avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters314385

Activitate ContSters314385

Discuție taxa judecator
Buna seara, rog o persoana care este avocat sau o persoana care lucrează la judecători. Am următoarea situație; tatăl meu este in vârsta 80 ani persoana cu handicap grav, cod handicap 7, cei de la asistenta sociala au recomandat punerea sub interdictie și numirea unui tutore.
Am demarat aceasta actiune prin primarie, cerere la judecatorie, a fost dus la medicina legala.
Acuma am primit de la judecatorie o citatie precum sa ne prezentam cu bolnavul in instanța sau daca acest lucru nu este posibil ascultarea bolnavului se va face acasă.
Intrebarea mea este: daca se deplasează cei de la judecătorie să-l asculte pe bolnav acasă ce taxa se percepe, sau poate nu se taxeaza. In ce lege este stipulat aceste servicii sau lucruri, cu privire la judecători, care se deplaseaza la domiciliul persoanelor cu handicap, care nu se pot deplasa.
Pt ca daca este 300 -500 lei Mai bine fac un efort și il duc acolo.
Rog dacă mă poate ajuta cineva cu acest răspuns, la această situație prezentată. Vă multumesc.
De aceasta majorare beneficiază si personalul de la Casa națională de Asigurări si cei de la inspecția Sanitara de Stat din cadrul DSP care sunt asimilați la Casa națională de Asigurări ? Mulțumesc.
petros11 a scris:

Dacă nu a inceput procesul penal, eu kpot sa îi dau in judecata pe falsii proprietari și pe politist. Am fost chemat la parchet pentru declaratii. Vă rog dați-mi un sfat , ce este de făcut. Astept macar un raspuns de la o persoana in domeniu. Multumesc.


Interventie moderator: nu este necesar sa citati mesajul anterior, mai ales pentru ca se afla pe aceeasi pagina. Multumesc pentru intelegere.


Chiar nu are nimeni un răspuns cu privire la falșii proprietari ?
Dacă nu a inceput procesul penal, eu kpot sa îi dau in judecata pe falsii proprietari și pe politist. Am fost chemat la parchet pentru declaratii. Vă rog dați-mi un sfat , ce este de făcut. Astept macar un raspuns de la o persoana in domeniu. Multumesc.


