avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate pepica

Activitate pepica

Discuție Cod TVA anulat
Buna ziua!

Conduc o firma de constructii. Depasind 300 000 Ron cifra de afaceri, ma aflu in situatia in care Codul TVA a fost anulat, insa sunt obligat sa il platesc TVA catre stat.
1. S-a facut oferta cu o suma la care se adauga TVA. Dupa anularea codului TVA, in momentul in care eliberez o factura cate o alta societate, acestia refuza factura daca TVA-ul este inclus in pret, deoarece contractul prevede o suma la care se adauga TVA pe care societatea respectiva ar fi putut sa il deduca. In cazul in care nu adaug TVA-ul, trebuie sa il platesc din "buzunar"
2. Nu pot deduce TVA nici pentru materiale, ceea ce ma obliga sa pastrez un pret ridicat fata de competitori, intrucat platesc TVA-ul pe material.
Intrebare 1: Nu este o dubla impunere, daca trebuie sa platesc TVA-ul pe material, si apoi inca o data pe toata valoarea contractului?
Intrebare 2: Cum trebuie sa eliberez facturi pentru a nu fi nevoit sa platest TVA "din buzunar"?
Răspuns la discuția contestatie anaf
Multumesc!
Buna ziua!
Am depus o contestatie la anaf pt ca mi sa impus o poprire pe persoana fizica in urma executarii silite a unei firme la care detineam 10%.Decizia de impunere a fost luata pe motiv ca eram administrator al societatii, lucru neadevarat. Raspunsul contestatie a fost ca am depus contestatia prea tarziu.
Ce e de facut?
Buna ziua!
Am fost asociat al unei societati care a inregistrat datorii catre anaf. S-au cesionat partile firmei, dar in scurt timp firma a intrat in insolventa.
Bineinteles, abuzand de capacitatea lor, dragii functionari au instituit o decizie de raspundere solidara, obligandu-ma la plata tutoror datoriilor firmei, desi detineam doar 10% si nici nu erau indeplinite conditiile precizare in art 27 din OG 92/2003.
Am incercat sa le explic asta, am incercat sa ii dau in judecata( cererea a fost respinsa deoarece pt un anumit tribunal copie dupa chitanta platii taxelor aferente procesului nu reprezenta dovada platii).
In alt proces, deschis de administratorul judiciar, rezolutia a fost ca vechiul si noul administrator sa plateasca daunele aduse, eu fiind absolvit de orice plata. Am fost la anaf cu acea decizie, dar mi-au spus ca nu ii intereseaza, deoarece decizia nu implica anaf. Momental am o contestatie depusa in care am incercat din nou sa le aduc la cunostinta ca nu sunt indeplinite condiile impunerii, dar bineinteles ca nu vor sa raspunda.
Ce pot sa fac?
Răspuns la discuția Poprire pe salariu
Nu inteleg ce inseamna exact "eniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă a acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum."
Se retine doar jumatate din suma de peste 850 ron, sau jumatate din tot venitul daca depaseste aceasta suma?
Daca salariul este virat intr-un cont bancar deja proprit, angajatorul este obligat sa retina cu titlul executoriu jumatate din salarizare, apoi banca din nou va institui o proprire de 1/3? NU e un abuz la punctul ce specifica faptul ca se poate retine maxim jumatete din venit?
Buna Ziua!
Am incercat in primavara acestui an sa deschid un restaurant in mall. Imediat dupa deschidere administrare mallului a devenit nemultumita de modul cum arata locatia(primisera bineinteles si alte oferte, probabil mult mai bune) si mi-au reziliat contractul fara un preaviz . La 2 zile dupa data mentionata in notificarea lor a acestui fapt am primit siun preaviz pe mail(dupa c am cerut despagubiri si am argumentat ca rezilierea in cazul neplatii chiriei necesita acest document), desi in contract este mentionat faptul ca orice document trebuie trimis prin curier. Cu ceva timp in urma am primit o instiintare de executare silita pt niste bilete la ordin, fara a primi ceva in prelabil de la judecatorie.
Stie cineva cum sa imi recuperez investitia? Cum pot sa demonstrez ca nu am primit o instiintare d la judecatorie?
Mentionez ca toate lichiditatile au fost investite in locatie...deci daca exista o metoda mai putin costisitoare...eventual un avocat priceput in acest tip de proces dornic de asociere(plata in procent din ceea ce poate recupera, in momentul in care vreo suma este recuperata).
Multumesc.
Răspuns la discuția datare incorecta a unui document
merci
Buna ziua!
Am intrat de curand in conflict cu o persoana juridica si contractul incheiat intre parti a fost reziliat unilateral de catre cealalta persoana. Conntractul era de inchiriere pe o perioada determinata, ei avand calitatea de proprietar.
Nu puteau sa imi incheie contractul decat in anumite conditii. L-au reziliat, apoi cand le-am cerut despagubiri, au emis un document pe care au trecut data incorect astfel incat sa ii avantaje, dar pe care nu l-am semnat si nu pot dovedi ca l-au trimis decat poate dupa ce rezilierea a avut loc.
In acest caz, cum se cheama infractiunea, daca e infractiune..etc. Pot primi detalii despre asa ceva?