avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda , ca am traversat prin loc nepermis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda , ca am traversat prin loc nepermis

Astazi am primit o amenda , recunos ca am gresit . Asi dori sa stiu unde pot sa o platesc si daca trebuie sa fac dovada ? ( locuiesc in Bucuresti )
Cel mai recent răspuns: ContSters314401 , utilizator 18:23, 10 Februarie 2015
Buna seara,

Conform art. 28 din OUG 2/2001

(2) Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la unitatile Trezoreriei Statului, iar amenzile cuvenite bugetelor locale se achita la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a carei raza acestea functioneaza, de cetatenia, domiciliul sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei. O copie de pe chitanta se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimite prin posta organului din care acesta face parte, potrivit dispozitiilor alin. (1).

(3) Amenzile contraventionale pot fi achitate si prin intermediul instrumentelor de plata electronica in cadrul Ghiseului virtual de plati, proiect-pilot coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, parte a Sistemului e-guvernare, din cadrul Sistemului Electronic National. In acest caz:

a) achitarea unei amenzi contraventionale se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a dovezii de plata emise de Ghiseul virtual de plati, aceasta specificand data si ora efectuarii platii;
b) se elimina obligativitatea pentru platitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de Ghiseul virtual de plati catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Concluzia: puteti achita amenda la o unitate CEC din sectorul in care locuiti sau directia de taxe si impozite de care apartineti. Mai aveti la dispozitie si varianta platii on line, pe ghiseul.ro, unde nu mai trebuie sa transmiteti dovada platii intrucat se inregistreaza automat in bazele lor de date.


O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda always always Buna ziua, mi-a venit si mie o amenda la adresa din buletin, eu acum stau in bucuresti. Se poate plati amenda in buc? sau trebuie sa ma duc acasa sa o platesc, ... (vezi toată discuția)
Dovada plata amenda rutiera BuzCS BuzCS Buna ziua! Dacă am luat amenda in Vaslui, unde am adresa și o plătesc tot in jud.... mai trebuie sa fac dovada ca am plătit-o? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Amenda persoana fizica angisa angisa buna seara.Am si eu o intrebare, unde se duc amenzile acordate persoanelor fizice si intreprinderilor individuale? la bugetul de stat s-au la bugetul ... (vezi toată discuția)