avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1735 soluții astăzi
Forum Activitate adriamia

Activitate adriamia

Răspuns la discuția Atac la persoană pe Facebook
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fb sterge doar dupa extrem de multe insistente si timp pierdut conturile false, daca le va sterge vreodata. De regula are de suferit cel care le raporteaza, riscand sa aiba contul blocat de catre Fb, iar conturile false sunt mentinute bine-mersi. Dovezile sunt irelevante pentru Fb. Sugestia lui ibn, de a sterge contul si crea altul, e solutia.
In vestul Europei nu trebuie solicitare si e gratis. Eu m-am dus mereu la Transilvania, BCR, BRD si acum Intesa ca sa il ridic. Asa mi-au spus sa fac. Singura banca moderna a fost Citibank, dar nu mai au pachet pentru persoane fizice. Plus ca in vest autentificarea se face si cu pasaportul, nu numai cu buletinul ca inainte de 89.

popdan a scris:

La ING trimit cardul fizic acasă, la solicitare din aplicația online. Costa 18 lei. Activarea se face tot din aplicația online.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa se face in vestul Europei, nu in Romania. In Romania sunt inca in vigoare bine-mersi legile invechite, pentru ca la nivelul asta sunt angajatii bancilor. Am ridicat cardul romanesc numai personal, daca am fost in tara. Bancilor din Romania nu le pasa de invalizi sau de cei plecati din tara. Trebuie sa chemati un notar acasa. In Romania mai e pana departe....

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Depinde de banca, dar la majoritatea bancilor puteti solicita livrarea la domiciliu a cardului (prin curier).

Eu nu am mai calcat in sedii de banci de cativa ani buni. Toate cardurile care au expirat si mi-au fost reinnoite le-am primit prin curier. La fel si cardurile noi, le-am primit prin curier.

In multe tari, centrala, usile, geamurile, orice are scop de izolatie termica e platit numai de proprietar, cu excepția situațiilor în care chiriașul a distrus. Există de asemenea o limită maximă a cheltuielilor așa-zis cosmetice, prevăzută în contract, tocmai ca să împiedice proprietarii de la a repara și îmbunătăți pe banii chiriașilor. Gândiți-vă cum ar fi fost să fie spațiul neînchiriat: centrala se strica de nefolosire în acești 7 ani.

Supermangos a scris:

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Am un spatiu comercial, care este inchiriat. Spatiu comercial, are si o centrala termica, folosita la incalzire si prepararea apei calde. In momentul in care chiriasul a intrat in spatiu, centrala era noua, in garantie. In timp, centrala a necesitat reparatii (anumite piese schimbate). Chiriasul este in spatiu de 7 ani. Initial am convenit verbal sa suporte cheltuielile cu reparatiile centralei, dar acum nu mai este multumit de acest lucru. Este evident ca datorita folosirii, la 1 an , 2 sau 3 ani, anumite piese trebuie schimbate. Cine trebuie sa faca aceste reparatii curente la centrala?
La un apartement inchiriat pentru locuit, as intelege sa le faca proprietarul, sau daca chiriasul sta mai multi ani, sa imparta cumva aceste cheltuieli. Dar la un spatiu de unde se scot bani prin folosirea cred eu destul de intensa a centralei, as fi de parere ca chiriasul sa o intretina. Voi ce parere aveti?

Multumesc.

Răspuns la discuția Amenda politia locala
Fiti multumit ca puteti merge in sir indian! In Popesti-Leordeni, in cam toata zona dintre Dimitrie Leonida si Oltenitei trotuarele sunt late de 50 cm (0,5 m!!) si in plus primaria cea "dedicata" locuitorilor a plantat copaci pe trotuar cam din 2 in 2 m, facand imposibila trecerea oricui in afara de copii, care sunt suficient de mici sa se strecoare. Masinile trec in viteza de regula pentru ca politia nu face nimic contra vitezomanilor in zona pietonala.
NB: copacii acestia nu sunt deci pentru spatiu verde, sunt pur si simplu o oroare, plus ca sunt specii care nu arata bine dar probabil au fost ieftini. Cand vor fi maturi o sa ocupe toata latimea trotuarelor, cu siguranta.
acest răspuns util
Acuzatiile ca unii sunt "prea sensibili", ca "li se pare", ca "reactioneaza exagerat" etc, sunt semne clasice de gaslighting.
Smecheria dvs cu "statul" inseamna ca vreti bani de la cei care platesc taxele si impozitele. Banii nu cresc in copaci si de aceea daca vreti bani de la "stat", banii vor fi luati de fapt altora ca sa vi se dea dvs. Doar pentru ca.

Casa215 a scris:

raluk0207 a scris:

Ținem cu ursul..Păi, e dator sa va plătească cineva dările?
Adică, dă-mi și bani cu împrumut și plateste-mi și impozitul.
Și dacă ar fi între 2 persoane fizice, vi se pare ok?

Da vi se pare OK sa plătești rată de la 600 lei la 1200 lei,cum facem cu gradul de îndatorare,nu mai ținem cont? părerea mea că nu o gândiți bine,ești proprietar doar cu numele,dacă nu mai poți platii ei sunt stăpânii,o șmecherie ca Statul și Băncile să arunce toate costurile în cârca celui creditat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa funcționează creditele ipotecare în toată lumea, de când există astfel de credite. Nu pot crede că e vreo noutate pentru cineva, brusc, și dacă e, faptul că nu știați nu vă absolvă.

Casa215 a scris:

Ok banca a dat banii,dar pt. 140000 platesc 250000 lei deci astea două entități Banca și MF nu au nicio obligație,toate sunt aruncate în spatele celui care a accesat creditul.În asigurarea PAD și obligatorie este stipulat clar ca drepturile sunt cesionate către banca 50% și Ministerul de Finațe50%.în caz de calamitate cine primește despăgubirea?

5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, Ceausescu a fost votat pe bune de unii.. Urmasii lor l-au votat tot pe bune pe urmasul lui de azi (ce bine ca am scapat). Democratia nu inseamna ca oricine are dreptul sa candideze, ci numai cine o respecta. Ma gandesc mereu ce buna ar fi fost lumea daca in 1936 n-ar fi fost ales unul care e imitat si azi. Din cauza asta sunteti dezamagit, ca nu e liber la candidaturi?
acest răspuns util
Tocmai faptul ca nu ati gasit informatii online ar fi trebuit sa va ridice mari semne de intrebare. Agentului nu-i pasa ca nu sunt banii lui. Dvs ar trebui sa va pese, nu asteptati sa fie altii corecti cu banii dvs.