avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Activitate BVFlorina

Activitate BVFlorina

Am depus la Parchet o plangere penala pentru hartuire si amenintare intrucat din luna ianuarie 2014 primesc sms-uri de pe doua cartele telefonice.

M-am deplasat la politie pentru a da o declaratie si politistul mi-a spus ca nu poate sa obtina de la operatorul de telefonie istoricul apelurilor, decat in baza unui mandat si doar pentru infractiuni grave, prin urmare nu ii poate identifica pe agresori, desi acestia raspund la telefon si chiar i-au livrat niste injuraturi si politistului.

Politistul mi-a spus ca in baza unei adrese eliberata de sectia de politie ma pot adresa la operatorul de telefonie mobila pentru a obtine istoricul convorbirilor telefonice insa, desigur, operatorul de telefonie refuza acest lucru si invoca art 135 NCPP.

Exista vreo modalitate prin care politia poate obtine istoricul apelurilor si poate identifica agresorul? Exista vreo prevedere legala pe care sa o invoc procurorului si politiei ca acestia sa treaca la treaba, cu atat mai mult cu cat agresorii raspund la telefon? Sau mai bine astept ca acestia s isi puna in practica amenintarile ca sa fie vorba de o infractiune grava....

Multumesc
La AG a asociatilor in SRL am votat impotriva descarcarii de gestiune a administratorului si impotriva aprobarii bilantului. Am solicitat inregistrarea unui punct de vedere distinct in cadrul procesului verbal in care am aratat ca votez impotriva intrucat nu mi s-a permis consultarea actelor contabile pe parcursul anul 2013. Practic nu stiu ce a facut administratorul care este la randul lui asociat cu 60% in firma.

Administratorul asociat a refuzat includerea punctului meu de vedere in PV si, in urma amenintarilor cu violente fizice am parasit AGA inaintea redactarii hotararii si a PV, deci nu am semnat cele doua documente. Politia a spus ca nu intervine in "certurile dintre asociati".

As vrea sa imi consemnez undeva punctul de vedere. La ANAF mi-au raspuns ca nu se ocupa cu asa ceva...si nu pot include asa ceva in dosarul fiscal al firmei. E posibil sa ma adresez unei instante care sa il oblige sa consemneze punctul meu de vedere in procesl-verbal? Sa ma adresez altor autoritati? Sa trimit punctul de vedere la ANAF prin executor judecatoresc si sa-i las sa se spele pe cap cu el si cu persoanele pe care le tot protejeaza?

Trebuie sa mentionez ca am suspiciuni ca activitatea desfasurata de administrator este un pic cam la limita legii dar nu am dovezi sa ma pot adresa politiei sau altor autoritati si nu mi se permite accesul in sediul firmei. De cate ori am incercat sa fac acest lucru, a pus-o pe sotia lui sa-mi depuna plangeri la politie pentru hartuire, intrucat sediul firmei este la el acasa. Cum am spus mai sus, politia a refuzat de fiecare data sa intervina.

Multumesc.
Răspuns la discuția Hartuita cu plangeri la politie
Multumesc pentru raspunsuri Mihail Popa si gi_jane2.
Incepand cu luna iunie 2013, o persoana X imi face reclamatii la politie. X sustine ca o apelez, o deranjez si o hartuiesc desi nu a depus nicio dovada in sprijinul afirmatiilor sale. X indica faptul ca este hartuita de subsemnata pe numere de telefon care nu ii apartin lui X (nu este titular de contract - diverse numere de cartela sau apartinand unor persoane juridice).

Dosarele au fost clasate, intrucat nu am apelat niciodata numerele respective de telefon, fapt pe care l-am probat cu facturi detaliate de la operatorul meu de telefonie. Cu toate acestea, aproximativ o data la doua luni sunt nevoita sa ma deplasez la politie, in celalalt capat al orasului, pentru declaratii.

Avand in vedere ca numerele pe care sustine ca am sunat-o nu ii apartin si, in acest caz, presupun ca nu are dreptul sa depuna plangeri, as vrea sa stiu daca aceasta fapta ar putea fi incadrata la fals in declaratii. Sau, in caz contrar, ce alte optiuni am pentru acest caz.

Politistii mi-au explicat ca nu exista posibilitatea de a o opri pe X sa depuna in fiecare luna cate o plangere, chiar fara sa aduca dovezi, intrucat este dreptul de cetatean al lui X sa depuna plangeri (au invocat dreptul la petitie sau ceva asemanator), domniile lor fiind obligati sa urmeze de fiecare data procedura (obtinerea de declaratii, intocmirea raportului si formularea propunerii legale).

Multumesc