avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Activitate Paul7

Activitate Paul7

Mulțumesc mult!
Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu un punct de vedere în următoarea speță.
O rudă apropiată a solicitat părinților mei să garanteze pentru aceasta un credit la C.A.R. După ce a fost refuzată, persoana s-a prezentat la noi acasă, când era doar tatăl meu pe care l-a convins să semneze un contract de garanție a creditului.
Precizez că tatăl meu are mai multe afecțiuni, printre care: nu se poate deplasa în afara locuinței, nu vede aproape deloc (abia distinge persoanele, de citit nici nu poate fi vorba) și uneori are pierderi de memorie.
În aceste condiții l-a convins să garanteze pentru 5000 de lei pe o perioadă de un an, creditul real fiind de 30000 pe o perioadă de 5 ani.
Noi, familia, am aflat despre această garanție după un an de zile, când am primit notificarea de la CAR că tatăl meu trebuie să plătească în locul împrumutatului.
Întrebare: Ce se poate face din punct de vedere legal, în condițiile în care tatăl meu nu a fost niciodată la sediul CAR și a semnat de acasă un contract pe care nu-l putea citi, fiindu-i prezentată o realitate falsă?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Bună! Mă alătur şi eu unui grup de pregătire ''pentru ce-o fi''.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Bună, m-a întrebat cineva, în postările anterioare, care a fost experienţa mea la interviu. După ce am intrat, am aşteptat să pornească microfonul, apoi am fost invitat să-mi fac o scurtă prezentare, în care am explicat şi de ce am ales această profesie, după care mi s-au pus diverse întrebări despre asemănările şi deosebirile dintre actualul loc de muncă şi magistratură, principii etc..., apoi am prezentat eseul, care a fost apreciat, dar am fost întrebat cum l-aş fi făcut dacă autorul ar fi formulat citatul altfel şi mi-au prezentat o altă variantă, la care a trebuit să mă adaptez pe loc. În partea finală s-a trecut la speţa de etică, unde domnul profesor Cioclei şi un domn judecător au tot încercat să mă facă să mă răzgândesc, nu am făcut-o, dar spre final parcă nu mai eram aşa de convingător, cred că am avut şi căteva ezitări, mă uitam la ei şi parcă nu mai îndrăzneam să-i tot contrazic, deşi argumente aveam şi cred că aici am fost depunctat. În final am luat 8,58 la interviu, dar din cauza rezultatului destul de slab de la raţionament, unde în partea a doua, nu m-am mai concentrat şi am pierdut noţiunea timpului, asta şi după o ceartă cu supraveghetorul de sală care m-a însoţit la baie şi nu m-a lăsat să-mi aprind o ţigară, voi mai sta acasă un an. Acum ca o concluzie, la interviu trebuie să fii sincer şi să de adaptezi din mers la orice discuţie, î-ţi schimbă din mers datele speţei, mai adaugă ingrediente şi dacă nu răspunzi prompt şi sigur se taxează, dar nu este o probă grea dacă laşi emoţiile acasă. Spor la învăţat şi mult succes tuturor!
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
b,c
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
c
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
iuli_c a scris:

poate refuza sa depuna ca martor

a.orice membru de familie
b.strabunicul suspectului
c.sotul persoanei vatamate


b
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
aiuli_c a scris:

barem a

b ar fi fost bun dc era scris fratele suspectului/inculpatului ca tr ,,sa-l dea in gat,,;)


aşa e, nici n-am observat că era vorba de persoana vatamata
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
a,b
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
c