avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate clementina1967

Activitate clementina1967

Buna ziua, in anul 1997 a fost incheiat un contract de vanzare cumpare cu uzufruct viager rezervat in favoarea vanzatorului. Vanzatorul a achitat cumparatorului suma de 30 mil lei (la vremea respectiva).
Vanzatorul a a fost abandonat de copil cu mult inaintea incheierii respectivului contract.
Cumparatorul a avut grija de vanzator fara a colecta dovezi. Vanzatorul are acum varsta de 97 ani si solicita sa fie dus la azil pentru a avea asistenta si supraveghere medicala permanenta deoarce nu mai poate merge si sanatatea lui este destul de subreda.
Intrebarile ar fi:
1. Daca dupa moartea vanzatorului actul de vanzare poate fi atacat si castiga copilul vanzatorului;
2. Daca va fi dus la un camin de batrani se pierde uzul fruct iar contractul se poate desfinta si casa sa o pierd.

In vederea unui raspuns va multumesc anticipat.

Paraschiv Traian
Multumesc frumos pentru raspuns.
In anul 1997 nu se elibereau chitante, se mentiona doar in contract cat a incasat cumparatorul sau cel putin noua nu ne-a fost inmanata nici o chitanta.
Suma achitata a fost pentru casa.
Casa ramane intacta cu darile achitate la zi, nu va locui nimeni chiar daca vanzatorull va merge la caminul de batrani.
Am intalnit situatii in care uzul fruct-fara ingrijire, a fost atacat in situatia in care a fost scos din casa vanzatorul si dus la azil.
Pentru mine d.p.d.v uman nici prin gand nu-mi trece ca este posibil sa castige in instanta ca nu am respectat uzul fruct ca l-am dus la caminul de batrani unde este supravegheat permanent. Ce era sa fac sa l las in casa sa astept sa moara cand el nu se mai poate misca, doar ca sa respect uzul fruct?
Mai exact uzfruct ce inseamna? Ramane valabil uzfructul chiar daca pleaca din casa si apartamentul ramane intact cu darile achitate la zi?

Multumesc anticipat pentru un viitor raspuns.

Buna ziua, in anul 1997 a fost incheiat un contract de vanzare cumpare cu uzufruct viager rezervat in favoarea vanzatorului. Vanzatorul a achitat cumparatorului suma de 30 mil lei (la vremea respectiva).
Vanzatorul a a fost abandonat de copil cu mult inaintea incheierii respectivului contract.
Cumparatorul a avut grija de vanzator fara a colecta dovezi. Vanzatorul are acum varsta de 97 ani si solicita sa fie dus la azil pentru a avea asistenta si supraveghere medicala permanenta deoarce nu mai poate merge si sanatatea lui este destul de subreda.
Intrebarile ar fi:
1. Daca dupa moartea vanzatorului actul de vanzare poate fi atacat si castiga copilul vanzatorului;
2. Daca va fi dus la un camin de batrani se pierde uzul fruct iar contractul se poate desfinta si casa sa o pierd.

In vederea unui raspuns va multumesc anticipat.

Paraschiv Traian