avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amnistie fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amnistie fiscala

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu daca aministia fiscala introdusa in Oct 2015 se aplica si in cazul unui impozit auto neachitat (persoana fizica), in sensul in care penalitatile se vor sterge si va trebui platit doar principalul si diferenta de dobanda.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
adrian_ing, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_ing , utilizator 20:13, 9 Decembrie 2015
Nu se aplica la impozitele locale. Aveti textul ordonantei 44 la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara,
In ordonanta scrie:
Art. 12 - În cazul obligațiilor de plată datorate bugetelor locale, prevederile prezentei ordonanțe de urgență se aplică dacă consiliul local stabilește, prin hotărâre, aplicarea acestor prevederi

(2) În acest caz, anularea vizează o cotă de până la 73,3% din majorările de întârziere, datorate ca urmare a neachitării la termen a obligațiilor de plată restante datorate bugetelor locale

(3) Prin hotărârea prevăzută la alin. (1), consiliul local aprobă și procedura de acordare a anulării cotei din majorările de întârziere stabilită potrivit alin. (2).

Cum se poate afla daca a fost stabilit asta pentru un anumit consiliu local?

Deasemenea mai scrie:
Art. 14. - (1) Prevederile prezentei ordonanțe de urgență sunt aplicabile și în cazul obligațiilor de plată principale stabilite prin acte administrative emise de instituții sau autorități publice și care, potrivit legii, se transmit spre recuperare organului fiscal central. În acest caz, cererea de anulare a accesoriilor se depune și se soluționează de către instituția sau autoritatea publică ce a emis actul administrativ
Deci daca ANAF incepe recuperarea impozitului se poate cere anularea penalitatilor?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
adrian_ing, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea penalizarilor pentru intarzierea platii impozitului la case Cici Radoi Cici Radoi Buna ziua Va rog as dori sa stiu daca se includ si penalizarile de la neplata impozitului pe cladiri in noua scutire in legea 4/2016 (vezi toată discuția)
Cerere anulare penalizari persoane fizice ContSters126873 ContSters126873 buna seara. unde pot gasi model cerere anulare penalizari persoane fizice ? (vezi toată discuția)
Oug 44/2015 buget local chivuflaviana chivuflaviana Buna ziua, am dorit sa beneficiem de facilitatile fiscale acordate in baza OUG 44/2015,astfel in Dec 2015 am facut o cerere catre Primaria Barcanesti Prahova, ... (vezi toată discuția)