avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate cochintu

Activitate cochintu

gi-jane2 a scris:

Mergeti la un avocat.
Pe mama dvs o mostenesc și copiii fratelui dvs

Multumesc

cochintu a scris:

gi-jane2 a scris:

aveti nevoie de un certificat de calitat ede mostenitor dupa mama, asta il luati de la un notar de pe raza ultimului domiciliu al mamei, in baza certificatului, aveti dreptul sa va interesati de teren, unde e, daca aia s-au retras, etc.
daca nu s-au retras, atunci contactati un avocat ca sa vedeti ce se poate face.. daca se poate pune in executare hotararea si care e procedura ca sa puteti cere dvs executarea.
termenul de prescriptie in ce priveste drepturile reale e de 30 de ani, dar trebuie sa va vada cineva actele, sa stiti daca mai e cazul sa va agitati.

Am înțeles.Ok Spune-ți ca termenul de prescripțiile cu privire la drepturile reale pe care le am este de 30 ani.cum se calculează daca știți,de la data primei hotărâri judecătorești adică ședința din 1995 sau data ședinței apelului din 1997?in ambele cazuri m-as putea încadra sub 30 de ani.și o ultima întrebare daca santeti amabil cine trebuie sa vadă actele ca sa-mi comunice daca trebuie sa m-a mai agit sau nu,avocat,notar?multumesc încă odata

Și o întrebare pe care am omis sa o pun.au dreptul și nepoții asupra moștenirii?trebuie sa meargă și ei la notariat pentru certificatul de Moștenitor? Multumesc încă odată
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

gi-jane2 a scris:

aveti nevoie de un certificat de calitat ede mostenitor dupa mama, asta il luati de la un notar de pe raza ultimului domiciliu al mamei, in baza certificatului, aveti dreptul sa va interesati de teren, unde e, daca aia s-au retras, etc.
daca nu s-au retras, atunci contactati un avocat ca sa vedeti ce se poate face.. daca se poate pune in executare hotararea si care e procedura ca sa puteti cere dvs executarea.
termenul de prescriptie in ce priveste drepturile reale e de 30 de ani, dar trebuie sa va vada cineva actele, sa stiti daca mai e cazul sa va agitati.

Am înțeles.Ok Spune-ți ca termenul de prescripțiile cu privire la drepturile reale pe care le am este de 30 ani.cum se calculează daca știți,de la data primei hotărâri judecătorești adică ședința din 1995 sau data ședinței apelului din 1997?in ambele cazuri m-as putea încadra sub 30 de ani.și o ultima întrebare daca santeti amabil cine trebuie sa vadă actele ca sa-mi comunice daca trebuie sa m-a mai agit sau nu,avocat,notar?multumesc încă odata
Sa înțeleg ca nu este de competentă primăriei pentru a verifica și a-mi da un răspuns vis a vis de mailul pe care l-am trimis acolo.oricum sant doar câteva zile trecute de atunci.cu siguranța ca vecinii cu care sa judecat dar sigur ca sant moștenitorii acestora.in orice caz eu cred ca am totuși dreptul de moștenire împreuna cu nepoții fratelui și surorii decedate.pentru a stabili și legal drepturile noastre de moștenire mai precis a unui act unde trebuie sa ne adresam? La notariat cu documente inclusiv hotărârea judecătorească eu împreuna cu nepoții?sau trebuie sa mergem la un avocat pentru rezolvarea situației eventual cu hotărârea judecătorească sa contactam un executor judecătoresc. Pentru a cunoaște locația terenului cred ca aveți dreptate eu va trebui sa merg la primăria comunei respective împreuna cu documente care atesta dreptul de moștenire a mamei respectiv decizia Curții de apel iar cei de la primărie deoarece mama este trecută pe rol cu terenul in registre dânșii sa verifice unde este situat exact terenul și a-mi comunica.multumesc

gi-jane2 a scris:

daca este de competenta primăriei ca sa verifice si sa-mi dea un răspuns privitor la situație.

nu este.
dupa hotararea definitiva, ar fi trebuit sa se apeleze la executor.
ar trebui sa mergeti sa identificati terenul, poate nici vecinii, nu mai sunt aia cu care mama s-a judecat.

gi-jane2 a scris:

si din 97 ce au facut ( mama, tata, fratele), sa puna in executare hotararea ?

