avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate fany62

Activitate fany62

Am depus o cerere de rascumparare actiuni la o societate SA,iar in raspunsul primit, este
“Consiliul de Administratie va analiza perioada in care se pot rascumpara actiunile la pretul de X lei/act conform pretului stabilit de evaluatorul independent.Aceasta perioadsa va fi de max un an. AGEA din 2.12.2015 a stabilit ca plata rascumpararilor actiunilor se va face intr-un termen de 5 ani in functie de cerererile depuse si disponibilitatile financiare ale societatii, dar pentru dvs. termenul de rascumparare nu va dura mai mult de 1 an. “
Intrebarea mea este: Daca dupa un an de zile nu-mi rascumpara actiunile, pot actiona in instanta acest raspuns ?? , sau ce variante am, ca societata sa-mi rascumpere actiunile ??
Răspuns la discuția hotarare AGEA
Deci nu se pooate lua o asemenea hotarare ?
Si nu trebuie luata in consideratie.
Discuție hotarare AGEA
O hotarare AGEA are enuntul"Actionari minoritari nu vor mai primi nici un fel de raspuns la scrisorile (sesizarile) facute catre cenzori",
Ce obligatii vor mai avea cenzori de la acea AGEA ?
AGEA poate lua hotarari daca nu are atributii in acest sens ?
Este posibil ca actionarii minoritari sa actionare in raspundere administratori unui SA daca impreuna detin 12% iar presedintele consiliului de administratie detine 78% , acesta fiind situatia el are drept de vot in AGA? Daca el se abtine, mai este AGA constitutiva avind in vedere ca voteaba doar 20% din cei prezenti ? Trebuie mentionat in PV de sedinta prezenta inaintea votari ?
Un SRL-ul a fost infiintat cu capital integral SA ("asociat unic") in scop de a inlesni unele activitati in favoarea societati mama (SA-ului) apoi se modifica actul constitutiv si devine "asociati"(o persoana fizica mai subscrie 6 parti sociale). Profitul realizat de SRL se inregistreaza ca venituri la SA ?
Este posibila iregistrarea profitului, sub aceasta forma sau in ce forma si in baza caror documente ?
SRL-ul a fost infiintat cu capital integral SA in scop de a inlesni unele activitati in favoarea societati mama (SA-ului). Profitul realizat de SRL se inregistreaza ca venituri la SA.
Este posibil iregistrarea profitului, sub ce forma si in baza caror documente ?
Răspuns la discuția SA infinteaza un SRL
Multumesc pentru amabilitate.
3. Da dar daca nu a avut loc o intrunire a AGA pe aceasta problema iar Presedintele Consiliului de Administratie a infintat SRL-ul in urma cu 7 ani acuma ce se mai poate face ?
4. Daca SRL-ul nu achita facturile sau nu respecta un contract poate fi actionat in judecata ?:">
O societate pe actiuni poate impreuna cu o persoana fizica sa infinteze un SRL ?
Ce drepturi au actionari din SA asupra SRL-ului ?
Cine face imputernicirea pentru AGA a SRL-ului ?
Pot exista relatii contractuale intre cele doua entitati, si cine va avea drept de semnatura (reprezentanti legali)
In conformitate cu Art. 137 ind. 2 din Legea nr. 31/1990:

(1) În caz de vacanţă a unuia sau a mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel, consiliul de administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea adunării generale ordinare a acţionarilor.
Cat timp poate dura aceasta situatie de provizorat minim ,maxim?
Răspuns la discuția un actionar cu 2%
Daca SA-ul nu face cunoscuta sesizarea cenzorilor ia poate fi trimisa pe adresa lor privata care este stipulat in Hotararea AGA la alegerea acestora ?