avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună dimineața,

Un imobil are patru moștenitori. Unul dintre moștenitori nu este de acord cu vânzarea imobilului. I se spune că, în pofida faptului că nu este de acord cu vânzarea, ceilalți trei moștenitori îl pot vinde; cu ocazia vânzării s-ar specifica că partea celui care se împotrivește nu s-ar vinde, cu toate că imobilul nu este dezmembrat. Eu știu că nu s-ar putea vinde imobilul fără prezența unuia dintre moștenitori.

Dacă în c.f. există numele celor patru moștenitori, imobilul s-ar putea vinde fără ca unul dintre moștenitori să nu fie prezent la încheierea tranzacției de vânzare-cumpărare ?

Vă mulțumesc.





Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 20:15, 19 Iunie 2017
Buna ziua.
imobilul nu se vinde in integralitate. cei trei vanzatori care doresc sa-l vanda, isi instraineaza cotele parti din imobilul mostenit. astfel, cumparatorul va detine in coproprietate imobilul cu dvs.
de asemenea, avand in vedere ca va detine o cota net superioara celei detinute de catre dvs, cumparatorul va putea cere ulterior iesirea din indiviziune, solicitand atribuirea in natura a intregului imobil. si ar avea sanse, urmand sa va despagubeasca pe dvs pt cota parte detinuta .

de ce nu cumparati dvs cotele-parti ale celor trei succesori ?
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Bună dimineața,

Un teren are patru moștenitori, fiecare având cotă parte din teren. Unul dintre moștenitori vrea să păstreze partea sa din teren, cota de 1/6. Cum se poate stabili care parte din teren aparține acestui moștenitor ?

Vă mulțumesc.
Bună seara,

Nu eu sunt acea persoană care nu este de acord cu vânzarea imobilului.


Dacă noi, ceillaţi trei am vrea să vindem imobilul, pentru a ne vinde partea, imobilul trebuie dezmembrat, nu?

Vă mulţumesc.

Buna seara,

Succesiunea imobilului am dezbatut-o in anul 2014. De la decesul unchiului nostru, persoana care nu este de acord cu vanzarea casei, atunci cand a aflat ca unchiul nostru a murit, a luat cheile casei, incepand sa o goleasca. Pana acum a furat tot din casa.

Eu stiam de ceea ce face aceasta persoana, dar, nu m-am implicat fiindca am un loc de munca, plus acea persoana are un fiu violent care era in stare sa ma si bata.

Cu ocazia dezbaterii succesiunii, in certificatul de mostenitor, pe langa imobil, au mai fost trecute doua motociclete dupa care fiecare isi plateste partea de impozit.

Am aflat ca acea persoana a vandut acele motociclete, dar eu/noi, continuam sa platim impozitul dupa ele!

Persoana care a pus stapanire pe casa, nu este de acord cu vanzarea acesteia doar daca ne supunem cerintelor ei, adica, zic eu, daca ne supunem santajului ei.

Unul dintre noi are o situatie de trai nefericita, precara. Cea care a pus stapanire pe casa, l-a dus pe acest amarat la un notar, spunandu-i ca imobilul se vinde doar in cazul in care semneaza anumite acte. Omul,avand nevoie urgenta de bani, a acceptat. Acolo au redactat vreo trei tranzactii: Intr-una se scrie cum ca acel nefericit i-ar fi dator 'stapanei" casei cu 4.000 de lei. In altul scrie ca el, napastuitul, plateste toate cheltuielile ivite cu vanzarea imobilului, in al treilea act scrie ca renunta la toate bunurile mobile existente (de fapt, inexistente) din casa.(Bunuri de care niciunul dintre noi nu a avut parte fiindca "stapana" casei le-a furat /vandut). Zice ea, doar cu aceste conditii este de acord cu vanzarea casei.

Vrea ca subsemnata sa renunt la bunurile mobile, asa cum a facut cu amaratul. I-am spus ca nu am la ce renunta, fiindca ea deja le-a furat/vandut.

M-am saturat de mizeriile acestei persoane, in consecinta, am vrut sa depun impotriva ei, la Politie, o sesizare privind faptul ca a sustras bunurile mobile ale decedatului. Fiind la politie, agentul care era de serviciu mi-a spus ca aceste fapte- furturile, nu sunt de competenta politiei, si daca acea persoana a furat acele lucruri, avea tot dreptul, fiindca este si ea proprietar in casa! I-am spus agentului ca vreau sa obtin audienta la comandantul politiei. Mi-a spus ca nu am voie cu asemenea chestii! Adica de furt! Am insistat si, pana la urma, mi-a "permis" sa ma prezint in audienta.

Eu am 1/6 parte din casa. Daca as vrea sa o dau in judecata pe "stapana" casei pentru a fi obligata de catre justitie sa fie de acord cu vanzarea ei, atunci cand trebuie sa platesc taxa de timbru, trebuie sa platesc conform valorii intregului imobil sau doar a partii care mi se cuvine din casa?

Doar prin instanta poate fi obligata acea persoana sa fie de acord cu vanzarea casei?

Este legal ca politia sa nu imi accepte sesizarea privind furtul bunurilor mobile de catre acea persoana?

Ceea ce a facut cu acel om amarat, este santaj?

Va multumesc.








~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme incheiere contract vanzare-cumparare AlexSandru AlexSandru Buna ziua, Am mostenit o casa cu teren inntr-un sat si acum vreau sa vand. Am dus actele la notar dar m-am lovit de o problema. Terenul total are suprafata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua dețin în coproprietate 50/50 cu unchiul meu un imobil ... Georgeta T Georgeta T Bună ziua dețin în coproprietate 50/50 cu unchiul meu un imobil duplex cu teren aferent acestui imobil. După 10 ani de la construcția casei nu am făcut ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)