Am o intrebare. Daca am scris anumite texte si vreau sa le vand catre o firma, din postura de persoana fizica, pot? In asa fel incat firma sa isi poata deconta cheltuiala ? ( Este o suma relativ mare).
Daca da, eu unde trebuie sa imi declar venitul si cat trebuie sa platesc pentru el?
Situatia mea este urmatoarea: Sunt administratorul unei firme care de cateva luni nu mai are nicio activitate si de 1 luna este declarata inactiva. Pe aceasta firma am cateva datorii la Anaf, in valoare de aproximativ 1500 de lei.
In conditiile date, imi pot infiinta o alta firma cu cineva, sau trebuie sa ii rezolv problemele primei firme si abia ulterior?
In alta ordine de idei, as dori sa stiu cum pot plati contributii la stat pentru cesionarea drepturilor de autor? Adica, daca scriu articole pentru diverse site-uri si sunt platit pentru asta, imi trebuie neaparat o forma legala de tip PFA, SRL, etc sau pot sa declar ceea ce primesc si sa platesc un impozit? :).
Multumesc si seara frumoasa!
Salutare. Detin un SRL si ma intereseaza cum as putea sa colaborez cu persoane fizice, pe care sa le platesc in functie de proiect. Mai exact, vreau sa platesc oameni pt diverse articole (texte). Care e procedura legala?
Ce inseamna CIM? Sincer, toate taxele sunt platite de contabil, nu stiu exact ce anume platesc. cum pot afla daca platesc asigurarile sociale? Si daca nu le platesc, cum ma inregistrez pentru asta?
Buna ziua, Pot sa imi fac asigurare de sanatate la stat in cazul in care nu sunt contribuabil ( sunt administratorul unei firme si castig bani din freelancing in afara granitei, online). Ideea e ca nu as vrea sa imi fac carte de munca la firma mea, dar totusi as dori sa platesc CAS.
Salutare! Detin un Srl si as dori sa colaborez cu persoane fizice online ( bloggeri, oameni care stau foarte mult pe net ) pentru a-mi gasi contracte.Modul in care gasesc aceste contracte sa fie raspunderea lor, eu platindu-i in functie de rezultat. Cum pot face asta din punct de vedere legal.
O alta intrebare, Paypal intra in incidenta legilor romanesti? Daca eu vand servicii online, sunt platit intr-un cont de paypal ( America) iar apoi retrag banii pe contul de persoana fizica, e ok?
As dori rezolvarea la niste probleme legate de un SRL deschis in 2011. As dori sa nu ma judecati prea aspru, chiar daca stiu ca greselile facute sunt mari:
- 1 ) In 2011 am deschis un SRL si am inchiriat un sediu social care intre timp, dupa 1 an a expirat. Neavand banii necesari pentru prelungirea lui, a ramas asa...eu continuand sa am activitate. Cum pot repara asta, cum imi schimb sau imi innoiesc sediul social si ce amenzi risc?
-2) Aceeasi problema, lipsa de banuti. Am depus bilantul pentru 2012 si am avut impozit pe profit de 2000 lei pe care inca nu l-am platit, iar ieri am observat ca am contul poprit. Cand se va debloca? In momentul in care intra toti banii in cont si cei de la fisc se servesc ?
Astept raspunsuri si multumesc anticipat!