avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragerea sau distrugerea de probe ori de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri se refera doar la autoritatile penale sau orice cauze din instanta judecatoreasca?

Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri se refera doar la autoritatile penale sau orice cauze din instanta judecatoreasca?

Prin organe judiciare se refera strict la cele din art. 38 din CPP, sau orice functionari in legatura cu orice instanta judecatoreasca, avand in vedere ca judiciar inseamna ce tine de justitie

Ma intereseaza sa stiu daca pot cere cercetarea penala pentru disparitia unor inscrisuri dintr-un dosar civil, pentru Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:45, 3 Noiembrie 2015
Buna ziua,


(1) Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace
materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Continutul art. 275 c. pen. extinde cadrul in care se pot comite actele de executare, respectiv in orice procedura judiciara, inclusiv una civila.


O zi buna!

Nu orice decizie gresita a unui procuror sau judecator constituie infractiune.

Detalii pe [ link extern ]
Magistratii nu fac greseli, dar daca prin absurd fac, aveti dreptate, daca nu cauzeaza o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane

Art. 298

Neglijenţa în serviciu

Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
Poate ne dati trei-patru exemple de magistrati urmariti penal si dati in judecata pentru neglijenta in serviciu (dar nu pentru luare de mita si nici pentru trafic de influenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atitudinea de neglijenta fikret1 fikret1 Atitudinea de neglijenta a functionarului public care prin actiunile sale priveaza cetateanul de calitatea de asigurat impiedicand astfel accesul la serviciile ... (vezi toată discuția)
Dare de mita si abuz in serviciu ContSters240230 ContSters240230 Daca cineva e acuzat de dare mita unei persoane si persoana respectiva de abuz in serviciu,daca instanta constata ca nu a fost abuz in serviciu, dare de mita ... (vezi toată discuția)
Abuzul și neglijenta în serviciu sanda2s sanda2s Abuzul și neglijenta în serviciu mai sunt în vigoare? (vezi toată discuția)