avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate saby_89

Activitate saby_89

Răspuns la discuția Admitere SNG 2015
firicel a scris:

[ link extern ] -(



Multumesc, dar astea au fost declarate neconstitutionale dupa data publicarii anuntului privind concursul SNG....probabil ca o sa le luam in considerare la anul! (SPER SA NU FIE CAZUL) :P
Răspuns la discuția Admitere SNG 2015
valivijelie a scris:


cpp.art. 453 Cazuri de revizuire
f)hotararea s-a intemeiat pe o prevedere legala ce a fost declarata neconstitutionala dupa ce a devenit definitiva.


Nu ma refeream la asta....1. ma refeream la dispozitiile din NCPP referitoare la participarea procurorului si inculpatului la solutionarea cererilor plangerilor si exceptiilor in procedura de camera preliminara - in cod scrie ca solutionarea se face fara participarea acestor persoane - dispozitii care au fost declarate neconstitutionale (nu se asigura echitatea si contradictorialitatea blah blah). Nu ma intereseaza consecintele hotararii pronuntate in temeiul unor prevederi declarate neconstitutionale, ci ma intereseaza daca aceste dispozitii le mai consider valabile sau nu avand in vedere ca nu au fost inlocuite de alte norme.
2. Aceeiasi chestie e si in CPC referitoare la faptul ca : Redactarea cererii de recurs si a motivelor de recurs precum si exercitarea si sutinerea recursului nu se pot face decat prin avocat sau consilier juridic sau de mandatar nespecialist al dreptului care trebuie sa fie asistat de avocat sau consilier juridic - au fost declarate neconstitutionale si acestea.

ma interesa sa stiu pentru noi care sustinem examenul acesta minunat - in cazul in care avem o cerinta gen : " Solutionarea plangerilor si a exceptiilor in cursul procedurii de camera preliminara se face prin incheiere data fara participarea procurorului si inculpatului" ...... ce raspundem? Adevarat sau fals?
Răspuns la discuția Admitere SNG 2015
Buna tuturor colegilor de suferinta!!!!!

Am si eu o intrebare in legatura cu prevederile declarate neconstitutionale din codurile de procedura...........teoretic nu mai sunt valabile....... practic ele inca mai sunt prevazute in legislatie cu mentiunea ca au fost declarate neconstitutionale si li s-au atasat extrasele din decizii.
Pentru noi....oamenii de rand care ne straduim sa invatam (DETALIAT) niste prevederi la care toti practicienii in drept au acces liber si neingradit prin consultarea codurilor si legilor.......cum sunt? Se aplica sau nu se aplica? #-o
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
luminita_2014, ai fost in amfiteatrul VI, et. II? :)))):D