avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Niunin Tiberiu

Activitate Niunin Tiberiu

Însă Portalul Instanţelor de Judecată nu este de folos acolo unde instanţele nu afişează cauzele cu minori şi familie.
Lg. 196/2018, art. 1 alin. (2): Prezenta lege se aplică proprietarilor, chiriaşilor, asociaţiilor de proprietari şi asociaţiilor de chiriaşi din condominii.

Art. 2, lit. c): asociaţie de chiriaşi - formă de asociere autonomă şi fără scop lucrativ a chiriaşilor dintr-un condominiu în scopul reprezentării intereselor lor în raporturile cu proprietarii, precum şi cu alte persoane juridice sau persoane fizice

Asociaţia de chiriaşi trebuie să aibă un sediu, dar acest aspect nu implică obligaţia unui patrimoniu iniţial.

Compartimentul/Serviciul pentru verificarea şi îndrumarea asociaţiilor de proprietari din cadrul primăriei/ consiliului local are atribuţii şi pentru verificarea funcţionării şi a gestiunii asociaţiei de chiriaşi dacă proprietarul blocului ANL a învestit asociaţia chiriaşilor în acest sens.

Statutul şi acordul de asociere al chiriaşilor este asemănător proprietarilor, cu menţiunea evidentă că, chiriaşii, nu au drept de dispoziţie, ci numai de posesie şi folosinţă.

Dacă aveţi suspiciuni cu privire la gestiunea administrată de către proprietar, la încălcarea unor drepturi ce vă lezează interesul şi calitatea de chiriaş, în calitate de asociaţie a chiriaşilor aveţi posibilitatea să sesizaţi compartimentul specializat din cadrul primăriei.
Data comunicării, adică data poștei de pe plic.
Răspuns la discuția Alocatie pentru copil minor
Dacă legislaţia ţării/provinciei în care vă aflaţi ca rezident (cu acte) dă dreptul la alocaţia pentru copiii minori aflaţi în întreţinere, iar în situaţia dată minorul se află cu dvs., trebuie să faceţi dovada cu acte în acest sens şi să solicitaţi alocaţia pentru care aveţi interes. Totodată va trebui să faceţi dovada că nu mai încasaţi din România alocaţia de stat pentru copilul minor aflat în întreţinerea dvs.
E bine să vă informaţi în prealabil despre condiţiile în care statul străin acordă alocaţia, pentru a nu renunţa dezavantajos la alocaţia din România. De exemplu, în Cipru se acordă doar o indemnizaţie pentru naştere, însă alocaţie lunară pentru copiii minori nu se acordă. Deci este de preferat alocaţia din România decât indemnizaţia din Cipru.
Răspuns la discuția Chitanta timbru de mediu pierduta
Copia chitanţei se află la sediul ANAF unde a fost plătită de fostul proprietar. Titularul chitanţei este fostul proprietar, deci nimeni nu este obligat să vă elibereze înscrisul solicitat. Însă nimeni nu vă opreşte să încercaţi. Veţi fi întrebat în ce calitate solicitaţi această copie şi unde vă este necesară. Dacă daţi un răspuns care să nu convingă o să vă refuze solicitarea.
Răspuns la discuția Poprire dupa 10 ani
Având în vedere titlul care vreţi să îl atacaţi - încuviinţarea de executare silită cât şi titlul din care emană obligaţia de plată, actele de executare efectuate de către executorul judecătoresc, că solicitaţi instanţei de executare constatarea prescripţiei pe calea contestaţiei la executare e recomandat să fiţi asistată de un apărător, iar în caz de admitere a contestaţiei la executare aveţi posibilitatea recuperării cheltuielilor de judecată.
Totodată încadraţi-vă în termenul de 15 zile de la comunicarea corespondenţei cu actele de executare silită, altfel pierdeţi chiar dacă şansele sunt de partea Dvs.
Potrivit art. 4 lic. c) din Lg. 77/2016 (legea dării în plată), una din condiţiile admisibilităţii este ca imobilul cu care s-a garantat creditul să fie locuinţă.
Dacă s-a garantat creditul cu un spaţiu comercial (pe numele persoanei fizice), acest imobil satisface exigenţele legii pentru a se demara cererea de stingere a creanţei, prin a fi văzut spaţiul comercial ca şi o locuinţă?
În esenţă, un spaţiu comercial poate fi transformat într-o locuinţă de lux.

Aştept păreri de la persoanele competente.
Mulţumesc!
Răspuns la discuția Fiica majora salariata
În primul rând este împotriva firii să îţi evacuezi propriul copil din locuinţă!
Dar dacă circumstanţele presupun nevoia evacuării, doar instanţa poate hotărî. Numai că trebuie dovedite motivele de evacuare (comportare agresivă, neparticiparea la cheltuielile comune etc.).
Dacă fiica nu deţine un drept de coproprietate asupra locuinţei şi dacă tensiunile au ajuns la un nivel de nesuportat, poate vinde locuinţa şi scapă de probleme fără proces în instanţă.
emaio a scris:

Buna seara. Am primit acum cateva saptamani de la ANAF o amenda, iar angajatorul vrea sa recupereze suma platita ca amenda de a salariatii vinovati. Problema este ca de fapt recuperarea se face in felul urmator :salariatul semneaza statul pentru suma primita ca avans sau lichidare asa cum ar trebui sa primeasca , dar de fapt primeste in mana mai putin cu o suma stabilita de angajator pentru recuperarea amenzii. Intrebarea mea este:se poate recupera de la un salariat contravaloarea amenzii platite si care este procedura? Multumesc anticipat.



Şi dacă acceptaţi această formă mascată de plată, prin semnare pe statul de plată dar în fapt ridicaţi o sumă mai mică, ce dovadă scrisă există că aţi achitat deja angajatorului parte din amenda plătită de el?
Dacă aţi ajuns la o înţelegere cu angajatorul, cereţi chitanţă pentru suma/sumele reţinute.
Păgubaşul va trebui să facă dovada valorii bunurilor avariate prin inundaţii, vechimea şi gradul de uzură. Foarte posibil să fie desemnat un expert pentru determinarea valorii pagubei, implicit nevoia de angajare apărător, ulterior executare silită...
Trebuie bani şi multă răbdare. Banii se recuperează de la debitor, dar timpul pierdut nimeni nu are cum să-l restituie!