Interventie moderator: nu este necesar sa citati mesajul anterior, mai ales pentru ca se afla pe aceeasi pagina. Multumesc pentru intelegere.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Am un teren cu padure, brad, acolo mai sunt și alti proprietari care au parcele cu masa lemnoasa. Într-o zi m-am dus la curatat de pasune, când am ajuns la padure am constatat că de pe terenul meu erau taiate 2 lemne, pe tarlaua vecinului de langă mine incă 10 bucati. A doua zi am mers cu tractorul și le-am adus acasa, pentru lemn de foc, pe cele 2 bucati. Seara ma trezesc cu politia și cu copii fostului proprietar de pe a doua tarla de langă mine, aceștia nu aveau nimic de a face cu lemnele taiate pt ca nu erau de pe tarlaua lor, era de pe parcela vecinului de langa mine. Ei au profitat de faptul că vecinul cu parcela de langa mine, se deplasa mai greu și nu prea vedea de padure. Acesti indivizi de pe a doua parcela unde nu erau lemne taiate , de fapt nici nu prea mai erau ce sa taie pt ca le-au taiat de mult , m-au reclamat la politie pentru tăiere ilegala de arbori și furt de pe terenul lor. Politistul fără sa stea pe gânduri lea acceptat reclamatia și a dispus ca cele 12 bucati de lemne sa fie transportate in curtea lor in custodie pana la clarificare.Dupa un timp am fost invitati de politist și de un reprezentant de la Silvic să mergem la padure sa identificam cioatele, și sa ducem și actele de proprietate, lucru care l-am și făcut. La fata locului ei au sustinut în continuare că lemnele sunt de pe terenul lor dar nu au dus nici un act doveditor. Eu și vecinul meu de langă mine am dus acte doveditoare de proprietate. Reprezentantul de la silvic a spus că pana nu se clarifică cu hotarele nu face nici o masurătoare și au plecat. La cateva zile acești falși proprietari au mers la padure, au trecut peste parcela vecinului pana în parcela noastră și au făcut semne pe brazi cu toprul mutand hotarul in terenul nostru. Au fost descoperiti chiar acolo la fata locului în octombrie 2013, i-am intrebat ce faceti voi aici, Au raspun: pe aici este hotarul nostru, eu le-am spus că nu este adevarat și am scos expert topografic de stabilire a hotarelor. A venit expertul, a măsurat și am stabilit hotarele intre noi și vecinul de langă noi de pe terenul care erau taiate lemnele. Intre timp au incercat să cumpere parcela de la vecinul de langă mine probabil să-și acopere greșeala dar fără succes. Intre timp reprezentantul silvic a fost cu ei și a identificat cioatele fără sa mă anunte și pe mine. Acum sunt chemat la parchet și sunt ac uzat de taiere ilegală și furt masa lemnoasă.
Întrebarea mea este: pe ce bază politilstul i-a indreptătit pe acești falși proprietari sa duca lemnele la ei in curte, care au si fost valorificate, fara sa faca dovada ca sunt proprietari. Vecinul de langa mine a vrut sa puna și el plangere precum ca lemnele sunt de pe terenul lui, politistul nu a vrut sa primeasca cererea. Va rog să ma ajutati , ce dovezi să duc la parchet pentru a dovedi abuzul sau neglijenta politistului. Eu imi asum responsabilitatea că le-am dus acasa kpe cele doua bucati . Dar restul acuzatiilor? Va multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune, testament
Poate eu nu am explicat corect: fratele meu vrea apartamentul dar nu vrea sa-l ingrijeasca pe tata pana la moarte. Eu sunt de acord sa-l ingrijesc pe tata pana la moarte la mine acasa dar vreau ca fratele meu sa nu poata vinde casa fara acordul meu, chiar daca acea casa va fi trecuta pe numele lui in vreun fel sau altul. Cum se poate face lucrul acesta ?
Răspuns la discuția Succesiune, testament
Tatal meu poate pune acele clauze in testament?
Buna seara, vă rog daca se poate sa ma ajute cineva avizat în acte notariale.
Am urmatoarea problema: suntem 2 frati, parintii mei au o casa. Eu m-am casatorit și locuiesc impreuna cu sotul in alt oras. Fratele meu a ramas cu parintii mei o vreme si in acest timp a trecut casa pe numele lui printr-un contract de V. C. După un timp casa a fost trecuta iarasi pe numele tatalui meu pentru a beneficia de anumite reduceri de taxe. Intre timp a decedat mama, acuma trebuie sa mergem la succesiune. Acuma fratele vrea sa faca testament cu tata pentru a-i da iarasi casa pe numele lui. Eu sunt de acord sa-i dea casa in anumite conditii.
1. Daca face testament tata in favoarea fratelui pot eu sa solicit sa se introduca anumite clauze in testament ? de ex. ca tata sa nu fie dus la azil de fratele meu pe perioada cat mai traieste, sa nu se poata vinde apartamentul decat și cu acordul meu dupa moartea tatalui și trei eu sa ma angajez ca eu il voi ingrijii pana la moarte.
2. Daca se face succesiunea și eu renunt la succesiune in favoarea fratelui meu și in certificatul de mostenitor sa fie trecute aceleas clauze ca si la pct 1.
Spun aceasta deoarece simt ca fratele meu dupa ce se va vedea iarasi cu actele de proprietate in mana pe numele lui, nu va mai vedea de tata sau il va duce la azil de batrani, fapt care tata nu doreste.
Astept raspunsul Dumneavoastra, Multumesc.
Buna seara, am dat in judecata adm. finantelor publice pentru recuperare taxa poluare.
La prima infatisare la tribunal, judecatoarea mi-a pus in vedere sa mai pun urmatoarele inscrisuri la dosar, certificate in conformitate cu originalul respectiv:
1. dovada achiziţionării autoturismului întru-un stat membru în limba străină şi în traducere autorizată
2. dovada înmatriculării anterioare a autoturismului într-un stat membru UE în limba străină şi în traducere autorizată, sub sancţiunea suspendării cauzei prevăzută de art.155 indice 1 în caz de neconformare.
Problema mea este ca, eu nu am decat factura in limba romana, cu o stampila din Germania și stampila firmei din Romania care a cumparat masina, eu nu am factura in limba germana.
Intrebare judecatoarea va accepta factura numai in limba romana ? Mentionez ca pe ea mai este o stampila conform cu originalul.
Eu nu mai am briful în limba germana, numai traducerea lui în limba romana , traducator autorizat. Briful cred ca l-au oprit la politie cu ocazia înmatricularii.
Eu cand am cumparat masina in dec 2012, persoana de la care am cumparat masina nu mi-a dat decat briful in germana, o factura in limba romana cu care s-a adus masina din germania și o factura din care reiese ca persoana de la care am cumparat eu, el a cumparat-o de la acea firma care a adus-o din Germania.
La politie la înmatriculare nu a fost nici o problema , numai ca aici la proces imi cere aceste acte.
De unde as putea sa fac rost de factura în limba germana ?
Ce ma sfatuiti, cum să procedez in fata instantei?
Astept sugestile dumneavoastra, Multumesc.