avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate ethel

Activitate ethel

Bună dimineața,

Am primit o decizie de impunere emisă de primăria unei comune care se află la cca 15 km de locuința mea. Sunt somată să plătesc o sumă consistentă pentru un teren intravilan, pentru o clădire, cât și pentru niște taxe de reclame în condițiile în care eu sunt angajata unei companii și pe nume am doar locuința în care trăiesc și, desigur, nu am nicio firmă!

Am vorbit cu cei care au emis această decizie de impunere, cei de acolo spunându-mi că la adresa mea ar exista o firmă! Nu am dat acceptul nimănui pentru a-și deschide vreo firmă.

Cu respect vă întreb: Ce ar trebui să fac pentru a nu mă trezi cu vreo poprire pe salariu sau cu vreo executare silită! Sau cui trebuie să dovedesc faptul că nu am nicio firmă pe nume?! Vă mulțumesc.

Bună seara,

În cazul unui partaj s-a angajat un avocat. S-a încheiat contractul, s-a plătit onorariul avocațional. Înfățișările au avut loc într-un alt oraș, nu în orașul de reședință.

Reclamantul, cu mașina sa, l-a dus/adus pe avocat la fiecare înfățișare. Întrebat fiind, avocatul de către reclamant dacă trebuie să-i mai plătească onorariu pentru deplasări, avocatul a spus că nu. Orașul se află la 35 de km față de orașul de reședință.

În contractul încheiat nu este specificat faptul că în caz de câștig reclamantul ar trebui să-i plătească avocatului onorariu de succes.

Procesul de partaj era în curs, pârâta fiind de acord ca să-l îndestuleze pe fostul soț cu o sumă de bani. Fostul soț este de acord cu acest lucru.

La înfățișarea din luna trecută avocatul angajat nu s-a prezentat la înfățișare, neprezentarea motivând-o cu faptul că era bolnav, dar și-a rugat o colegă din acel oraș unde se desfășoară procesul, să-l înlocuiască. Cu acea ocazie a aflat reclamantul că fosta soție vrea să-l îndestuleze.

Urmează o nouă înfățișare, cu ocazia celei din urmă reclamantul va primi o sumă de bani din partea fostei sale soții. Avocatul angajat iar nu se va prezenta la proces, și de această dată va fi înlocuit.

Avocatul i-a spus reclamantului că va fi obligat să-i plătească celuilalt avocat, cel care îl înlocuiește, un onorariu de succes, onorariu care nu a fost stipulat în contract.

Cu respect aș dori să vă întreb: Este legală solicitarea unui onorariu de succes în condițiile în care părțile se înțeleg și nu s-a emis nicio hotărâre?

Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Moștenire
Buna seara,

Succesiunea imobilului am dezbatut-o in anul 2014. De la decesul unchiului nostru, persoana care nu este de acord cu vanzarea casei, atunci cand a aflat ca unchiul nostru a murit, a luat cheile casei, incepand sa o goleasca. Pana acum a furat tot din casa.

Eu stiam de ceea ce face aceasta persoana, dar, nu m-am implicat fiindca am un loc de munca, plus acea persoana are un fiu violent care era in stare sa ma si bata.

Cu ocazia dezbaterii succesiunii, in certificatul de mostenitor, pe langa imobil, au mai fost trecute doua motociclete dupa care fiecare isi plateste partea de impozit.

Am aflat ca acea persoana a vandut acele motociclete, dar eu/noi, continuam sa platim impozitul dupa ele!

Persoana care a pus stapanire pe casa, nu este de acord cu vanzarea acesteia doar daca ne supunem cerintelor ei, adica, zic eu, daca ne supunem santajului ei.

Unul dintre noi are o situatie de trai nefericita, precara. Cea care a pus stapanire pe casa, l-a dus pe acest amarat la un notar, spunandu-i ca imobilul se vinde doar in cazul in care semneaza anumite acte. Omul,avand nevoie urgenta de bani, a acceptat. Acolo au redactat vreo trei tranzactii: Intr-una se scrie cum ca acel nefericit i-ar fi dator 'stapanei" casei cu 4.000 de lei. In altul scrie ca el, napastuitul, plateste toate cheltuielile ivite cu vanzarea imobilului, in al treilea act scrie ca renunta la toate bunurile mobile existente (de fapt, inexistente) din casa.(Bunuri de care niciunul dintre noi nu a avut parte fiindca "stapana" casei le-a furat /vandut). Zice ea, doar cu aceste conditii este de acord cu vanzarea casei.

Vrea ca subsemnata sa renunt la bunurile mobile, asa cum a facut cu amaratul. I-am spus ca nu am la ce renunta, fiindca ea deja le-a furat/vandut.

