avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate CalinStefania

Activitate CalinStefania

Răspuns la discuția Cazare nedeductibila
Reconsiderarea ca venituri salariale.
Răspuns la discuția Cazare nedeductibila
Este vorba strict de cazare, nu diurna. Salariatilor li s-a acordat suma de 30 lei/pers pt. cazare si 32.5 lei/pers pentru diurna. Singurele acte doveditoare pentru plata acestor sume sunt:
-pt. diurna, ordin de deplasare si stat de plata;
-pt. cazare, stat de plata.
Inspectorii ANAF considera ca nu sunt suficiente aceste documente justificative in ceea ce priveste cazare, tratand aceste sume ca fiind de natura salariala.
Buna seara! Va rog, am nevoie urgent de un raspuns. O firma de constructii are de executat lucrari la o distanta de 100-120 km fata de sediul social. Neavând posibilitatea transportarii salariarilor zilnic, administratorul hotărăste sa le ofere salariatilor contravaloarea cazarii in cuantum de 30 lei/pers, iar fiecare salariat se cazeaza pe cont propriu (mentionez ca lucrarile sunt relativ departe de unitati hoteliere, unele fiind chiar in mediul rural). Plata contravalorii cazarii fata de salariatii se face pe baza de semnătură pt fiecare pers in parte. In urma unui control de la ANAF , inspectorii hotărăsc ca nu este suficienta dovada făcută prin stat semnat de salariați, atata timp cat nu exista factura de cazare, considerand suma nedeductibila. Acestia decid să introducă intreaga suma in state pentru a se platii contributii salariale, dobânzi si penalitati. Este corecta aceasta decizie luata de inspectori? Cum ar putea fi ei combatuti? Mentionez ca suma este destul de mare, iar societatea nu are posibilitatea sa o plateasca.
Răspuns la discuția Preluare angajati pe sucursala
Si cum as putea face asta fara a inceta contractele individuale de munca? Exista vreo posibilitate sau singura solutie ramane incetarea contractelor cu art.55 lit.b si apoi facute alte contracte pe sucursala? Multumesc!
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce posibilitate am sa preiau contractele individuale de munca de la societatea mama la sucursala?Este posibil, tinand cont de faptul ca sucursala nu are personalitate juridica? Multumesc!
Buna seara!Va rog, lamuriti-ma in legatura cu o problema.Daca am 2 salariate angajate cu timp partial de 4 ore/zi, iar programul lor este de la 8-12 pentru o salariata si de la 16-20 pentru cealalta. Se considera program de lucru inegal? Trebuie specificat in CIM? In ROI? Cum se procedeaza?
Buna ziua! Pot elibera in data de 03.03.2014 decizia de suspendare a unui contract individual de munca cu art.51, alin 1, lit.a, incepand cu data de 17.03.2014, sau trebuie eliberata in data de 17.03.2014? Care este data cand se va opera in Revisal? Multumesc!
Buna ziua! Am dispus detasarea a 5 salariati de la firma x la firma y pentru o perioada de 3 luni. Dupa o luna firma la care s-a dispus detasarea realizeaza ca ii sunt necesari doar 4 salariati, dorind sa renunte la detasarea unuia dintre ei. Mentionez ca si firma de la care s-a dispus detasarea este de acord cu revenirea unui salariat inainte de expirarea detasari. Cum se procedeaza in astfel de situatii si care este temeiul legal? Multumesc frumos!
Conform art.22 din Ordonanta de Urgenta nr.111 din 8 Dec 2010 , persoanele care au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani precum si de o indemnizatie lunara (art.2, alin 1, lit. b), pot beneficia de drepturile stabilite de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Intrebarea mea este : Daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, mama a avut 5 luni lucrate si 7 luni de concediu medical, iar dupa ccc o luna lucrata, poate ea beneficia de somaj?
Multumesc frumos!
Buna ziua! Va rog, lamuriti-ma cu urmatoarele probleme:
1. Este sau nu corect ca o salariata care revine din concediu crestere copil de pana la 2 ani(copil nascut dupa 1 Ianuarie 2011) sa fie concediata cu art.65, alin 1 din CM,bineinteles dupa ce isi executa perioada de 20 de zile de preaviz? Sau angajatorul este obligat sa tina cont de art.25 alin 3) din OUG 111/2010 chiar daca desfinteaza locul de munca?
2. Daca mama este in concediul crestere copil de pana la 2 ani, iar tatal doreste sa beneficieze de luna la care are dreptul,la sfarsitul concediului, cum vom proceda? Mentionez ca, copilul pe data de 24.04.2014 implineste 2 ani.Mama isi face cerere de revenire din ccc incepand cu data de 24.03.2014, iar cu aceeasi data tatal face cerere de suspendare a cim? Pentru tata fiind prima zi de suspendare, iar pentru mama prima zi de munca?Cand se face decizia de suspendare cim a tatalui tinand cont ca el trebuie sa depuna dosarul cu 30 de zile inainte de intrarea efectiva in ccc?