avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa poluare, acte in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa poluare, acte in instanta

Buna seara, am dat in judecata adm. finantelor publice pentru recuperare taxa poluare.
La prima infatisare la tribunal, judecatoarea mi-a pus in vedere sa mai pun urmatoarele inscrisuri la dosar, certificate in conformitate cu originalul respectiv:
1. dovada achiziţionării autoturismului întru-un stat membru în limba străină şi în traducere autorizată
2. dovada înmatriculării anterioare a autoturismului într-un stat membru UE în limba străină şi în traducere autorizată, sub sancţiunea suspendării cauzei prevăzută de art.155 indice 1 în caz de neconformare.
Problema mea este ca, eu nu am decat factura in limba romana, cu o stampila din Germania și stampila firmei din Romania care a cumparat masina, eu nu am factura in limba germana.
Intrebare judecatoarea va accepta factura numai in limba romana ? Mentionez ca pe ea mai este o stampila conform cu originalul.
Eu nu mai am briful în limba germana, numai traducerea lui în limba romana , traducator autorizat. Briful cred ca l-au oprit la politie cu ocazia înmatricularii.
Eu cand am cumparat masina in dec 2012, persoana de la care am cumparat masina nu mi-a dat decat briful in germana, o factura in limba romana cu care s-a adus masina din germania și o factura din care reiese ca persoana de la care am cumparat eu, el a cumparat-o de la acea firma care a adus-o din Germania.
La politie la înmatriculare nu a fost nici o problema , numai ca aici la proces imi cere aceste acte.
De unde as putea sa fac rost de factura în limba germana ?
Ce ma sfatuiti, cum să procedez in fata instantei?
Astept sugestile dumneavoastra, Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirceaur , utilizator 20:25, 20 Februarie 2014
Adreseazate serviciului public comunitar regim inmatriculari autovehicule- unde ti-ai inmatriculat masina- cu cerere prin care sa-ti comunice data la care a fost inmatriculata masina si ince stat. Atentie cerea trebuie timbrata cu o taxa de cca 10 lei la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
La ce acte trebuie sa fiu atenta atunci cand cumpar o masina din germania? allyynnutza allyynnutza Ma gandesc sa achizitionez o masina adusa din Germania si apoi s-o inmatriculez in RO. La ce acte trebuie sa fiu atenta in momentul incheierii contractului? Ma ... (vezi toată discuția)
Inregistrare temporara la fisc a unui autoturism adus din germania dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie ce acte imi sunt necesare inregistrarii temporare, la fisc, a unui autoturism adus din Germania. Cei de la fisc imi ... (vezi toată discuția)