avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Activitate radulescudorincostin

Activitate radulescudorincostin

Buna seara. Costin ma numesc si am nevoie de o lamurire de la un specialist: Lucrez in cadrul unei societati private in calitate de agent de securitate prestand progrmul 12 ore de zi, 24 ore liber, 12 ore de noapte, 48 ore liber. Mentionez ca in data de 01.12.2021 am efectuat 12 ore de noapte iar in data de 25.12.2021, 12 ore de noapte. Intrucat aceste doua zile au fost sarbatori legale, ar fi trebuit sa fi fost platit 200% conform CCM si CIM, inclusiv orele lucrate in zilele de sambata si dumunica, conform planificarii, ceeace nu s-a intamplat. Am mers la resurse umane solicitand lamuriri, iar sefa serviciului mi-a comunicat ca intrucat imi desfasor activitatea in ture, doar diferenta dintre nr de ore lucrate efectiv si nr de ore normate pt luna respectiva imi sunt platite 200%. Intrebare: este corect raspunsul sefei serviciului R.U., sau nu. Doresc lamuriri in ambele situatii. Multumesc anticipat pt raspuns si lamuriri.
Buna ziua. Dascalu Veronica, ma numesc si am urm. nelamurire: la data de 08.04.2018, s-a nascut minora Anisia Ioana, ocazie cu care am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului. In data de 19.03.2020 am primit prin posta o decizie a A.J.P.I.S. PRAHOVA, prin care mi se suspenda plata indemnizatiei de crestere a copilului, invocandu-se art. 11 din OUG 111/2010, intucat tatal minorei mentionate, nu a solicitat acea luna de concediu pentru cresterea copilului la care avea dreptul. Intrebare: ce sanse am in situatia efectuarii unei contestatii? Ma puteti ajuta cu un model de contestatie? Multumesc anticipat
Discuție prima casare
Ginerele meu doreste un autoturism nou. Pot preda autoturismul meu la rabla iar prima de casare sa o cedez ginerelui?
Buna ziua. Am si eu o nelamurire. In cateva saptamani urmeaza sa perfectez actele de vanzare/cumparate pt un imobil in calitate de vanzator. In ziua semnarii actului voi primi suma de 50 000 euro. Pentru a nu incalca noua lege , cum este indicat sa procedez cu privire la incasarea contravalorii imobilului? Multumesc anticipat.
Buna seara. As dori lamuriri cu privire la plata impozitului la venitul obtinut dintr-o tranzactie imobiliara. Este obligatorie plata acestui impozit? Unde trebuie platit? Care este procentul din venit pentru plata si care esta baza legala? Ce se intampla daca nu se plateste acest impozit?