avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

Buna seara!

Impreuna cu inca doi prieteni as dori sa infiintez o asociatie care sa aiba activitati cu specific medieval (in special lupte medievale, atat regizate cat si libere).

Neavand cunostinte in domeniu, va cer ajutorul in legatura cu pasii necesari pentru infiintarea acestei asociatii in conditiile in care vom incerca sa ne prezentam la diferite activitati cu specific medieval contra unei sume de bani provenite din partea organizatorilor.

Totodata, luand in considerarea ca activitatea noastra are o directie culturala, as dori sa imi spuneti daca exista fonduri pe care sa le putem accesa in vederea procurarii echipamentului si uneltelor necesare.
Cel mai recent răspuns: Doty13 , utilizator 15:52, 10 Februarie 2015
De ce doriti să înființați o asociație, vreți o activitate non profit? Nu ar fi mai bine să înființați o societate comercială?
Nu vrem sa actionam Non-profit din moment ce vom fi nevoiti sa investim la inceput o suma destul de mare de bani pentru procurarea echipamentului si dorim sa recuperam acesti bani. Din ce am citit pe internet o asocitatie poate sa desfasoare activitati comerciale.

Dar dupa cum v-am spus, nu sunt specializat. Nu vrem neaparat o asocitatie, vrem sa ne putem organiza sub in asa fel incat sa ni se permita:
1. Sa obtinem profit pentru serviciile noastre
2. Sa realizam propriul regulament de ordine interna.
3. Sa ne permita sa "recrutam" si alte persoane din mers fara sa afecteze autoritatea celor 3 membrii fondatori in conducerea organizatiei.
Va rog sa cititi din codul fiscal ART. 86 Reguli privind asocierile fără personalitate juridică care cred ca vi s-ar potrivi, de la adresa [ link extern ]
Multumesc frumos dmn. Neagu, intr-adevar ce imi recomandati dumneavoastra se potriveste mult cu viziunea noastra.
1. Exclus sa discutam in acest caz despre infiintarea unui ONG (asociatie non-profit).
2. E necesara o ASOCIERE fara personalitate juridica, adica asocieri in nume colectiv sau societati in comandita, SRL-uri...

Alte discuții în legătură

Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Unde se inregistreaza profesia libera de exemplu o asociere mixta :mediator & avocat & expert contabil unde se inregistreaza ? olden olden Unde se inregistreaza profesia libera de exemplu o asociere mixta :mediator & avocat & expert contabil unde se inregistreaza ? (vezi toată discuția)
Imprumut catre asociere in participatiune irbo irbo as avea si eu nevoie de niste opinii pro/contra legat de urmatoare speta. intre soc A si B exista un contract de asociere in participatiune pentru ... (vezi toată discuția)