Buna seara,
in urma sfatuirii cu dvs, bunica a obtinut handicap gr 2 accentuat, decizie contestata de noi. Luna aceasta am primit decizia grad de hand. grav, cod handicap 1, deficienta functionala grava, cu asistent personal, valabila12 luni de la 28.o5 2014 .
Noi am optat pentru indemnizatia lunara in locul asistentului personal, deoarece bunica este intr-un centru privat de ingrijiresi recuperare.
Dar, bineinteles ca atunci cand ne-am dus la primarie cu decizia, am intampinat din nou probleme : " cine zice ca trebuie sa va platim retroactiv?", "eu nu stiu daca primaria trebuie sa plateasca indemnizatia asta" si aici le-am citat pe angajatele primariei.
Va rog sa ma ajutati sa le aduc la cunostinta cadrul legal care ii da bunicii mele aceste drepturi.
Cu multumiri!
Titularul certificatului de incadrare in grad de handicap,urmeaza sa primeasca indemnizatia aferenta gradului ,incepand cu luna urmatoare depunerii documentului
Nedumerire
grisa56
Am certificat de incadrare in grad de handicap GRAV, DEFICIENTA FUNCTIONALA :GRAVA-CU ASISTENT PERSONAL ,valabilitate; permanent,nerevizuibil. Primaria m-a ... (vezi toată discuția)