avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Activitate dorina49

Activitate dorina49

Discuție Impozit pfa
PFA care plateste impozit in sistem real poate trece la impozitarea la norma de venit? O persoana cu varsa peste 65 ani si cu un grad de handicap poate beneficia de reducerea normei de venit si pentru varsta si pentru handicap?
Va multumesc si apreciez raspunsul profesional! Accidentul s-a produs in anul 2002. La un centru de cercetare in agricultura era obiceiul sa se impinga tractoarele casa porneasca pt ca nu porneau la cheie. Sotul meu care lucra intr-un asemenea cenrtu a participat la impingerea tractorului si a facut un AVC. A urmat CM 90 de zile dupa care pensionarea de invaliditate de gr.II si acum este la pensie limita de varsta. La o pensie de 2000lei ar fi mana cereasca 17 ani de stabilitate.
PENSIA DE INVALIDITATE IN URMA ACCIDENTULUI IN MUNCA
Pensia de invaliditate in urma unui accident de munca se considera perioada asimilata si intra la calculul punctelor de stabilitate in munca? In cazul in care nu a fost declarat accidentul se mai poate castiga in instanta declararea pensiei ca fiind in urma accidentului?
Răspuns la discuția CALCUL PENSIE
Va multumesc pt. raspuns! Dar, mai am o intrebare. Acea pensie de invaliditate a survenit in urma unui accident de munca care nu a fost raportat. Medicul nu a mentionat in acte accidentul. Se mai poate face ceva? In cazul in care s-ar recunoaste acest accident, perioada aceea ar intra la calculul punctelor de stabilitate?

Discuție CALCUL PENSIE
CALCUL PENSIE
Ce pensie va avea o persoana care acum are 29.31099 puncte, 44 ani vechime din care 17 ani pensie de invaliditate gr.II. Se vor inmulti punctele avute (29,31099) cu vpr-ul, sau se scade perioada asimilata? Perioada asimilata se considera vechime in vederea obtimerii punctelor de stabilitate?
Care era distanta, fata de limita de proprietate la care se putea construi in baza vechiului cod civil?
Multumesc!
SUCCESIUNE
In anul 2018 fratii nu s-au inteles cu privire la succesiune in fata notarului. Daca au ajuns la o intelegere mai pot face succesiunea la notar?
In anul 1984 a-s facut succesiunea dupa tata. Eu si o sora am mostenit care 1/4 din casa si teren(mama si 2 surori au renuntat). In 1987 mama a incheiat contract de intretinere cu sora care a mostenit 1/4casa si teren din partea tatalui .Instrainand casa din terenul mamei s-a trecut in proprietatea statului 125 mp. Primaria ia achitat mamei o suma de bani pentru acei 125mp si a dat surorii mele in folosinta 38 mp din ei, restul ramanind la dispozitia primariei.care ar fi metoda de recuperare a acestui teren? Sora mea este in drept s-al revendice singura? Pana acum am folosit terenul fiecare cate 1/2(asa era intelegerea verbala) dar acumeaea vrea pentru ea acei 125mp. A obtinut restituirea lui si acum pretinde ca eu trebuie sa mostenesc mai putin. Mama a decedat in 1990 si nu am fasut sucesiunea. Copiii celorlalte sorori care au decedat si care nu au acceptat mostenirea (dimpotriva au spus mereu ca ele nu vor nimic),la 30 de ani distanta vor si ei parte. Mentionez ca in total au fost 1429 mp .Considerand ca o sa am 719,5 mp am construit o casa pe acest tere cu acordul mamei si al surorii cu care sunt in devalmasie.

TERMEN DE ACCEPTARE A MOSTENIRII
As vrea sa cunosc termenul de acceptare a mostenirii valabil in anul 1991,
Multumesc!