avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot ,oficial, să renunț legal și fără să-mi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot ,oficial, să renunț legal și fără să-mi iau viața ...

Cum pot ,oficial,să renunț legal și fără să-mi iau viața, la dreptul de vot ,pentru că oricum nu contează?.
Buna ziua

In Romania dreptul de a vota nu este o obligatie, ci un drept si sunteti liber sa vi-l exercitati sau nu. Daca nu vreti sa votati, nu va obliga nimeni.

Alta varianta e sa obtineti cetatenia altui stat si apoi puteti sa renuntati la cetatenia romana. Dar aveti grija ce alegeti, pentru ca cetatenii Belgiei, Greciei, Bulgariei si Luxembourgului sunt obligati sa voteze.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aoleu...asa tragic? Pt dreptul la vot s-a luptat în trecut, e un drept castigat, dar participarea la vot nu e obligatorie.
Sunt state unde e dictatura și nu sunt alegeri libere, puteți opta pt alte cetățenii dacă vreți ca acest drept sa nu facă parte din drepturile dvs.
Nu știu de ce credeți ca nu contează dreptul de vot.
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2025
gi-jane2, moderator
10 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
oricum nu contează

Ba da, contează. Dreptul de vot nu e doar despre a alege un om anume, ci despre a participa la un sistem chiar și imperfect, cum e al nostru, dar funcțional. Cu cât numărul celor care votează e mai mare, cu atât rezultatul arată ce vor oamenii cu adevărat. Iar politicienii văd că pot fi trântiți.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
10 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va referiti la ultimele evenimente care au marcat profund societatea romaneasca si nu numai , dreptul la vot chiar conteaza insa in limitele Constitutiei ! Mai presus de vot exista Constitutia care a fost deasemnea votata de o majoritate . Democratia de mii de ani rezida in dictatura majoritatii la vot si asta numai in limitele unor legi bine definite .
Dreptul la vot NU conteaza in dictaturi si asta am trait-o in urma cu peste 35 de ani iar personal nu as dori sa se mai intample . Toti cei peste o anumita varsta ne aducem aminte procentele voturilor cu care era investit Nicolae Ceausescu . Asta ne dorim ?

8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am șters un mesaj și l-am editat pe cel anterior. M-aș bucura să nu fie nevoie să fac la fel și cu altele pentru că fiecare opinie contează, dar respectul reciproc este esențial pentru a menține o comunitate sănătoasă. Noi asta avem și vrem s-o păstrăm așa.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai La schimbarea unui presedinte de asociatie,cel nou propus voteaza pentru el ,sau asteapta rezultatul votului celorlalti proprietari pentru investirea acestuia ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)