avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Doty13

Activitate Doty13

Salutare!

In urma unei succesiuni am rămas unic moștenitor pe o mașină. Am făcut succeasiunea și am înregistrat-o la taxe și impozite.

Dat fiind faptul că nu am avut nevoie de ea până acum, a stat în parcare.

Astăzi am reînnoit asigurarea, ITP valabil, totul în regulă.

Mai este ceva de făcut pentru a putea folosi legal autovehiculul?
Răspuns la discuția Infiintare asociatie
Dmn. Neagu:
1. Cam la ce costuri sa ne asteptam pentru tot procesul birocratic necesar? (estimativ bineinteles)
2. Ati putea va rog frumos sa ma ajutati cu un model de contract pentru sugestia dumneavoastra? pe internet am gasit modele doar pentru "CONTRACT DE ASOCIAŢIE ÎN PARTICIPAŢIUNE" care e realizat intre Societati Comerciale.

Răspuns la discuția Infiintare asociatie
Multumesc frumos dmn. Neagu, intr-adevar ce imi recomandati dumneavoastra se potriveste mult cu viziunea noastra.
Răspuns la discuția Infiintare asociatie
Nu vrem sa actionam Non-profit din moment ce vom fi nevoiti sa investim la inceput o suma destul de mare de bani pentru procurarea echipamentului si dorim sa recuperam acesti bani. Din ce am citit pe internet o asocitatie poate sa desfasoare activitati comerciale.

Dar dupa cum v-am spus, nu sunt specializat. Nu vrem neaparat o asocitatie, vrem sa ne putem organiza sub in asa fel incat sa ni se permita:
1. Sa obtinem profit pentru serviciile noastre
2. Sa realizam propriul regulament de ordine interna.
3. Sa ne permita sa "recrutam" si alte persoane din mers fara sa afecteze autoritatea celor 3 membrii fondatori in conducerea organizatiei.
Buna seara!

Impreuna cu inca doi prieteni as dori sa infiintez o asociatie care sa aiba activitati cu specific medieval (in special lupte medievale, atat regizate cat si libere).

Neavand cunostinte in domeniu, va cer ajutorul in legatura cu pasii necesari pentru infiintarea acestei asociatii in conditiile in care vom incerca sa ne prezentam la diferite activitati cu specific medieval contra unei sume de bani provenite din partea organizatorilor.

Totodata, luand in considerarea ca activitatea noastra are o directie culturala, as dori sa imi spuneti daca exista fonduri pe care sa le putem accesa in vederea procurarii echipamentului si uneltelor necesare.
Răspuns la discuția Relatia elev->scoala
Nota primita si motivul ei este ireleveant deoarece oricum nu am ce face in privinta asta luand in considerare ca ma asteapta clasa a XII-a... Ma intereseaza strict sa stiu daca isi poate permite scoala sa ne IMPUNA sa achitam o suma de banii pentru ca asa vrea. In momentul in care am intrebat de ce suntem obligatii mi s-a raspuns "Esti obligat pentru ca si scoala iti ofera tie niste servicii, de aia", raspuns care de altfel mi s-a parut penibil luand in considerare ca scoala functioneaza pe taxele si impozitele parintilor mei si este obligata (deci nu face sacrificii de dragul meu) sa imi asigure un mediu propice pentru a invata.
Răspuns la discuția Relatia elev->scoala
Sunt perfect de acord ca ar fi frumos. Dar ar fi fost frumos totodata sa ni se propuna si nu sa ni se impuna. Astazi de exemplu, mi-am exprimat punctul de vedere in fata dirigintei care nefiind multumita de opinia mea a decis ca tema mea pentru astazi merita o nota de 3.
Răspuns la discuția Relatia elev->scoala
Deci ca sa fiu mai clar. "Nu uitati ca Vineri e intalnirea de 10 ani. Nu ma intereseaza cum faceti dar paine maine trebuie sa dati 90 de lei pentru flori" (profesoara responsabila de actiune).
Buna ziua!

As dorii si eu sa aflu in ce masura i se permite unei scolii sa ceara fonduri elevilor sai. Sunt foarte revoltat pe tema asta deoarece avem un caz interesant in scoala. Urmeaza sa se petreaca intalnirea de 10 ani de la absolvirea liceului, iar eu fiind in clasa a XI-a va trebuii sa ii intampin, sa le cant "Gaudeamus" si sa le dau o floare. Pana aici sunt perfect de acord, este un gest frumos din partea noastra si a scolii. Dar intervine urmatoarea problema: din clasa in clasa au umblat profesorii si au spus elevilor ca trebuie sa aduca o suma de banii (desi consider ca este irelevanta, este vorba de 3 lei) pentru achizitionarea buchetelor de flori ce urmeaza sa fie date.

In opinia mea, ramanand strict la nivelul de idee, acest gest mi se pare penibil, inteleg ca e frumos din partea noastra sa ii primim inapoi in liceu intr-un mod elegant, dar mi se pare absurd sa ni se impuna niste costuri pentru acest lucru.

In concluzie va rog sa imi explicati ce spune legea despre acest lucru. Accept si astept si contra-argumente si opinii personale.