avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate solo1234

Activitate solo1234

Discuție Contract amanet
buna ziua,vreau ,sa ma lamureasca,si pe mine,cineva. In 2012 intre mine si o casa de amanet,a intervenit un contract,prin care,mi se imprumuta,o suma de bani,cu dobanda de 0,3%.Contractul a curs,in continuare.Azi,cand am fost,sa-mi platesc,prelungirea contractului,mi s-a cerut buletinul,cu motivatia ca,dobanda s-a marit,si trebuie facut,alt contract.Intrebarea mea legitima este: au voie,sa modifice,un contract,incheiat acum 2 ani? Daca nu sunt,de acord,ce sanctiuni survin?
Discuție Calomnie?
Buna ziua,acum 3 ani am surprins,o prietena ,intr-o situatie adulterina,cu sotul meu.I-am adus, la cunostiinta,situatia in fapt,concubinului ei .De 2 ani,neobosit,imi transmite,oral (prin prieteni comuni) tot felul de ofense.Am cedat nervos,si i-am postat pe Facebook,un mesaj,prin care i-am facut atingere,fizicului ei,facand-o elefantina.Mi-a transmis,ca ma da in judecata,pentru calomnie.Daca ma dadeau ,in judecata Elefantii de la zoo,intelegeam.Situatia este ilara,dar totusi,poate o instanta,sa dea un verdict nefavorabil mie( ma refer la daune),in cazul in care,nu am probe,materiale,sa demonstrez adulterul.Multumesc,ca ati suportat,penibilul ,situatiei.
Salut! Am cumparat in ian.2013 un Audi A6 avariat, de la o firma de vanzari masini. Din motive independente ,de vointa mea,nu am reusit,sa ma incadrez ,cu inmatricularea , pana in 15.03 (data intrarii in vigoare a Timbrului de Mediu) Si asa , m-am pricopsit cu o taxa de 3500 de euro, pe care , bugetul meu , nu o poate suporta. A ramas optiunea inmatricularii in Bulgaria. Dar, ma regasesc intr-o situatie ingrata! La perfectarea tranzactiei ,masina a fost radiata ,de fostul proprietar, si talonul oprit la politie, conform legii. Ca sa o inscriu in Bulgaria, am nevoie de talonul masinii. Stie cineva sa imi spuna,cum imi pot recupera talonul?