Buna seara dragi colegi sunt intr.o situatie extrem de dificila avand in vedere ca nu pot dormi de doua luni din cauza stresului cauzat la munca .
Sa inceapa povestea am 1 an de cand muncesc cu aceasi firma de 3 luni am fost detasati in italia si aici a inceput macelu.A venit patronu si a facut o reuniune si ne.a amenintat pe toti ca ne taie 50 ore(450euro) din cauza ca nu a iesit productie,desi productie a fost .In urma discutiilor sa ajuns la intelegerea ca daca creste productia nu vom mai fii sanctionati.Productia a crescut semnificativ si noiin continuare suntem amenintati cu taiatu orelor! Inteebarea e ce trebuie sa fac in caz ca in ziua de salariu 25 noiembrie nu sunt platit corect !?
Intrebarile sunt urmatoarele pot depunde denuntie la fiscu italian avand in vedere ca nu se platesc taxe pentru noi in aceasta tara!?
2. Ii pot da in judecata pentru stresu cauzat!?
3.daca ii dau in judecata pot recupera bani care mi.au fost retinuti + toate orele suplimentare care nu au fost platite la dublu!?
4.sunt obligat sa raman in preavis daca angatoru nu si-a respectat obligatiile!?
5.firma are doua filiale si ca se plec in italia am fost mutat la cea de doua ,eu nu am semnat nici un contract .asta nu e fals in acte !?
Mentionez si faptu ca pe cartea de munca am salariu minim pe economie desi cat am stat in tara castigam intre 2000 si 2500lei !