avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca Siman Traduceri

Activitate Raluca Siman Traduceri

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar in alta ordine de idei, legat de afirmatia dvs ca 4-5 persoane folosesc mai des liftul, nu are o baza logica deoarece dvs nu stiti ce stil de viata au acele persoane si nici cat des ies din casa. Poate o familie formata din 2 persoane, e mai activa si cei 2 ies des la cumparaturi, la masina, la magazin....etc. Cred ca toti am avut la un moment dat vecini pensionari sau care sunt bolnavi, in incapacitatea de a avea o viata sociala si foarte activa, cu multe iesiri. Deci premiza de la care plecati este gresita, din punctul meu de vedere. Adesea legiuitorul este mult mai inteligent decat noi, chiar daca adesea nu ni se pare. Succes in toate!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
PPStm a scris:

Iti pot da exemple cate doresti. Inclusiv eu am fost victima unui abuz al unui agent de politie. Daca nu aveam un pasager care a fost martor la proces, ramaneam cu permisul suspendat. Iar politistul avand legea de partea sa a invocat acele “chichite” care erau deloc neintemeiate, de care atat amintesti.
Drept dovada lucrurile nu au stat deloc asa, castigand procesul!

Aici lucrurile sunt foarte clare. Adica eu daca am uitat sa fac itp-ul sunt sanctionat pe loc, politistul ca a uitat sa mentioneze exact locul savarsirii faptei pentru a-i conferii caracterul contraventional si localizand-o (legea prevede clar-drum public) crezi ca nu va avea nicio consecinta juridica? Te inseli! Pe raza localitatii mentionate puteam sa fiu oriunde, intr-o parcare privata, drum agricol, de camp etc
Sanctiunea s-a dat pe fapta, doar ca pentru ca ea sa isi aiba efectul mai trebuiau intrunite cateva conditii esentiale care au fost omise!

Sa te vad eu ce taxi iei de la 30km de oras la ora 1 dimineata si la -2 grade! Hai sa nu mai vorbim in necunostinta de cauza. Politistul putea da dovada de putina intelegere, avand in vedere gravitatea redusa si pericolul social mic, cat si ora tarzie la care ma aflam in drumul deloc circulat spre casa. Dar mereu se aplica sanctiuni doar in litera legii, nu si in spiritul ei.

Legat de itp, intrebam pentru ca una e sa duc masina pana in celalalt capat de oras, sa fac programare peste x zile la o ora care nu imi convine si sa platesc dublu fata de o statie din apropierea mea

Astea fiind spuse cred ca discutia nu isi mai are rostul. Este dreptul meu legal si pe deasupra am si legea de partea mea, nu am nimic de pierdut decat 20lei si un drum pana la judecatorie



Din experienta mea, nu va fi doar un singur drum la judecatorie deoarece vor fi documente de completat, acte de depus, intampinari... etc, iar in sala de judecata nu intrati la ora fixa programata, ca la cinema: asteptati si ore intregi. Iar eu va garantez ca daca veti castiga pe fond, ceea ce nu cred, cu siguranta Politia va face apel, iar daca dati peste un judecator caruia ii este clar ca nu aveati ITP pe drumurile publice si ii mancati din timpul foarte pretios pentru “chichite”, nu va va da castig de cauza si veti plati ulterior intreaga amenda.

Sfatul meu este sa va asumati greseala si sa acceptati ca ati incalcat o prevedere a Legislatiei rutiere, astfel veti econimisi timp, bani, drumuri facute devreme catre tribunal, minute de asteptare pe holuri sau in sala de judecata. Iar procesul nu se va termina inaintea recuperarii talonului/placute. Nu este o cauza pentru care merita sa va cereti drepturile, deoarece intrati in sala de judecata stiind ca ati incalcat legea. Iar, din pacate, nu puteti cere dlui politist sa va ierte pentru ca ar fi incalcat si el legea.... si cred ca de astia vrem sa scapam...

Inteleg ca va este greu, dar ganditi-va si la perspectiva oferita de mine. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este clar ca proprietarul nu ar trebui sa faca acest lucru inainte de o hotarare definitiva, dar poate ar fi bine sa incepeti cautarea pentru alt apartament sau camera. Ar fi bine pentru copil si intreaga familie. Ca nu veti avea o viata prea buna, acolo unde sunteti acum.

