avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate popescu_escu

Activitate popescu_escu

-Cum se poate face dovada, sau mai bine spus, cine trebuie sa faca dovada proprietatii bunurilor mobile? Eu sau executorul?

-Mai exact in situatia de fata in care eu locuiesc cu parintii ( sunt luat in spatiu) cum face deosebirea executorul care sunt bunurile mele si care sunt bunurile lor?

-In situatia in care ma angazjez (momentan sunt in somaj) in cat timp de la angajare afla angajatorul ca ai poprire pe conturi? In momentul cand afla ca ai poprire, i se comunica si motivul, respectiv toate informatiile de natura penala?

Multumesc!
Am citit un articol in care scria ca daca valoarea bunurilor mobile este relativ mica si nu acopera nici macar onorariul executorului, acestea nu mai fac obiectul sechestrului. Este oare adevarat?
Cum se poate face dovada, sau mai bine spus, cine trebuie sa faca dovada proprietatii bunurilor mobile? Eu sau executorul? Pentru ca de cele imobile nu poate fi vorba, pentru ca nu detin.
In urma unei sentinte definitive, impreuna cu o alta persoana avem de achitat catre o societate comerciala suma de 35.000 de lei fiecare.

Acum 3 zile am primit o somatie de la un executor ca in decurs de 1 zi sa ma prezint la sediul dansilor sa le comunic veniturile si bunurile mobile / imobile.

-As dori sa va intreb, in situatia de fata in care eu locuiesc cu parintii (deci sunt luat in spatiu de tatal meu) bunurile mobile ce se afla la acel imobil se pot pune sechestru pe ele?
-Am trimis o adresa catre executor in care am mentionat ca nu detin bunuri mobile sau imobile si nu realizez venituri decat o indemnizatie de somaj si alocatia copiilor.

-Cum poate decurge procedura de executare in acest caz?

-Onorariul stabilit de catre executorul judecatoresc se ridica la suma de 5500 de lei. Nu este cam mult in raport cu suma datorata?

-Exista posibilitatea ca suma datorata sa se poata plati esalonat? Cu cine se discuta aceast aspect, cu executorul sau cu creditorul?

-exista pe rol o solicitare de recurs in casatie, deoarece instanta de fond a hotarat ca fapta nu este penala iar instanta de apel a hotarat opusul.
Poate influenta cu ceva desfasurarea procedurii de executare silita?

Multumesc pentru raspuns. Exista posibilitatea ca in acest timp sa intervina prescriptia executarii silite, se poate ajunge aici daca nu au ce executa? Cel mult pot pune o poprire pe un salariu minim pe economie?

Intreb in ideea ca au fost total neseriosii cu mine, eu unul manifestandu-mi intentia de a achita esalonat inainte de inceperea procesului de urmarire penala acum 5 ani de zile si prezentandu-le situatia ca nu detin bunuri sau depozite/conturi la banci pe care sa le execute intr-un final.
Si am primit un raspuns sec cum ca vor sa ma bage in inchisoare, chiar daca aveau cunostinta ca prejudiciul creat a fost in culpa si nu intentionat, chiar participand cu ei activ pentru recuperarea prejudicului din piata ...
in primul rand as dori sa va salut si sa va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la o hotarare judecatoreasca definitiva.
Mai exact in prima instanta am fost declarat nevinovat pentru infractiunea de delapidare iar la recurs a fost schimbata in parte solutia si am primit un an cu suspendare cu o perioada de incercare de 3 ani + plata prejudiciului in solidar cu o alta persoana.
Am de achitat partea mea o suma destul de maricica (35.000 lei)

*Vroiam sa va intreb care sunt pasii pentru punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive ca aceasta?

*Daca eu nu detin nimic pe numele meu cum se poate recupera acest prejudiciu? ( am o rata la un credit la banca :)

*Se poate face o intelegere cu fostul angajator pentru o plata esalonata?

Multumesc!
Salutare, doresc sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la modalitatea de impozitare a salariilor compensatorii in urma disponibilizarii colective.

Mai exact am fost prins intr-o concediere colectiva iar printre masurile compensatorii s-a oferit si o suma de bani in functie de vechimea in cadrul companiei. Si ca sa fiu si mai exact din cei 48000 de lei brut unde am fost incadrat am incasat 28000 lei.
Este oare corect calculat? Asa mult se impoziteaza?
Răspuns la discuția Lipsa in gestiune
Nu este vorba de o singura transa,totul s-a intamplat pe parcursul a maxim 3 saptamani. Ideea este ca el a adus saptamanal facturi de mana si bani,motivand ca x sau y client nu a vrut marfa cu factura si sa ii taiem bon fiscal iar pentru ceilalti motivand ca a lasat marfa a notat-o urmand sa le taie factura saptamana urmatoare ca nu au bani ,fiind dupa paste si ca nu prea merge treaba ...

Dumneavoastra spuneti mai sus de delapidare dar eu nu am avut nici intentia si nici nu mi-am insusit respectiva marfa/bani,pentru a sustine acesta pot veni cu martori care sa arate ca nu am avut vanzare pe depozit decat 1-2 clienti pe zi,produsele noatre fiind foarte scumpe pe depozit pentru a incuraja distributia...

Vroiam sa va intreb daca eu ma consider parte vatamata si depun plangere penala impotriva lui ma ajuta cu ceva? Din cate se pare si firma va face acelasi lucru,deoarece au un reprezentant al firmei detasat aici pentru a afla ce s-a intamplat cu adevarat si pentru a continua livrarile, si au descoperit si ei ce s-a intamplat si anume ca singura mea vina este ca nu am eliberat aviz de insotire a marfii pentru marfa suplimentara ce o lua pe ruta.

Mentionez ca eu am ramas in continuare angajajat,sunt deschis,sincer si coolaborez cu ei pentru a rezolva problema,pe cand nenorocitul acesta nici macar la telefon nu raspunde,ba chiar mai mult a sunat clientii pe rute si a incasat banii, a ridicat marfa de la clienti cu masina personala acum doua zile marfa pe care si-a insusit-o pentru ca la noi nu a mai ajuns(am luat si declaratie de la cel de la care a ridicat marfa)

Ar mai fi multe de spus,dar nu stiu cum sa le expun ca sa ma fac mai bine inteles si sa arat cu adevarat ce s-a intamplat...

Va supun atentiei urmatoarea problema si cer un sfat din partea dumneavoastra:

Lucrez ca gestionar la un depozit de furaje,iar la inventar am iesit lipsa in jur de 60 000 de lei,ce rezulta din faptul ca nu am eliberat avize de insotire a marfii catre agentul ce distribuia marfa pe teren,pe motiv ca acesta pe langa comenzile ferme pe care le avea si pentru care eliberam facturi fiscale mai avea si clienti la care vindea marfa din masina,marfa pentru care putea face facturi de mana avand facturier si chitantier sau pentru care putea emite bon fiscal deoarece avea casa de marcat pe punct mobil.

Greseala mea,si pe care mi-o asum este ca am fost atat de credul si am mers pe incredere fiind colegul meu si necrezand ca poate face acest lucru. Ulterior inventarului in urma declaratiei date catre directorul firmei am aflat ca el a eliberat marfa fara documente fiscale catre diversi clienti pe care nu ii cunosc,dar isi recunoaste doar o parte din marfa,mai exact 22 000 de lei.

Ajutati-ma va rog cu un sfat. Ce pot face in aceasta situatie deoarece acest om,daca il putem numi asa vad ca nu are scrupule si nici un gand sa isi recunoasca restul de marfa,pe care se pare ca a valorificat-o si si-a insusit banii ...