avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate ghost87

Activitate ghost87

Multumesc


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Dacă bunurile sunt comune, dobandite în timpul căsătoriei, atunci se prezumă că ambii soți au avut o cotă egală de contribuție, Deci defunctul deținea 50% din bunuri. Doar cota de 50% a defunctului va forma masa succesorală. Deci soția supraviețuitoare va moșteni 1/4 (din 50%) iar restul de 3/4 (din 50%) se va împărți în mod egal între cei trei copii.

Se da următoarea situatie : o casa cu 3 camere si 2 anexe si un pogon de teren in jurul casei. O sotie supravietuitoare si 3 copii mostenitori ai sotului decedat. Cum se imparte mostenirea? Unul din copii vrea sa faca succesiunea. Am gasit pe net ca sotiei ii se cuvine o treime si copiilor ce a ramas impartit la 3. Dar se calculeaza procentele astea din 100% ,adica din totalul de bunuri sau din 50% ai celui decedat,cealalta jumatate fiind a sotiei exclusiv atat timp cat e in viata? Multumesc. Incerc sa linistesc sotia oferindu-i niste informatii exacte.
Eu le dau acces in apartament dar doar cu o dovada clara a defectiunii.Nu ar trebui sa vina cu ceva in acest sens?
Ei m-au mintit ca e apa pe tavan.Cineva de acasa a verificat si nu e apa nicaieri.
Daca ei nu imi ofera nimic concret dar continua sa insiste cu spartul? Eu ce pot face ? Adica ...ii las sa sparga ,descopera ei ca nu-i nimic acolo si eu raman cu gaura in perete ? Ceva nu e corect aici
Nu se pune problema sa nu le

latka a scris:

Si asociatia si dvs. trebuie sa respectati prevederile legii:
Articolul 31
(1)Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.

(2)In cazul in care proprietarul nu permite accesul in proprietatea sa, in conformitate cu prevederile alin. (1), acesta raspunde civil si penal, dupa caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectati, in conditiile legii.

(3)Proprietarii din condominiu care sufera un prejudiciu ca urmare a executarii lucrarilor prevazute la alin. (1) sunt despagubiti de catre asociatia de proprietari, din fondul de reparatii.

(4)In cazul in care prejudiciul este cauzat de catre executantul lucrarilor de interventie, persoana fizica/juridica, despagubirea va fi recuperata de la acesta, in conditiile legii.

(5)Lucrarile de interventie la elementele componente ale proprietatii comune, efectuate in baza alin. (1), se executa in conditii stabilite de comun acord si consemnate printr-un acord semnat de catre proprietar si asociatia de proprietari.

(6)In situatia in care, pe parcursul executarii lucrarilor de interventie in baza prevederilor alin. (1), se afecteaza in orice mod proprietatea individuala, cheltuielile necesare pentru aducerea la starea tehnica initiala a acestora se suporta in conditiile alin. (3) si/sau (4), dupa caz.
[ link extern ]

E clar ca puteti sa-i dati in judecata, mai ales ca trebuie sa semneze acel acord, inainte de a efectua lucrarea.

Cheltuielile de reparatie ale coloanei se suporta de catre toti proprietarii racordati la acea coloana. Practic se impart cheltuielile. Coloana este parte comuna exclusiva (adica doar a unora dintre proprietari).

Insa pagubele le veti suporta doar dvs. daca nu veti ingadui efectuarea reparatiei.

