avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate gabivoch

Activitate gabivoch

Mostenire dupa ambii parinti, 5 frati. Exista 3 terenuri si o casa si cei 5 frati nu se pot pune de acord cum sa le imparta. Doi dintre frati nu vor sa vanda si ar vrea sa le revina lor totul fara sa-i despagubeasca pe ceilalti. Ceilalti 3 ar fi de acord sa vanda totul si sumele obtinute sa fie impartite la toti. Din acest motiv nici nu a fost deschisa succesiune de 10 ani de cand a decedat ultimul dintre parinti. Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii din punct de vedere legal.
1. Daca unul dintre frati deschide succesiunea ceilalti vor fi obligati sa se prezinte la notar ?
2. Ce se intampla daca refuza sa se prezinte ?
3. Ce se intampla daca se dezbate succesiunea si apoi fratii cei mari vor continua sa se opuna vanzarii ?
4. Exista vreo modalitate de a-i obliga pe cei doi frati sa fie de acord cu vanzarea, eventual prin instanta ?
Va multumesc anticipat.
Ce impozite sau taxe ar fi de platit catre stat in cazul vanzarii unei societati comerciale cu active, fara datorii, cu actionar unic ? Multumesc mult de ajutor.
Vanzare societate comerciala cu active, fara datorii. In aceasta situatie voi avea ceva de platit catre stat, vreun impozit sau taxa ? Multumesc mult de ajutor.
Va multumesc foarte mult.
Pensie anticipata vechime 36 ani si. 5 luni. Va rog sa ma ajutati. Cand as putea iesi la pensie ? Sunt nascuta in iulie 1968. Multumesc.
Va multumesc foarte mult. Si logica mea spunea la fel dar, cum inteleg ca legislatia este favorabila chiriasului, am vrut sa fiu sigura.
Clauza contract inchiriere - inlocuire yala
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: daca in contractul de inchiriere se stipuleaza ca dupa 2 luni de neplata a chiriei si/sau a utilitatilor se procedeaza la blocarea accesului chiriasului (schimbarea yalei), acest articol contravine in vreun fel legilor in vigoare ?
Multumesc.
Buna ziua. Apelez la ajutorul Dvs. din nou. Situatia este urmatoarea: unchiul meu a decedat si a fost inhumat intr-un loc de veci care este pe numele tatalui meu, frate cu decedatul. Tata doreste ca acest loc de veci sa fie pe numele partenerei de viata a unchiului, cu care acesta nu a fost casatorit.
1. Cum se procedeaza ?
2. Exista vreo varianta in care sa nu fie necesara prezenta ambelor persoane in acelasi loc ? Tata si partenera unchiului locuiesc in orase diferite si sunt foarte in varsta. De exemplu, doamna sa mearga la notar in orasul ei si sa declare ca accepta locul de veci, iar tata sa declare la alt notar, in orasul in care locuieste el, ca doreste sa transmita acest loc de veci doamnei respective.
Va multumesc anticipat.
Multumesc foarte, foarte mult.
Doamna in cauza este cumnata, nu sotia.