avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gr 1 handicap grav, obtinut dupa contestatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gr 1 handicap grav, obtinut dupa contestatie

Buna seara,
in urma sfatuirii cu dvs, bunica a obtinut handicap gr 2 accentuat, decizie contestata de noi. Luna aceasta am primit decizia grad de hand. grav, cod handicap 1, deficienta functionala grava, cu asistent personal, valabila12 luni de la 28.o5 2014 .
Noi am optat pentru indemnizatia lunara in locul asistentului personal, deoarece bunica este intr-un centru privat de ingrijiresi recuperare.
Dar, bineinteles ca atunci cand ne-am dus la primarie cu decizia, am intampinat din nou probleme : " cine zice ca trebuie sa va platim retroactiv?", "eu nu stiu daca primaria trebuie sa plateasca indemnizatia asta" si aici le-am citat pe angajatele primariei.
Va rog sa ma ajutati sa le aduc la cunostinta cadrul legal care ii da bunicii mele aceste drepturi.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:06, 21 Decembrie 2014
Titularul certificatului de incadrare in grad de handicap,urmeaza sa primeasca indemnizatia aferenta gradului ,incepand cu luna urmatoare depunerii documentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile unei persoane incadrate in grad de handicap? monik780401 monik780401 Buna ziua! As vrea sa stiu care sunt drepturile unei persoane cu Oligofrenie gr.II, in afara drepturilor banesti pentru persoane cu handicap (234 RON) de care ... (vezi toată discuția)
Nedumerire grisa56 grisa56 Am certificat de incadrare in grad de handicap GRAV, DEFICIENTA FUNCTIONALA :GRAVA-CU ASISTENT PERSONAL ,valabilitate; permanent,nerevizuibil. Primaria m-a ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)