avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate sery107

Activitate sery107

D-na Stefanescu, Noul cod civil a fost modificat sa apere excrocii. Daca ai un contract de inchiriere pe 1 an de zile, si chiriasul nu plateste 9 luni facturile si nici chiria, caci stie ca nu-l poti evacua decat in instanta si doar chiria e cu titlu executoriu, statul asta mafiot obliga proprietarul sa plateasca facturile unui excroc cu tupeu care a stat gratis in casa lui. Procesul dureaza ani de zile, desi ar trebuit judecat in urgenta, plateste avocat, executor, timp, nervi, bani caci legea e facuta in asa fel incat proprietarul sa fie nevoit sa scoata bani din buzunar, ca sa se apere de excroci. legi facute de hoti pentru hoti.
Buna ziua.
Pe scurt: daca politia locala sau municipala constata o contraventie, si aplica de cateva ori amenzi (dupa avertisment verbal si scris), fara rezolvarea problemei (adica contravenientul alege, in cunostinta de cauza, sa ignore si sa sfideze legile si institutia politiei) ce se intampla mai departe?
Multumesc.
Răspuns la discuția Caini liberi in curte comuna
nu are relevanta daca cineva e iubitor sau nu de caini. relevanta are daca detinatorul cainilor respecta sau nu legea, daca exista specificat in vreo hotarare a primariei orasului in care locuiti, ca trebuie acordul TUTUROR locatarilor aferenti curtii comune (sau unui imobil) ca un alt locatar sa detina un animal de companie. si daca acel animal de companie este inclus in vreo rasa agresiva, chiar nu are voie sa fie lasat fara lesa si botnita oriunde.
faceti plangere la politia locala (nu cea municipala) pentru neobtinerea (de catre vecinul care are cainii) a TUTUROR acordurilor. politia ar trebui sa-l amendeze pentru incalcarea legii si dupa, daca nu a obtinut toate semnaturile, ar tebui, impreuna cu cei de la ecarisaj, sa preia cainele pentru a fi readoptat de o familie care are acordul tuturor locatarilor, sa fie tinuti de catre ONG-uri in padocuri sau eutanasiat etc.
in Brasov, Sibiu etc trebuie acordul TUTUROR locatarilor, ceea ce mi se pare normal. singura problema e ca politia municipala si cea locala nu -si face treaba, in sensul ca se rezuma doar la a da avertismente, fara sa mearga mai departe cu procedurile. in acest caz singura solutie (in cazul in care politia nu este destul de inteligenta) este in instanta.
Răspuns la discuția ajutor de caldura 2016
Buna ziua. Eu solicit ajutor pentru resedinta din Braila, care NU este proprietatea mea. Proprietatea din alt judet nu este locuita. La primaria din Braila am intrebat daca am dreptul la ajutor si raspunsul lor a fost ca DA, intrucat nu am 2 proprietati imobile. Am vrut sa intreb si 'alt prost cu scoala', sa fiu sigur :)) Dar tot nu sunt lamurit, intrucat din articol nu se intelege mare lucru. O zi buna.
Buna ziua.
In cererea de acordare a ajutorului de caldura, cap.5, bunuri imobile se specifica: 'Familia/persoana singură îndreptăţită deţine în proprietate/folosinţă?
Clădiri sau spaţii locative, altele decât locuinţa de domiciliu şi anexele gospodăreşti.'

Nu imi este foarte clar: eu am resedinta in Braila, dar resedinta unde stau in Braila NU este proprietatea mea. Dar am in proprietate un imobil in alt judet, unde nu locuieste nimeni. Am dreptul sau nu la ajutor de caldura?
Multumesc :)
d-lor directori ai institutiilor de transport, naval, auto sau feroviar: si ELEVII scolilor postliceale au dreptul la reducere transport-invatamant de zi, invatamant de stat. cu ce este mai indreptatit un student sau un elev liceal fata de un elev de la postliceala sau scoala profesionala? apropo scoala postliceala este scoala profesionala, face parte din invatamantul profesional cf legii invatamantului 1/2011, art 24, alin 3.
\"ART. 24
(3) Învăţământul profesional şi tehnic este format din: învăţământ profesional, învăţământ tehnic şi învăţământ postliceal\".

sau cf art 44, alin 2
\" SECŢIUNEA a 11-a
Învăţământul postliceal
ART. 44
(2) Învăţământul postliceal face parte din învăţământul profesional şi tehnic şi este parţial subvenţionat de stat.\"

sau cf art 85, alin2
\"(2) Statul subvenţionează toate costurile aferente frecventării liceului pentru elevii provenind din mediul rural sau din grupuri socioeconomice dezavantajate, precum şi pentru cei care frecventează şcolile profesionale\".