Buna seara
Am nevoie de sfat,va rog.
Detin un apartament,sunt plecata din tara.De curand sta o persoana in varsta la mine,am declarat la asociatie.Astazi au venit sub pretextul sa citeasca apometrele,desi persoana in cauza sta in casa respectiva de o saptamana ca sa imi spuna ca au descoperit ei o defectiune la apa pe coloana,in dreptul
apartamentului meu . Ca se aude picurand,ca s-a format deja o pata de apa in tavan si la mine si la vecinu de la 3. Eu stau la 2.Si ca problema ar fi la mine si ei trebuie sa sparga sa repare.Problema e ca la mine nu e nici-o apa pe nici-un tavan sau pe langa tevi,mie mi-au zis ca trebuie sa sparga in baie pe voloana,mamei mele ca trebuie sa sparga in tavan la bucatarie.Ca in caz contrar daca refuzam si fisura devine spartura si se inunda ,si se pierde apa,eu voi suporta pagubele.
Intrebarea mea e daca eventualele pagube de pe coloana trebuiesc suportate doar de mine ptr ca defectiunea e in dreptul meu sau daca se imparte la toata coloana de la parter la ultimul etaj ptr ca e instalatia blocului,nu a mea. Daca legal sunt obligata sa platesc sau ii pot da in judecata daca incearca sa imi puna doar mie in spate toata incarcatura.
Tind sa cred mai mult ca incearca sa acopere altceva ptr ca nimic din ce mi-au spus ei nu demonstreaza ca e defectiune in dreptul apartamentului meu.Eu cred ca vor sa sparga cam degeaba si nu le-as da voie
Multumesc.Chiar am nevoie de un sfat urgent
Si inca o intrebare:Daca totusi ii las sa sparga si se dovedeste ca nu e nici-o defectiune la mine,ii pot da in judecata solicitand sa imi plateasca daunele provocate in casa?
Daca a fost o relatie pasagera sau nu, atat timp cat e copilul tau,asta nu te face mai putin responsabil fatza de el. Femeia aia nu l-a facut singura. Nu se pune problema ca a vrut sa ramana insarcinata. probabil ca s-a intamplat. Ca a vrut sa il pastreze e cu totul altceva. ''Mama n-are dovezi'' ca e copilul lui? Pai daca nu ar fi destul de sigura ca asa e, nu l-ar pune sa faca un test ADN care v-a demonstra 100% adevarul. Daca fetita ar fi fost baiat ar fi fost mai usor de acceptat? Scuza-ma, dar mi se pare o tampenie. E tot copil, n-are nici-o vina ca a aparut pe lume, n-a fost alegerea lui.Iar ca parinte e obligatia ta morala sa ai responsabilitati fatza de copil. Daca nu ai inima si nu te intereseaza ce face, cum creste, ii e bine, ii e rau, are nevoie de ceva, atunci eu nu mai zic nimic. Daca e sange din sangele tau nu te doare sufletul sa stii ca are nevoie de tine iar tu n-ai fost si nu esti langa el ? Daca esti egosit si nu te gandesti decat cum te ''afecteaza'' existenta lui, eu nu mai am nimic de comentat. Parinti sunt de tot felul din pacate.
Imi cer scuze ca ma bag in discutie, dar am simtit nevoia sa o fac.Nu va vorbesc din punctul de vedere al unui om care cunoaste procedurile de rigoare in aceasta situatie ci din cel al unui om simplu. Din spusele dumneavoastra imi dau seama ca incercati sa fugiti de responsabilitate, afirmand ca nu sunteti sigur daca e copilul dumneavoastra sau nu. Dar exista o posibilitate sa fie atat timp cat a-ti avut relatii intime cu acea femeie.Nu va ganditi la ce e legal sau nu, ci ganditi si din perspectiva copilului, adultul de mai tarziu si din perspectiva unui posibil parinte. Daca acel copil este intr-adevar al dumneavoastra , nu credeti ca e normal sa va asumati niste responsabilitati fatza de el ? Nu vreti sa il cunoasteti, sa aveti vreo legatura cu el?El n-are nici-o vina de situatia creata. Eu am crescut fara tata, nu l-a interesat de mine. Nici nu stitit cate intrebari isi pune un copil de la o anumita varsta cand incepe sa constientizeze lucruile si cat e de greu sa nu gaseasca raspunsurile pe care le cauta .El v-a creste, poate v-a avea ambitie va v-a cauta si v-a demostra ca sunteti tatal lui. Si atunci nimic nu mai poate schimba lipsa de implicare.V-a ramane cu acel gust amar,ca pe tata nu l-a interesat.Si daca totusi e copilul dumneavoastra, nu v-ar durea sufletul sa stiti ca nu v-a interesat de existenta lui ? Poate gandesc eu subiectiv, dar va spun cum stau lucrurile din perspectiva unui copil crescut fara implicarea tatalui. Ramai cu o durere in suflet pe care nu ar mai putea sa o stearga acum, daca atunci cand ai avut nevoie de el nu l-a interesat de tine.M-ar durea sufletul sa stiu ca am un copil acolo undeva, ca poate el are nevoie de mine iar eu nu sunt langa el. Decizia e a dumneavoastra, dar cred ca e mai bine sa va faceti acel test pentru constiinta dumneavoastra si pentru binele copilului daca sunteti tatal lui. Nu fugiti de responsabilitati cautand portite legale de iesire din ''problema'' ci incercati sa vi le asumati daca intr-adevar va privesc.
Răspuns la discuția Ajutor social
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Ajutor social
N-ar avea nici-un rost sa depun o seziare la primarie deoarece primarul are aceeasi atitudine. Am impresia ca e ceva personal, iar dumnealor profita de faptul ca in general omul de la tara este un om simplu, nu isi cunoaste drepturile si nu stie cum sa actioneze in asemenea situatie. Dumnelor refuza dosarul pe motiv ca nu s-ar incadra, lucru neadevarat avand in vedere ca venitul e cel pe care vi l-am spus, nu au terenuri, vite sau venituri din alte surse. De accea v-am intrebat unde as putea face o seziare pentru ca la primarie nu se v-a rezolva nimic. Realitatea de la tara e cam in felul urmator: nu beneficiaza de ajutoare sociale decat prietenii primarului, cei care l-au sustinut in campanie, rudele si eventual o foarte mica parte din cei care char au nevoie de aceste ajutoare. Ca sa nu mai spun ca nu se fac niciun fel de anchete sociale la domiciliul celor care beneficiaza de aceste ajutoare. Cu alte cuvinte, ajutor social primeste numai cine vrea primarul indiferent daca are sau nu nevoie de el. Din pacate nu pot dovedi acest lucru, dumnealor stiu foarte bine sa se acopere unul pe celalalt. Doar daca, eventual i-ar verifica cineva de la judet.
Răspuns la discuția Ajutor social
S-a discutat doar verbal , iar domnul respectiv nu a vrut sa primeasca dosarul.