avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana-M

Activitate Ioana-M

Am vorbit la acea firma si dosarul de imprumut ar fi la filiala din Buzau. A zis cea de acolo daca intr-adevar bunicul meu nu a contractat nici un imprumut, sa merg la poilitie. Nici nu stiu ce sa mai cred. Nu inteleg de ce in 8 ani nu au trimis nici un plic si acum deodata are datorie.
Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor referitor la o problema. Bunicul meu a primit o somatie de plata in valoare de 4100 ron de la o firma numita AAD CARP EXPRESUL CFR. In acea somatie el are calitatea de girant pentru o persoana cu nume arabesc/musulman, nici nu stiu ca suna tare ciudat. El nici nu cunoaste o asemenea persoana, plus ca cica el a facut o foaie de varsamant de 750 ron - nici nu stie sa umble cu genul asta de documente. Nu inteleg de unde acea firma are datele lui personale in conditiile in care bunicul meu nici nu a apelat vreodata la o asemenea firma. Vazusem pe internet ca angajatii de la Expresul CFR au intocmit contracte de imprumuturi false in perioada 2010-2014 - link: [ link extern ]

In somatie scrie ca asa zisul imprumut s-a facut in noiembrie 2009.
Ma puteti ajuta cu un sfat? Sa merg la politie sa fac plangere? Mentionez ca am cerut numarul de inregistrare al contractului de imprumut si au zis ca nu are.
Dacă de exemplu, bunicii mei lasă actele asa cum sunt în prezent - adică pe numele lor, și după ce ei nu mai sunt, fratele mamei va dori sa treacă actele pe numele lui. Pentru asta, el va avea nevoie de acordul surorilor lui, și implicit de semnăturile lor? Dacă da, mama mea poate refuza sa semneze pentru a nu intra el în posesia casei?
Va mulțumesc pentru răspuns! Fratele mamei cu siguranță nu va fi de acord cu asta.. Și as dori sa știu, dacă bunica ii face acte mamei mele, fratele ei poate sa schimbe asta dpdv legal? Poate acționa în instanta, sa o dea în judecata pentru a obține el casa?
Bună ziua,
Bunicii mei au 3 copii (mama mea, sora ei și fratele lor). Bunicii dețin o casa pe pământ în care locuiește fiul lor (actele casei sunt pe numele bunicilor). Ei se gândesc ca după moartea lor, acea casa sa rămână fiului, dar nu sunt siguri de asta 100%, deoarece el de-a lungul timpului, a vândut toate casele pe care le-a avut. Mătușa mea nu are pretenții la aceasta casa, iar mama mea nu ar vrea ca actele casei sa fie făcute pe numele fratelui ei, pentru ca ar vinde-o și pe asta. Mama mea ar putea avea actele casei pe numele ei? Dacă da, ce lege ar fi de partea ei? Menționez ca ea nu are nici o intenție să-l dea afara, sau ceva de genul asta. Vrea doar actele de proprietate sa fie pe numele ei, pentru a avea siguranța ca acea casa rămâne în familie. Va mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Am nevoie de un raspuns !
Am cautat mai bine și se pare ca era o teapa la mijloc.

Mulțumesc pentru răspuns!
Buna seara,

Sunt in cautarea unui loc de munca si am primit pe mail (dupa ce am trimis CV) o notificare precum ca am fost selectata pentru interviu si mi s-a solicitat o copie de pe buletin, de pe ultimul act de studii si plata unui cazier.

Este in regula sa mi se ceara dinainte date confidentiale gen cele de pe buletin ? sunt cam reticenta in aceasta privinta.

Am intrebat ulterior care ar fi responsabilitatile principale de lucru si care ar fi locatia punctului de lucru (e in curs de deschidere), insa mi s-a spus ca aceste informatii le voi primi de la persoana cu care voi sustine interviul.

Cine stie, va rog sa ma ajute cu un raspuns. Va multumesc !
Discuție DEMISIE
Buna seara,

As avea nevoie de un raspuns daca se poate la urmatoarea situatie : in prezent lucrez la o agentie de turism si intre timp am gasit un alt job mai bun..la noul job este nevoie de mine incepand cu 19 septembrie, lucru ce astazi l-am aflat in urma interviului..acest lucru presupune sa-mi dau demisia, iar aceasta saptamana sa fie ultima la actualul job..problema este i-am spus sefei mele ca trebuie sa-mi dau demisia si nu pot sta in preaviz cele 15 zile pe care le vrea ea, lucru ce a dus la amenintari de genul ca ne vedem in instanta la tribunal ca eu nu-mi respect contractul de munca..i-am explicat ca nu pot sa ratez sansa unui loc de munca mai bun insa nu vrea sa inteleaga sub nici o forma..

Credeti ca aceasta situatie ar putea avea urmari grave pentru mine? adica in afara de fapul ca mi-ar desface contractul de munca cu mentiunea "indisicplinat", ar putea fi si altceva ? Va multumesc !
Buna ziua !

Ar putea cineva sa-mi spuna asa estimativ ce se va intampla cu dosarele Prima Casa acum ca se are in vedere legea asta a darii in plata?

Eu cu sotul am dat deja avansul la casa si am obtinut si promisiunea de garantare de la FNGCIMM.

Credeti ca exista riscul sa nu mai primim apartamentul prin programul Prima Casa?

Ne gandim ca la momentul la care am obtinut promisiunea de garantare, aceasta lege a darii in plata era doar la nivel de discutie si teoretic nu ar trebui sa ne incurce.

Cine poate sa-mi dea un raspuns, as fi recunoscatoare, ca deja ne facem zeci de ganduri cum sa o scoatem la capat in caz ca nu vom rezolva nimic cu Prima Casa.

Va multumesc din suflet !
Buna seara,

As dori sa stiu daca sunt anumite criterii generale dupa care se acorda tichetele cadou. Tin sa mentionez ca la locul meu de munca suntem doar 3 angajati si am vazut ca eu ar trebui sa primesc contravaloarea a 100 lei in conditiile in care celelalte doua colege vor primi contravaloarea a 200 lei respectiv 300 lei.

E din cauza ca doar sunt cea mai noua in firma? am doar 10 luni de cand sunt angajata in firma.

Va multumesc !