avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate cris_maria

Activitate cris_maria

Buna seara,
in urma sfatuirii cu dvs, bunica a obtinut handicap gr 2 accentuat, decizie contestata de noi. Luna aceasta am primit decizia grad de hand. grav, cod handicap 1, deficienta functionala grava, cu asistent personal, valabila12 luni de la 28.o5 2014 .
Noi am optat pentru indemnizatia lunara in locul asistentului personal, deoarece bunica este intr-un centru privat de ingrijiresi recuperare.
Dar, bineinteles ca atunci cand ne-am dus la primarie cu decizia, am intampinat din nou probleme : " cine zice ca trebuie sa va platim retroactiv?", "eu nu stiu daca primaria trebuie sa plateasca indemnizatia asta" si aici le-am citat pe angajatele primariei.
Va rog sa ma ajutati sa le aduc la cunostinta cadrul legal care ii da bunicii mele aceste drepturi.
Cu multumiri!
Buna seara,
tatal meu ( n:5.04.1956) vechime in munca la 1 decembrie:34 ani 9 luni 20 zile, si mama (n:12. 07.1957) vechime la 1 dec: 28 ani 5 luni 29 zile sunt acum in somaj. Se pare ca nu pot iesi inca la pensie, nici anticipata, e adevarat?

In cazul in care se vor reangaja la mai mult de 50 km de casa si isi vor schimba buletinul primesc ceva sume compensatorii? Se cunosc valorile acestora?
Mentionez ca ai mei au mai ramas in somaj acum 7 ani si au beneficiat de anumite sume la reangajare in perioada respectiva.
Multumesc!
Multumesc mult!
Buna seara, dr specialist a facut un referat,medicul de familie ne-a dat o scrisoare medicala ca nu e transprtabila, de la prmarie s-a facut o ancheta sociala, apoi am mers cu actele la dgaspc.Acolo, tatalu meu i-au spus sa mergem cu bunica acolo!!!!!!!? ne-au programat in 16 mai si i-au spus ca are sanse slabe la pensie suplimentara. Cum pot sa ne cheme acolo cu un om imobilizat, cu sempareza, care nu se poate ridica nici macar in sezut,,,CRUNT! Ce e de facut pe mai departe? :(
Multumesc!
Buna ziua, bunica mea a facut un accident vascular cerebral cu paralizie pe partea stanga, in momentul de fata avand nevoie de ingrijitor permanent.Oare ar putea primi ceva in plus la pensie sau pentru ingrijitor plateste ceva statul? Daca da, v-as ruga sa-mi spuneti si care sunt procedurile de urmat! Multumesc!
Răspuns la discuția Obtinerea titlului de proprietate
Va multumesc pentru sfat!
Buna ziua,
Bunicul meu, in varsta de 80 de ani are in posesie mai multe parcele de teren, unele lasate de la parinti( fiecare ditre fratii lui au primit parcelele lor), unele cumparate prin contract de vanzare-cumparare de mana, cu martori. Nu are titlu de proprietate pe nici un teren sau pe casa, unele terenuri sunt inca pe numele tatalui sau, decedat, in "registru de la primarie", cum zice el. Nu a incercat pana acum sa obtina titluri, pana cand a aflat ca o alta matusa are titlu de proprietate pe un teren de-al sau. A fost de cateva ori la primarie, i s-a spus ca i se va da un alt teren. De vreo doi ani estetot amanat, din primavara in toamna si tot asa....As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a obtine titluir de proprietate pe terenurile care ne apartin! Multumesc mult!