avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters314401

Activitate ContSters314401

Buna ziua,


(1) Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace
materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Continutul art. 275 c. pen. extinde cadrul in care se pot comite actele de executare, respectiv in orice procedura judiciara, inclusiv una civila.


O zi buna!

Răspuns la discuția Incadrare penala fapta
Buna ziua,

Art. 257. Ultrajul
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă,
lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de
moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o
funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de
serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa
prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o
treime.
.....
(4) Faptele prevăzute în alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

O zi buna!
Buna ziua,

Din cele relatate reise doar o frustrare a inculpatului din dosarul respectiv care a gasit de cuviinta sa faca plangeri pentru marturie mincinoasa.

Daca dumneavoastra ati dat o declaratie adevarata la momentul primei audieri la sectia de politie, nu aveti de ce sa va ingrijorati.

Trebuie sa aveti in vedere ca nimeni nu va poate obliga sa va aduceti aminte in detaliu cele intamplate si ca scurgerea timpului diminueaza capacitatea de rememorare.

Nici un organ de cercetare penala nu va da o solutie de trimitere in judecata pentru fapta descrisa de dumneavoastra .


O zi buna!
Buna ziua,

Trebuie sa retineti urmatoarele aspecte:

1. daca promisiunea de tainuire a avut loc inainte sau in timpul savarsirii infractiunii prevazute de art. 249 c. pen., avem de-a face cu o complicitate la infractiunea prevazuta la art. mentionat mai inainte;

2. daca promisiunea de tainuire a intervenit dupa savarsirea infractiunii, vom fi in situatia unei infractiuni de tainuire.

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Se poate face ceva?
Buna seara,

Strict pe speta dumneavoastra, avand in vedere dispozitiile codului de procedura penala, incheierea pronuntata de judecatorul de camera preliminara este definitiva, nemaiputand fi exercitata nici o cale de atac impotriva acesteia.


O seara buna!
Răspuns la discuția Casatorie cu cetatean strain


Buna seara,


Regasiti mai jos cateva informatii:


,,Căsătoria între un cetăţean român şi unul străin

Înainte de întocmirea dosarului de căsătorie vă recomandăm să citiţi rubrica Informaţii generale despre căsătoria civilă.

Cetăţeanul român va prezenta actele menţionate la « Căsătoria între cetăţeni români »

În toate cazurile în care intenţionaţi să încheiaţi căsătoria cu un cetăţean străin vă îndrumăm să solicitaţi informaţii, personal la sediul nostru, la Biroul Căsătorii

ACTE CETĂŢEAN STRĂIN:

1. Certificat medical prenupţial eliberat de un medic din România, care să poarte menţiunea «Se poate căsători»;

2. Paşaport (original şi copie xerox) - în care să fie aplicată viza de intrare pe teritoriul României;– sau act de identitate, original şi copie xerox (în cazul cetăţenilor din statele membre ale U.E.);

* Actul de identitate al cetăţeanului străin şi viza acordată acestuia în vederea şederii pe teritoriul României trebuie să fie valabile atât la data depunerii dosarului de căsătorie cât şi la data oficierii căsătoriei.

3. Certificat de naştere, original şi copie xerox şi după caz: apostilat cu Apostila Convenţiei de la Haga sau supralegalizat în funcţie de statul emitent; Certificatul de naştere va fi tradus şi legalizat la un birou notarial de pe teritoriul României:

4. Dovada eliberată / autentificată de misiunile diplomatice / oficiile consulare acreditate în România din care să rezulte că cetăţeanul străin îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională şi nu există impedimente pentru încheierea căsătoriei în România.

Pentru :

- cetăţenii statelor cu care România a încheiat tratate, convenţii sau acorduri de asistenţă juridică în materie civilă ori de dreptul familiei vor prezenta documente eliberate de autorităţile competente ale statului de cetăţenie, datate recent - maximum 3 luni de la emitere;

- Se va ataşa şi traducerea în limba română, legalizată la un notar din România a dovezii / certificatului menţionat anterior;

5. Un document care să ateste domiciliul din străinătate al cetăţeanului sau declaraţie pe propria răspundere dată la un birou notarial din România privind domiciliul din ţara de origine;


6. Declaraţie pe propria răspundere, autentificată de un notar public privind domiciliul complet din ţara de provenienţă, dacă este cunoscător al limbii române scris/citit, starea civilă înaintea căsătoriei, îndeplinirea condiţiilor de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea unei căsătorii în România, şi regimul matrimonial ales;

- După caz, dovada desfacerii căsătoriilor anterioare prin sentinţe de divorţ sau certificate de deces însoţite de certificatele de căsătorie, apostilate sau supralegalizate în funcţie de ţară ( vezi afişul cu privire la Apostila Convenţiei de la Haga), traduse şi legalizate de un birou notarial de pe teritoriul României;

- În cazul cetăţenilor străini care nu cunosc limba română, la încheierea căsătoriei este obligatorie prezenţa unui interpret autorizat.,,


Pentru o mai mare acuratete a informatiilor, avand in vedere si cetatenia doamnei, va recomand sa mergeti pana la primaria locului dumnevoastra de domiciliu si sa vi se indice toate actele necesare.


O seara buna!
Buna seara,

Potrivit art. 116 alin. 1 din OUG 195/2002:

(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;


O seara buna!
Buna seara,

(1) Măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână constă în obligaţia minorului de a nu părăsi locuinţa în zilele de sâmbătă şi duminică, pe o durată cuprinsă între 4 şi 12 săptămâni, afară de cazul în care, în această perioadă, are obligaţia de a participa la anumite programe ori de a desfăşura anumite activităţi impuse de instanţă.
(2) Supravegherea se face sub coordonarea serviciului de probaţiune.

Toate obligatiile impuse de instanta vor fi cuprinse in sentinta ce vi se va comunica.

Supravegherea executării obligaţiilor impuse de instanţă se face sub coordonarea serviciului de probaţiune.


O seara buna!
Buna seara,

Conform art. 28 din OUG 2/2001

(2) Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la unitatile Trezoreriei Statului, iar amenzile cuvenite bugetelor locale se achita la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a carei raza acestea functioneaza, de cetatenia, domiciliul sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei. O copie de pe chitanta se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimite prin posta organului din care acesta face parte, potrivit dispozitiilor alin. (1).

(3) Amenzile contraventionale pot fi achitate si prin intermediul instrumentelor de plata electronica in cadrul Ghiseului virtual de plati, proiect-pilot coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, parte a Sistemului e-guvernare, din cadrul Sistemului Electronic National. In acest caz:

a) achitarea unei amenzi contraventionale se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a dovezii de plata emise de Ghiseul virtual de plati, aceasta specificand data si ora efectuarii platii;
b) se elimina obligativitatea pentru platitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de Ghiseul virtual de plati catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Concluzia: puteti achita amenda la o unitate CEC din sectorul in care locuiti sau directia de taxe si impozite de care apartineti. Mai aveti la dispozitie si varianta platii on line, pe ghiseul.ro, unde nu mai trebuie sa transmiteti dovada platii intrucat se inregistreaza automat in bazele lor de date.


O seara buna!
Răspuns la discuția Succesiune
Buna ziua,

Daca doriti sa vindeti un imobil care face parte din masa succesorala rezultata ca urmare a decesului unui parinte de-al dumneavoastra, trebuie in primul rand sa deschideti succesiunea pentru a se stabili cui revine acesta si in ce cote.


O zi frumoasa!