avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate DUNIC

Activitate DUNIC

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc foarte mult. Raspunsurile dumneavoastra sunt STRALUCITE din punct de vedere profesional. Cam asta banuiam si eu !! Inca o data, mii de multumiri !!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra. Totusi, am intrat in posesia si a altor raspunsuri. Deoarece nu stiu sa combat raspunsul dumneavoastra, rog respectuos sa mai asteptam si alte pareri !!
O problema privind drepturile succesorale.
Va rog respectuos sa va aplecati atentia si asupra urmatoarei situatii teoretice, dar care naste unele controverse:

Tatal a decedat. Are doi copii A si B (care traiesc !) iar acestia au si ei copii (care traiesc !)
La Notariat, A si B renunta la mostenirea dupa tatal lor !
Intrebare: copii lui A si B pot solicita mostenirea dupa bunicul lor (tatal lui A si B) ??. Sunt in viata sotia, parintii, si fratii acestuia, etc.
Va multumesc anticipat pentru eventualele dumneavoastra lamuriri !!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra. Este foarte posibil sa fie si alte necunoscute (si pentru mine !!) Oricum, problema a fost rezolvata !!
Va multumesc inca o data pentru participarea dumneavoastra la solutionarea acestui caz.
In ce priveste reductiunea, sunt doua probleme: in primul rand prietenul meu cere reductiunea in numele ficei sale (este imputernicit sa o reprezinte...) si in al doilea rand, daca nu ar cere reductiunea, ar incalca niste prevederi legale care il obliga sa actioneze comform mandatului, in interesul ficei sale !!
Va multumesc foarte mult pentru interventia dumneavoastra. Aveti perfecta dreptate. Modelul de procura a fost dat in cunostiinta de cauza de catre domnul notar !! In aceste conditii previzibile, prietenul meu a solicitat sa se faca expertiza grafologica urmand ca el sa ceara in numele ficei sale, reductiunea. Raspunsul a fost ca reductiunea nu poate fi ceruta decat de fica sa !! (desi el are procura in care scrie ca poate face cereri in numele acesteia)
Am adresat aceste intrebari pe forum si in speranta ca poate s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie !!
Rog sa il ajutam pe prietenul meu, care este la greu !! Orice idee este de analizat.
Ma gandesc ca de la 01.01.22 se poate face transmiterea actelor cu semnatura digitala ( ? ),
video on line etc. Nu sunt la curent cu aceste procedee !! Repet, orice idee este de analizat !! Va multumesc !!
Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare !! Dar, banuiesc, ca este o masura de prevedere pentru eventuale testamente facute anterior !! Inca o data, eu nu pot decat sa fac presupuneri !!
Va multumesc pentru atentia acordata intrebarii mele. La notariat se pune problema validarii testamentului olograf (stiu ca sunt niste articole in legea notarilor !!) . Problema reductiunii este stabilita de tatal fetei, de acord cu fica sa. Casa care este la masa partajabila va ramane fetei oricum (este singurul copil !!). Tatal fetei fiind foarte bolnav, vrea sa poata trimite legal sulta catre fica sa (cat mai traieste !!)
Va multumesc foarte mult pentru .
Imi cer scuze, cred ca nu am fost explicit: in cadrul procedurii succesorale, in baza procurii succesorale, tatal va invedera la notariat ca fica sa nu contesta testamentul si solicita reductiunea !!
Nu toate declaratiile se dau in forma autentica. De exemplu declaratia de acceptare a succesiunii poate fi si olografa !! Esential este sa aiba data certa.