avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_ing

Activitate adrian_ing

Buna ziua,
Doresc sa construiesc 4 corturi de glamping pe un teren extravilan (padure). Corturile au o suprafata de 49mp fiecare si vor fi instalate pe o plaforma de lemn de aceeasi suprafata.
Cum se pot autoriza aceste corturi, tianand cont de specificul terenului? Ce anume se autorizeaza mai exact, platforma sau cortul in sine?
Răspuns la discuția Amnistie fiscala
Buna seara,
In ordonanta scrie:
Art. 12 - În cazul obligațiilor de plată datorate bugetelor locale, prevederile prezentei ordonanțe de urgență se aplică dacă consiliul local stabilește, prin hotărâre, aplicarea acestor prevederi

(2) În acest caz, anularea vizează o cotă de până la 73,3% din majorările de întârziere, datorate ca urmare a neachitării la termen a obligațiilor de plată restante datorate bugetelor locale

(3) Prin hotărârea prevăzută la alin. (1), consiliul local aprobă și procedura de acordare a anulării cotei din majorările de întârziere stabilită potrivit alin. (2).

Cum se poate afla daca a fost stabilit asta pentru un anumit consiliu local?

Deasemenea mai scrie:
Art. 14. - (1) Prevederile prezentei ordonanțe de urgență sunt aplicabile și în cazul obligațiilor de plată principale stabilite prin acte administrative emise de instituții sau autorități publice și care, potrivit legii, se transmit spre recuperare organului fiscal central. În acest caz, cererea de anulare a accesoriilor se depune și se soluționează de către instituția sau autoritatea publică ce a emis actul administrativ
Deci daca ANAF incepe recuperarea impozitului se poate cere anularea penalitatilor?

Multumesc
Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu daca aministia fiscala introdusa in Oct 2015 se aplica si in cazul unui impozit auto neachitat (persoana fizica), in sensul in care penalitatile se vor sterge si va trebui platit doar principalul si diferenta de dobanda.

Multumesc!
Răspuns la discuția Amenajare Terasa bloc
Voi incera sa vorbesc cu presedintele asociatiei de proprietari sa vedem daca se poate face si ce se poate face.
Intre timp...ce pot face multe maini dibace (bine...nu la noi in tara :) )

[ link extern ]
Răspuns la discuția Amenajare Terasa bloc
Trebuie acordul tuturor, a unei majoritati sau a celor de pe coloana?
In cazul in care acordul este obtinut ce fel de impozit se va plati?
Buna seara, am un apartament intr-un bloc "comunist", la etajul 8/8 si as fi interesat sa aflu in ce conditii pot deveni proprietarul suprafetei de deasupra apartamentului meu sau in ce conditii as avea dreptul sa amenajez terasa aferenta apartamentului meu astfel incat sa o pot transforma intr-un spatiu privat de relaxare. Amenajarile ar fi minine...podea din lemn si un gard de protectie in jurul terasei, eventual plante.
Un manager al unui departament IT, care coordoneaza echipe ai caror membri sunt scutiti de impozit daca indeplinesc criteriile cerute de lege, poate beneficia de scutirea de la plata impozitului pe venit?

Conform COR exista categoria "Manager Proiect Informatic" care beneficiaza insa descrierea nu este foarte clara.