In 1998 la un an după sentința apelului făcut de unul dintre pârâții împotriva sentinței Judecătoriei din anul 1995 tatăl meu a decedat.apoi in 2003 fratele iar in 2006 și mama care a fost de drept moștenitoare.după pronunțarea ședinței din 1997 respectiv a apelului făcut de către unul dintre pârâții din dosar și care obliga ca cei 3 vecinii sa se retragă după proprietatea mamei nu sa deplasat nici un membru din familie sa vadă daca pârâții au respectat decizia Curții de apel.eu am locuit la alta adresa in acea perioada respectiva respectiv la sotia mea.nu cunosc nici Poziționarea terenului respectiv.am trimis recent un mail primăriei comunei respective căruia aparține satul respectiv din comuna Giurgiu cu atașarea unor documente doveditoare respectiv hotărârea Curții in apelul din anul 1997 certificatele deces al reclamantilor mama,tatăl,fratele certificatele de naștere ale acestora si CI al subsemnatului.pentru ca daca este in competenta unor organe de control ale primăriei sa efectueze un control la fata locului pentru a m-a informa daca respectivii vecini au respectat decizia Curții de apel Giurgiu din ședința publica din 1997 unde sa sa pronunțat ca cei ce au intrat abuziv pe terenul moștenit de mama mea de la părinții dânsei sa se retragă inclusiv sa lase liber imobilul aflat pe teren.nu cunosc foarte bine daca este de competenta primăriei ca sa verifice si sa-mi dea un răspuns privitor la situație.știu ca mama mea se afla trecută pe rol cu terenul respectiv in registrele primăriei.îmi pare rău ca v-am dat un răspuns așa mai lung dar am dorit sa Cunoaște-ți situația mai detailat
salut.o intrebare as avea pentru persoanele din domeniu.este vorba de un drept de mostenire pe care l-as avea pentru un teren dintr-un sat al comunei giurgiu drept de propietate fiind al mamei mele decedate actualmente.dreptul de propietate a fost stabilit in anul 1995 printr-o hotarare judecatoreasca motivul actiunii in instanta fiind ca vecinii inainte de revolutie au intrat si ocupat abuziv terenul respectiv si un imobil aflat pe acesta neavand nici un drept de propietate.dupa hotatrea judecatoreasca din anul 1995 unde instanta hotara ca propietara pe mama mea impreuna cu tatal decedat si un frate deasemeni actualmente decedat unul dintre paratii din dosar a intentat un apel la tribunalul giurgiu.sedinta apelului sa facut in anul 1997 si a dat castig de cauza tot mamei mele tatalui si fratlui meu ca fiind mostenitori de drept asupra imobilului si a terenului instanta a hotarat ca paratii sa se retraga de pe terenul si din imobilui ocupate in mod abuziv si deasemeni obliga reclamantul apelului sa plateasca cheltuielile de judecata.prin urmare as avea drept de mostenire in baza hotararii judecatoresti unde stabileste dreptul de propietate al mamei decedate actualmente si a tatalui inclusiv al fratelui decedatii?si cum se poate stabili cu acte in regula dreptul meu de mostenire.mentionez ca din familie nu a mai ramas decat subsemnatul si 4 nepoti cate doi din partea fiecarui frate ambii fiind decedati.multumesc
salut.intrebarea mea este daca as avea dreptul de mostenire asupra unui teren intravilan situat in jud.giurgiu.explic situatia pe scurt.terenul respectiv a fost revendicat in instanta de catre parintii si fratele meu toti actualmente decedati in anul 1992 prin actiune judecatoreasca de la 3 vecini care au intrat pe terenul respectiv insusindu-si fiecare cate o parcela din respectivul teren.unul dintre acestia si-a construit si o casa pe parcela insusita.in anul 1995 in sedinta publica la tribunalul din com.giurgiu parintii si fratele meu au castigat procesul.dupa unul dintre vecinii care au intrat abuziv pe teren a facut un apel dar a pierdut in fata instantei propietari ramasi fiind parintii si fratele meu.din familie nu a mai ramas decat subsemnatul cu 4 nepoti doi fiind din partea fratelui decedat si alti doi din partea unei surori deasemeni decedate.subsemnatul impreuna cu nepotii avem dreptul de mostenire si daca da cata cota parte va revenii fiecaruia.multumesc
am inteles.inca odata va multumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu se poate vor trebui sa dezbata succesiunea la notar după defuncta mama.

Va salut si multumesc pentru informatie.sa înțeleg ca va trebui sa încheiem o alta succesiune la notar? Deși avem deja o hotărâre judecătorească ce stabilesc comostenitorii cu cota aferentă actualmente unul dintre aceștia fiind decedat.Cine ar trebui sa meargă la notariat cei care sant interesați ca sa fie trecuți in succesiune?Cine trebuie ca sa plătească taxele și comisioanele notarului adică cine este normal ca sa facă asta?Aveti cunoștința daca in primele 6 luni după decesul unui comostenitor taxa notariala este ceva mai mică sau eventual gratuită ca in cazul in care se încheie o succesiune normala? Tot ca in cazul unei succesiuni normale încheiata la notariat trebuie sa se prezinte toți comostenitorii?va întreb pentru ca succesiunea prin hotărâre judecătorească sa făcut pentru ca dorind ca sa o încheiem la notariat nu sa putut face deoarece unul dintre comostenitori nu se putea prezenta fiind plecat din țara.va multumesc din nou anticipat
salut tuturor as avea o intrebare adresata expertilor in domeniu.sant comostenitor impreuna cu o sora si 2 nepoti din partea unui frate decedat anterior.succesiunea a fost incheiata in instanta unde comostenitori sant in diviziune cu parti egale.recent a decedat si sora mea urmand ca partea detinuta sa revina celor 2 copii ai dansei.cum se poate ca un comostenitor respectiv sora decedata sa fie inlocuita in hotararea judecatoreasca ce stabileste cotele comostenitorilor egale sa fie inlocuita cu copii dansei?multumesc anticipat