avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate stefangabriel2005

Activitate stefangabriel2005

Buna ziua!
Acum 9 zile am cumparat online o serie de carti pe care mi le doream foarte mult.
Acum 3 zile aceleasi carti, mi le-a facut cadou sotia de ziua mea de nastere (le-a achizitionat de la o librarie din oras).
Potrivit art. 7, alin. 1 din O.G. nr. 130/2000 "Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv".
Intrebarea mea e urmatoarea daca maine in a 10 zi de la cumparaturi, notific vanzatorului prin posta (mailul sau nu functioneaza), denuntarea contratcratului si returnez cartiler primite sunt in termen?
Sau trebuia ca notificarea sa o primeasca vanzatorul cel mai trarziu maine. Data postei la mine se va incadra in cele zece zile, dar primirea efectiva de catre cumparator se va face in a 11-12 zi de la cumparaturi. Ce parere aveti, sunt in termen?
Buna ziua!
Trebuia acordata unui salariat gradatia de trecere la o alta vechime de aproximtiv 6 luni de zile. Dau o decizie cu aplicare retroactiva a trecerii la o alta gradatie. Cum o denumesc: modificare incadrare/acordare gradatie/modificare salariala? Multumesc.
Printr-o declaratie autentica notariala se poate acorda dreptul de servitute?
Va multumesc pt. raspuns. O precizare - cererea de reexaminare este formulata cu privire la o cerere de interventie si tinde la o evidenta tergiversare a cauzei, iar intervenientul ameninta ca o va depune chiar la termenul de judecata urmator cand am putea ramane de altfel in pronuntare pe fondul cauzei.
Nesolutionarea cererii de reexaminare impotriva incheierii de respingere a ajutorului public judiciar duce la amanarea judecatii in fond a cererii de chemare in judecata?
si totusi.. pt. a respecta termenul de 5 zile se socoteste ca data a comunicarii data expedierii deciziei?
Data comunicarii este considerata data de expeditie (data punerii la posta) a deciziei de catre angajator sau data primirii deciziei de catre cel sanctionat?
Multumesc pentru raspuns. Deci, data depunerii deciziei la posta este data comunicarii.
Buna ziua,
Conform art. 152, alin. 3 din Codul Muncii "Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării."

Daca am transmis decizia de sanctionare prin posta, in a cincea zi de la emitere, iar la destinatar cu siguranta va ajunge peste inca vreo 2 zile (in total 7 zile de la emitere), va fi considerata in termen de 5 zile fata de data postei?
Sau trebuia comunicata, astfel incat sa permita destinatarului sa o primeasca in termen de 5 zile de la emitere?
Va multumesc.