ca angajatorul nu plateste nimic la stat nici partea lui nici partea mea din contributie (somaj,sanatate etc)..Intrebarea mea e urmatoarea..Daca ma duc si imi platesc contributia mea din buzunarul propriu se ia in calcul?Sau trebuie sa platesc si contributia angajatorului?Pot plati si din urma?Se poate plati doar la somaj si sanatate si sa nu platesc pensia..sau sa aleg dintre ele..Cine ma poate lamuri si pe mine? Va multumesc frumos pentru un eventual raspuns !
Răspuns la discuția Decizia pe scurt..
adriana_c a scris:

In cadrul celui de-al doilea proces, a fost invocata excepţia autorităţii de lucru judecat pentru ca judecarea plangerii contraventionale formulate de dvs. sa nu mai fie reluata.

Prima hotararea judecatoreasca, prin care a fost admisa plangerea, are autoritate de lucru judecat.

Plangerea contraventionala ramane admisa si nu aveti motiv sa faceti apel.



Aveam o banuiala oricum va multumesc frumos pentru confirmare !
As dori o scurta interpretare la aceasta solutie..Mentionez ca este vorba despre o plangere contraventionala aflate pe 2 dosare in baza aceluiasi proces verbal..Prima plangere mi a fost admisa acum 2 luni de zile..Va multumesc !

Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Admite excepţia autorităţii de lucru judecat, invocate din oficiu. Respinge plângerea contravenţională pentru autoritate de lucru judecat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, care poate fi exercitat prin depunerea cererii la Judecătoria Giurgiu.
Document: Hotarâre 6/2014 08.01.2014
Salut ! Am si eu urmatoarea problema cine poate sa ma lamureasca si pe mine? Prietena mea e angajata la o firma la care patronu e un arab..Deoarece nu a putut sa treaca toate actiunile pe numele lui a puso pe prietena mea ca asociat cu 1% actiuni! La accea firma insa se intampla cam multe magarii dupa parerea mea ..Intrebarea mea e una simpla..Ca asociat cu 1% actiuni in caz ca se intampla ceva si patronu pleaca din tara asociatul adica prietena mea raspunde pentru tot ce e legat de firma? (datorii,restante etc etc ) ..Va multumesc !
Buna ziua ! O intrebare scurta pentru cei din domeniul bancar ! La un salariu de 4800 de lei net si cu credite in desfasurare platite la zi in valoare de 2000 de lei daca vreau sa aplic pentru un card avantaj de cumparaturi (BCR) cu un plafon de 5000-6000 de lei credeti ca sunt sanse?
Răspuns la discuția Explicatie solutie
gicu13 a scris:

înseamnă că se mai aplică doar sancțiunea prevăzută pentru nepurtarea centurii de siguranță, respectiv 2 puncte de penalizare și amendă contravențională.


Va multumesc frumos aveam o banuiala dar nu eram sigur !
Buna Ziua ! Am facut mai demult o contestatie impotriva unui PV pentru depasirea vitezei regulamentare si nepurtarea centurii de siguranta ! Azi am vazut pe internet urmatoarea decizie..."Tip solutie: Admite in parte plângerea
Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea contravenţională. Anulează procesul-verbal seria CP nr.3270452/15.03.2013, în ceea ce priveşte fapta prevăzută de art.121 alin.(1) din Regulamentul la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 şi sancţionată de art.100 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Menţine procesul-verbal seria CP nr.3270452/15.03.2013, în ceea ce priveşte fapta prevăzută de art.36 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 şi sancţionată de art.99 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 . Cu apel în 30 de zile de la comunicare, care poate fi exercitat prin depunerea cererii la Judecătoria Giurgiu. "

Imi poate explica cineva ce inseamna ? Va multumesc frumos