M-am saturat de mizeriile acestei persoane, in consecinta, am vrut sa depun impotriva ei, la Politie, o sesizare privind faptul ca a sustras bunurile mobile ale decedatului. Fiind la politie, agentul care era de serviciu mi-a spus ca aceste fapte- furturile, nu sunt de competenta politiei, si daca acea persoana a furat acele lucruri, avea tot dreptul, fiindca este si ea proprietar in casa! I-am spus agentului ca vreau sa obtin audienta la comandantul politiei. Mi-a spus ca nu am voie cu asemenea chestii! Adica de furt! Am insistat si, pana la urma, mi-a "permis" sa ma prezint in audienta.

Eu am 1/6 parte din casa. Daca as vrea sa o dau in judecata pe "stapana" casei pentru a fi obligata de catre justitie sa fie de acord cu vanzarea ei, atunci cand trebuie sa platesc taxa de timbru, trebuie sa platesc conform valorii intregului imobil sau doar a partii care mi se cuvine din casa?

Doar prin instanta poate fi obligata acea persoana sa fie de acord cu vanzarea casei?

Este legal ca politia sa nu imi accepte sesizarea privind furtul bunurilor mobile de catre acea persoana?

Ceea ce a facut cu acel om amarat, este santaj?

Va multumesc.








Răspuns la discuția Moștenire
Bună seara,

Nu eu sunt acea persoană care nu este de acord cu vânzarea imobilului.


Dacă noi, ceillaţi trei am vrea să vindem imobilul, pentru a ne vinde partea, imobilul trebuie dezmembrat, nu?

Vă mulţumesc.

Răspuns la discuția Partaj
Bună ziua,

În această săptămână urmează încă o înfățișare privind partajul.

Cu ocazia primelor înfățișări, fostul soț a prezentat înscrisuri, chitanțe prin care a dovedit plata ratelor către bancă, privind faptul că a avut și două locuri de muncă, etc. Divorțat fiind de doi ani, totodată plecat fiind din locuință, plătește rata lunară a creditului obținut în continuare, credit care a fost investit în construcție.

Fostei sale soții i-a cerut 35.000 de lei, suma primită din partea părinților săi,- doar atât, și investită de către reclamant în casă, menționând, totodată faptul că acea casă ar valora 70.000 de lei.

Fosta soție contestă faptul că acea construcție ar avea acea valoare.Menționez faptul că fostul soț a plătit taxa de timbru conform evaluării casei de către primărie.

Cu respect vă întreb: Dacă fosta soție nu este de acord cu faptul că acea construcție nu valorează suma de 70.000 de lei, nu ea ar trebui să tocmească un expert pentru o evaluare reală?

Avocatul fostului soț a spus că și ea este obligată să plătească taxă de timbru în paralel cu întâmpinarea depusă de către ea în instanță. În pofida faptului că va avea loc a 4-a înfățișare, ea nu a plătit această taxă.

Fostul soț a intentat proces pentru ca fosta soție să fie de acord cu vânzarea casei, solicitând mai mult de 50% din valoarea imobilului. În acest caz, în caz că este nevoie, expertul nu ar trebui să evalueze casa după ce s-a emis o hotărâre a instanțelor privind partajul?


Vă mulțumesc.




Buna ziua,

Nu trebuie sa va judecati pentru a va recupera taxa.Trebuie doar sa mergeti la anaf.Aveti nevoie de copia si originalul actului de identitate, copia si originalul cartii masinii. Se retin copiile actelor. Taxa se restituie in transe. Mi s-a spus as primi prima transa, - mi-am depus aceste acte in ultima zi a lunii oct. 2016, 20% a sumei platite, in luna ian. 2017. Cautati pe net legea conform careia se restituie taxa.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
Baston
Răspuns la discuția Succesiune
Cu respect vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Discuție Succesiune
Buna ziua,

Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand cota parte din imobil.

Unul dintre mostenitori o convinge pe bunica - sotia supravietuitoare, sa-i lase lui imobilul. In acest sens s-a redactat un testament.

Dupa moartea bunicii, unul dintre frati, intra in posesia imobilului.

Chiar daca bunica mea si-a testat averea doar pe unul dintre copiii ei, acel mostenitor trebuia sa mosteneasca doar partea bunicii, cred, nu tot imobilul.

Pentru a intra in posesia imobilului, dupa moartea bunicii, era obligatoriu dezbaterea succesiunii, sau era suficient testamentul pentru ca unicul mostenitor sa intre in posesia imobilului?

In cazul in care unicul mostenitor a mostenit doar partea bunicii din imobil, el, totusi, ocupand tot imobilul, nu era obligat sa isi despagubeasca fratii?

Testamentul a fost redactat in 1987. As avea sanse sa-l gasesc?

Testamentul are prescriptie?

Descendentii copiilor bunicilor mei pot cere parte din mostenire?

Tatal meu este decedat. Nu mi-a lasat nimic, fiindca inainte de a muri i s-a luat tot. Totusi, am dezbatut mostenirea dupa o masina. Asta inseamna ca sunt mostenitorul tatalui meu? Sau trebuie sa dovedesc in vreun alt mod calitate mea de mostenitor ?

Va multumesc.