Clar, Apetrans Botosani, sau CFR?
Daca nu e clar voi face o sesizare catre corpul de control al ministrului invatamantului, ca prevederile legii sa nu mai fie interpretate in detrimentul ELEVILOR scolilor profesionale sau postliceale, cu atat mai mult cu cat Ministerul invatamantului 'sustine si stimuleaza' invatamantul de orice fel.
Răspuns la discuția Coasigurare
Am fost la CASS si au confirmat ca pot fi coasigurata (la inceput au ezitat la a-mi da un raspuns rapid, intrucat nu s-au mai confruntat cu aceasta situatie). Eu am avut venituri in perioadele:
- 1 ian 2009 - 31 dec 2009 = 12 luni
- 1 ian 2010 - 31 mai 2010 = 5 luni
- 1 sept 2010 - 31 noi 2010 = 3 luni, pentru care nu am platit CAS.

Incepand cu 1 dec 2010 pana in prezent nu am avut venituri. Nu am primit nici o somatie de plata pentru anul 2009 si 2010. Singura somatie primita a fost abia in anul 2012, pentru restantele anului 2008, cu penalizari, pe care am achitat-o. Posibil sa primesc in mileniul 4 si somatiile de plata pentru anul 2009 si 2010, CAS + penalitati (penalitati care sunt mai mari decat contributia CAS in sine).

Intrebarea mea este : cum sa fac sa platesc cat mai putin la CASS, caci mi s-a comunicat ca pot deveni coasigurata doar daca achit toate datoriile din urma. Numai ca aceste datorii sunt extrem de mari pentru mine, daca la datoriile anilor 2009 si 2010, mi se adauga si 5.5 % (din salariul minim pe economie) pe anii 2011, 2012, 2013. S-ar aduna vreo 3000-3500 ron
[(600 ron+penalitati 2011) + (600 ron +penalitati 2012) + (600ron+penalitati 2013)], ori eu nu am nici 300 ron.

Daca am rabdare pana in noiembrie 2015 (sa fac coasigurarea atunci) mi se va calcula doar (CAS+penalitati datorat pe 2009) + (CAS+penalitati 2010) + CAS din ultimele 6 luni din perioada (1 dec 2010 - 31 noi 2015 = 5 ani), adica cu mult mai putin? Sau la datoriile anilor 2009 si 2010 se adauga CAS 5.5% pe 6 luni (din perioada 1 dec 2010 - prezent = 3 ani) si pot sa fac coasigurarea acum? Multumesc :)
Discuție Coasigurare
Buna ziua. Sper ca am postat pe forumul care trebuie :)
Pot fi coasigurata copilului meu, care este:
- elev in clasa a XII-a ( este major - are peste 18 ani)
- este incadrat in grad mediu de handicap PERMANENT (primeste 33.5 ron -
indemnizatie de handicap, beneficiaza deci de serviciile sistemului public
de sanatate fara plata vreunei asigurari medicale)
- copilul nu este incadrat in munca
- eu nu am nici un venit ( sunt eu insami bolnava si ca sa fac investigatii este
necesara asigurare medicala)?
Multumesc :)
raspunsurile dumneavoastra mi-au fost de mare ajutor.va multumesc frumos pentru rabdare :)
multumesc pentru raspuns.
a) suma de 244 ron reprezinta un fel de CAS pentru calcularea pensiei de limita de varsta? in eventualitatea unei vechimi in munca, la cei 350 ron ( platiti de stat pana la indeplinirea varstei de pensionare la limita de varsta) se vor adauga si alte sume, in functie de vechimea in munca? (caci altfel era mai simplu: 350 minus 244= 106 ron. adica in loc de 33.5 ron, statul i-ar fi dat 33.5+106 = 139.5 ron).
b) as vrea sa inteleg logica unor astfel de prevederi: pe cine ajuta sau ce avantaje ar avea o astfel de persoana cu handicap, care ar opta pentru pensie de invaliditate renuntand la indemnizatia de handicap (de 33.5 ron)? (specific ca elevul major are o boala genetica, si nu ca urmare a vreunui accident de munca)
c) daca va lucra 4 ore (in eventualitatea unui grad III de invaliditate) pensionatul va mai plati cei 244 ron, sau vor fi platiti de angajator?
va multumesc pentru rabdare :)