avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate FRD

Activitate FRD

avand in vedere ca ati solicitat in mod expres prin cererea de apel ,cred ca se va da eficienta art 480 alin 3 din NCPC
atentie la cererea de recuzare. in cazul in care formulati cerere de recuzare pe intreg completul se va plati taxa de 100 de ron /membru.si inca un aspect esential in caz ca formulati cerere de stramutare in paralel , solicitati certificat de grefa ca s-a inregistrat cerere de stramutare si solicitati in fata instantei suspendare cauzei pana la solutionarea cerereii de stramutare . In cazul in care nu veti proceda in acest mod si se va judeca cauza inaintea solutionarii cererii de stramutare veti avea o mare surpriza si de la mai marii nostrii judecatori de la ICCJ.vor respinge cererea de stramutare ca ramasa fara obiect avand invedere ca instanta a solutionat cauza pe fond. In rest numai de bine va spun din proprie experienta.
Răspuns la discuția Distrugere de probe
in cazul in care organul de urmarire penala va trage la raspundere sau se va regasii in ordonanta de clasare ca societatea nu mai detine acest inscris cred pot sa cer revizuire pe vcpc conf art 322 alin 5 retinere de inscrisuri si o imprejurare mai presus de vointa mea. imi dati macar o idee?
Răspuns la discuția Distrugere de probe
Revin cu urmatorele precizari . In procesul desfasurat cu mine administratorul societatii emite la data 27 .05 2011 acest ROI cu urmatorul program de lucru 09-18 .A produs consecinte juridice intrucat mi-a fost respinsa actiunea ca neintemeiata in raport de semnatura de pe tabel anexa la roi. Intr-un alt proces de data acesta intr-un alt judet cu alti colegi de serviciu emite acelasi administrator tot la data de 27.05.2011 un roi cu program de lucru cu incepere de la 08- 17 . Si acestora le-a fost respinsa actiunea in raport de acest roi.
La momentul cand organele de cercetare penala au solicitat ROI societatea au pus la dispozitia acestora un tabel incare apare si numele meu cu luare la cunostinta din partea mea prin semnatura .S-a efectuat o expertiza si s-a constatat ca semnatur nu a fost executata de mine.Le-am adus la cunostinta organelor de cercetare penala ca nu acest ROI este cel ce face obiectul dosarului civil . Le-am depus in fotocopii acest ROI din dosarul civil . A fost solicitat prin ordonanta acest ROI in original insa socieatatea se prevaleaza de faptul ca in arhiva societatii nu se regaseste un asemene ROI.
Ce parere aveti domnule avocat lascoschi in aceasta situatie . Au sau nu curaj angajatii sau administratorul societatii sa sfideze organele judiciare indiferent ca vb de instanta civila sa organe de urmarire penala. Nu ar trebui sa fie trasi la raspundere ptr toate aceste consecinte juridice provocate?
Răspuns la discuția Distrugere de probe
De ce nu v-ați înscris în fals în procesul civil?
nu m-am inscris in fals pentru ca la acel moment nu am fost prezent . a fost prezent avocatul meu care a primit acel inscris .in momentul cand am reziliat contractul cu acest avocat mi -a inmanat si acest inscris care pana la acel moment nu a adus nici o data discutia despre acest inscris.
A arătat originalul la instanta civila?
In incheierea de sedinta de la acea data apare ca instanta acorda termen pentru pregatirea apararii solicitat de avocatul reclamantului iar in privinta inscrisurilor atasate intampinarii acesttea se vor comunica reclamantului dupa identificarea acestora. Nu mi s-a inmanat de catre instanta nici un inscris din cele atasate intampinarii . Acestea fiind de fapt depuse doar intr-un singur exemplar de catre parat prin avocat.
Dacă a pierdut înscrisul nu poate răspunde penal.
Nu a pierdut nici un inscris sunt sigur. Organul de cercetare penala trebuie sa stabileasca cine i-a inmanat acest inscris avocatului paratei ,daca i-a fost inmanat cu cel original ,ce s-a intamplat dupa aceea cu acest inscris l-a returnat aceleasi persoane?In concluzie sa afle circuitul cum s-a ajuns sa fie prezentat in instanta.
