avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate Sheli

Activitate Sheli

Discuție Radiere auto
Buna ziua.
As dori sa stiu cum se poate radia un autoturism care a fost instrainat in urma cu 6 ani (a fost dat spre folosinta unui prieten) si caruia i s-a pierdut urma. Prienul l-a dat unei cunostinte, aceasta l-a dat mai departe.... Precizez ca nu mai am actele de proprietate ale autoturismului (le-am dat prietenului impreuna cu autoturismul) si nici copii de pe ele.
Tot ceea ce mai stiu este numele proprietarului si numarul de inmatriculare.
In aceasta situatie, cum pot face sa radiez acest autoturism si sa nu mai platesc impozitele si taxele anuale?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Discuție Somaj
Buna seara.
In cazul unui contract de munca pe perioada determinata, la incetarea de drept a acestuia (nici un dintre parti nu solicita prelungirea contractului), angajatul are dreptul la indemnizatia de somaj?
Multumesc

PS; va rog, astept un raspuns clar: DA sau NU (referirile la articolele din lege nu imi sunt foarte clare).
Buna seara.
Va rog sa-mi confirmati daca am inteles corect: in cazul in care am un contract de munca pe perioada determinata de 1 an (la care, dupa 3 luni de activitate a intervenit un act aditional de reducere a timpului de lucru la 2 ore si, implicit, reducerea salariului, celelalte clauze ale contractului ramanand neschimbate) pot beneficia de somaj la sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiat contractul (17 iunie 2013-16 iunie 2014)?
Influenteaza cu ceva accesul la somaj acel act aditional de reducere a timpului de lucru si a salariului?
Angajatorul are dreptul de a rezilia contractul fara sa ma instiinteze in scris de acest lucru?
La expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul, acesta inceteaza fara a fi nevoie de alte demersuri?
Cat timp am la dispozitie, de la incetarea contractului, pentru inscrierea la somaj?
Multumesc.
Răspuns la discuția Somaj dupa perioada de proba
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Multumesc frumos pentru raspuns. as mai avea o nelamurire: in cazul unei greseli in legatura cu sarcinile de serviciu,se poate trece direct la sanctionarea materiala a angajatului (penalizare cu 5-10% pe o perioada de 1-3 luni), fara a se parcurge alte etape: atentionare, mustrare scrisa, ceva.... ??

In cazul contractului de munca ce prevede o perioada de proba, angajatorul are dreptul de a aplica sanctiuni materiale noului angajat pentru greseli minore datorate lipsei de experienta, pregatirii insuficiente oferite de angajator sau, pur si simplu, datorate neatentiei sau stresului cauzat de noutatea locului de munca si a atributiilor cu care a fost insarcinat?
In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a renunta la acest contract daca constata ca locul de munca si activitatea pe care trebuie sa o desfasoare nu i se potrivesc. in ce caz poate beneficia de somaj, daca renunta la un astfel de contract dupa prima luna de proba?
Multumesc.
Răspuns la discuția Salariu neplatit
Au spus ca nu au nimic special sa-mi reproseze, doar ca le e teama ca am sa renunt la postul meu si am sa accept oferta concurentei, luandu-le si clientii.... si ca nu au bani sa imi mai plateasca salariul. Desi sunt foarte multumiti de munca mea, prefera sa angajeze o studenta pe care sa o platesca cu jumatate din salariul meu....Aiureli.....
Răspuns la discuția Salariu neplatit
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea este acum: cum pot eu dovedi ca lucram mult peste 2 ore/zi si in fiecare sambata,din moment ce nu exista condica de prezenta sau cartela de inregistrare a intrarilor si iesirilor din unitate. Doar medicii care lucrau zilnic (e vorba de o clinica medicala) sau poate pacientii pot confirma ca ma gaseaua acolo zilnic, de dimineata pana seara. Si daca nu vor sa fie martori? Sau poate schimbul de mail-uri prin care ii tineam la curent cu toate problemele ivite pe parcursul programului de lucru (insa nu stiu daca este proba acceptata in instanta).
O alta nelamurire: eu nu mi-am dat demisia; ei mi-au comunicat ca vor sa incetam contractul si mi-au acordat un preaviz verbal, de o luna de zile, precizand ca nu au pretentia sa mai lucrez nici o clipa, dar ca-mi vor plati salariul negociat, ca si cum as merge la lucru. Nimic nu a fost scris, semnat, inregistrat...