Nu stiu daca putem numi conflict daca un proprietar face contestatii, pe buna dreptate, la modul de repartizare a consumurilor de pe listele comune sau sesizeza ca administratorul refuza citirea contorului de curent de pe scara si ca plata se face dupa un consum arbitrar.
Este prima incercare de divizare a asociatiei, probabil pentru a santaja pe cei care vor sa mai conteste nereguli. Scara noastra formeaza un condominiu si amenintarea lui este ca nu ne va mai repartiza si incasa banii pentru consumurile de apa, energie termica si electrica.
va rog cu un sfat:
Cum putem obliga presdintele de asociatie sa primeasca contestatiile si sa dea raspuns la ele?
Zilele trecute, toti proprietarii scarii in care locuiesc au primit adrese de la presedintele de asociatie, ca incepand cu luna iulie 2014 nu mai facem parte din asociatia de proprietari, ca nu ne va mai incasa consumurile si sa ne luam fondurile banesti existente in asociatie, fara alte explicatii. Am cerut motivatia adreselor, pe baza de tabel nominal, dar nu a vrut sa primesca petitia noastra. NU este un caz singular cand ne confruntam cu astfel de refuzuri.
dreptul de proprietate poate fi incalcat? asociatia are obligatia de a administra partile comune si nu a le inchiria fara acceptul chiar unui proprietar.
Am reclamat si eu o serie de abuzuri si falsuri in inscrisuri facute de reprezentantii asociatiei din care fac parte, la primarie si politie, iar raspunsurile au fost aceleasi " Nu avem abilitatea de a face verificari in asociatiile de proprietari" Si m-au indemnat ca in adunarea generala sa se aprobe un audit financiar si acel raport sa-l prezentam la politie sau in instanta, daca sunt consemnate neregului.
Singurii care-si pot decide soarta, sunt membrii asociatiei, pentru ca mai greu gasiti sprijin la alte institutii ale statului. Cititi atributiunile celor de la primarie si vedeti cat de mult va pot ajuta.
am vorbit telefonic cu presedintele comisiei de cenzori si mi-a spus ca nu stia ca presedintele de asociatie a semnat in locul cenzorului pe listele de cheltuieli si nici de ce ceilalti membri din comisie nu semnase. mi se pare un caz interesant de dezbatut si am sa va tin la curent cu eventuale noutati.
multumesc pentru interventiile facute.
rog sa-mi spuneti:
- Este normal ca in locul cenzorului sa semneze listele de cheltuieli lunare presedintele de asociatie? Avem 3 cenzori si este exlus motivul plecarii din localitate, bolnav ...etc.
- In acest caz vreun coproprietar poate contesta lista de cheltuieli si sa nu-si plateasca datoriile pe motiv de neincredere repartizare cheltuieli?
rog sa aveti amabilitatea de a ma ajutati la urmatoarele intrebari:
-la ce articol din legea comerciala se incadreaza o firma ce nu-si respecta angajamentul contractual?
-la o pronuntare de fond, se poate face recurs numai pentru micsorarea onorariului perceput de avocatul paratului considerat nevinovat ? Ce articol din cpc prevede acest lucru?
-se poate cere in recurs ca avocatul sa prezinte probe ca onorariul a fost incasat de la client si nu de la o asociatie de proprietari?
- cererea de recurs trebuie insotita de dosarul in speta?
multumesc.