Iar pe viitor, tocmai ca nu aveti resurse financiare, nu investiti fara contract si clauze clare. Stiti cum se spune: “ Sunt prea sarac ca sa imi iau lucruri ieftine.” Succes in cautari si nu va pierdeti speranta: sigur veti gasi ceva, chiar si la Tecuci.
Parerea mea e sa stati linistita; nu cred ca veti primi nimic de la Anaf. Din descriere dvs, mi se pare ca alta e frica ce va face sa cereti ajutorul aici. Daca am dreptate, mai bine povestiti ce va doriti sa aflati cu adevarat, iar colegii avocati va pot ajuta! Succes, oricum ar fi!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cu siguranta va avea un curator pentru aceasta actiune, dar doar pentru actiunea in instanta. Poate fi o persoana din familie pe care o propuneti instantei: nepot, nepoata, verisoara...etc. Dar aceste actiuni dureaza, iar tutorele nu are dreptul sa faca ce vrea cu proprietatile celui pus sub tutela ( ex. Vanzare casa), dar hotararea definitiva va explica ce se poate face sau pentru ce este nevoie de actiune separata, dupa punerea sub interdictie. Oricum ar fi, inarmati-va cu rabdare si va urez succes.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca sunteti plecat din tara, puteti sa incepeti prin a trimite emailuri sau a telefona, furnizorilor de la care ati facut achizitii si sa incepeti recuperarea facturilor. Incercati sa explicati fostului angajator ca sunteti de buna credinta si sa va dea sansa sa o demonstrati. Iar apoi, tineti-va de recuperare facturi sau bonuri. Succes!
Sa inteleg ca folositi si celelalte coduri CAEN? Deoarece doar pentru activitatea de traducator, nu aveti obligatia inregistrarii la ONRC. Profesiile liberale se pot inregistra usor doar la ANAF. Succes!
Imi cer scuze daca vi s-a parut ca am intentia sa va atac, dar am sesizat doar din ce spuneti dvs ca ati dori sa primiti mai multi bani pentru chirie in baza faptului ca domnului chirias ii merge bine.

Iar de multe ori, pe acest forum, pe langa problema juridica, persoana care scrie are si o alta nevoie/temere/sentiment care o face sa creada ca prin litera legii se va rezolva. Lucru neadevarat adesea.

Doar doream sa va spun sa nu amestecati cele 2 elemente: bunastarea chiriasului cu pretul zonei. Atat!

Iar legat de profesia mea, va pot spune ca toti liber profesionistii sunt oameni de afaceri deoarece ne administram singuri activitatea: de la contabilitate, vanzari, marketing pana la prestarea in sine a serviciului. Iar traducatorii autorizati lucreaza cu tribunale, avocati, notari, se documenteaza si traduc texte de lege. Acest lucru ii face sa fie un pic mai aproape de gandirea juridica. Un pic.

Succes!

npetrov a scris:

Inteleg ca sunteti traducator nu avocat sau femeie de afaceri. Nu sunt pe acest site sa fiu pusa in colt ci sa aflu pareri bune, costructive.

Ce legatura are faptul ca domnul chirias are o afacere infloritoare? Pretul chiriei se stabileste in functie de zona, facilitati, pretul pietei.... etc. Cei ramasi ar trebui sa primeasca, cum a zis colegul, in total 2 treimi din ce platea chiriasul initial. Nu este in regula cum vedeti lucrurile.
Ce demersuri au facut mai exact? Si cum ati aflat?

E posibil sa existe alta ruda care are dreptul sa o puna pe doamna sub interdictie? Oricum sa stiti ca tutorele si curatorul sunt diferiti.

Din experienta mea, daca se cere punerea sub interdictie, instanta de tutela poate desemna un curator special pana la finalizarea procesului, cand instanta va stabili daca numeste sau nu ca tutore persoana care a cerut punerea sub interdictie.

Sfatul meu este sa aflati mai multe detalii, sa verificati portalul instantelor de judecata si de acolo sa vedeti ce aveti de facut, eventual cu sfaturile unui avocat. Succes!