Litigiul este un litigiu de munca. Nu merge cu ipoteza ca s-a pierdut inscrisul intrucat sarcina probei ii revine angajatorului conf art 272 din CM . Exista o persoana in cadrul societatii cum sunt inspectorii resurse umane , asistentii manager, si chiar administratorul societatii ce aveau cunostinta despre acest inscris. Acest inscris este chiar ROI emis de catre administratorul societatii.
Ce parere aveti in acest in context sunt schimbate sau nu datele problemei?
Răspuns la discuția Distrugere de probe
asa cum am spus ,inscrisul l-au folosit in procesul civil la proba cu inscrisuri.am ales sa depun plangere penala pe cale principala intrucat stiu sigur ca aceea semnatura ce apare ca fiind executata de mine nu imi apartine .inscridul il am in copie. Insa problema este ca nu au vrut sa il mai inainteze in original la organul de cercetare penala pentru a fi expertizata semnatura de pe acesta.Il ascund s-au l-au distrus . Probabil speara ca fapta sa se prescrie insa consider ca daca l-au distrus este o infractiune in concurs.
Răspuns la discuția Distrugere de probe
Pai si cu privire la falsificarea inscrisului ce se va intampla ?Eu cum mai am deschisa cale de revizuire pe constatarea ca fiind fals inscrisul ce nu mai vrea sa il inainteze la organul de cercetare penala?Ptr acest fals se va prescrie fapta sa inteleg si astfel nu va mai fi tras la raspundere?
intr-un proces civil inceput in anul 2012 paratul si a confectionat un inscris pro causa cu o semnatura dea meape acest inscris.Inscrisul purta ca si data de emitere in anul 2011.Am depus plangere penala pentru ca mi-a fost falsificata semnatura . In momentul in care organele de cercetare penala au emis ordonantaprin care a fost solicitat acest document , paratul a raspuns ca un asemenea inscris nu detine . In aceasta situatie va dati seama ca nu se mai poate expertiza semnatura.S-a dispus IUP in rem si cu privire la ascunderea ,sau distrugerea de inscrisuri.Avand in vedere ca paratul nu vrea sa inainteze acest document folosit in procesul civil iar organul de cercetare penala nu mai are obiect ptr expertiza ce se va intampla in continuare.
Putem vorbi de prescriptie in raport de data la care paratul a emis acest inscris aprilie 2011?
Sau nu va interveni prescriptia tocmai retinerii sau distrugerii acestui document?
Ce pareri avet in urmatoarea situatie .Pe site-ul ecris apare consemnat dupa cum urmeaza:
……………….
Ora estimata: 12:00
Complet: ……….
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Pentru a lua la cunoştinţă de conţinutul întâmpinării acordă termen de judecată la ……
Document: Încheiere de şedinţă …………

In dispozitivul incheieri din acesta data apare
DISPUNE
Admite cererea de acordare a unui termen de judecata formulata de parata prin aparator si acorda termen de judecata la .........in cunostinta ambelor partii.
Pronuntata in sedinta publica de la ............
Situatia de fapt este urmatoarea,parata nu a depus intampinare la acest termen iar instanta le-a acordat termen consemnand in mod nereal motivul in dispozitiv prin comparatie cu ce a fost consemnat in sistemul ecris. Cu siguranta nu mai pot modifica ce au introdus in sistem .
A-ti mai intalnit asemenea situatii? Ce pareri aveti este sau nu vorba de o infractiune de fals ?sau este vorba de o eroare foarte lunga de scri , materiala?
In cazul in care o persoana savisrseste in anul 2012 o infractiune de fals in inscrisuri sub semnatra privata iar in anul 2014 savirseste din nou aceasta infractiune putem vorbi despre infractiune in forma cntinuata?A semnat in numele altei persoane pentru a produce consecinte juridice impotriva aceleasi persoane.
Sau se poate vorbi de 2 infractiuni savarsite in acesti ani.