avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare AGEA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare AGEA

O hotarare AGEA are enuntul"Actionari minoritari nu vor mai primi nici un fel de raspuns la scrisorile (sesizarile) facute catre cenzori",
Ce obligatii vor mai avea cenzori de la acea AGEA ?
AGEA poate lua hotarari daca nu are atributii in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: fany62 , utilizator 13:39, 27 Mai 2011
Din legea 31 din 1990 actualizata la 2011.
Art. 164^1. - (1) Orice actionar are dreptul sa reclame cenzorilor faptele despre care crede ca trebuie cenzurate, iar acestia le vor avea in vedere la intocmirea raportului catre adunarea generala .
(2) In cazul in care reclamatia este facuta de actionari reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5% din capitalul social sau o cota mai mica, daca actul constitutiv prevede astfel, cenzorii sunt obligati sa o verifice. Daca vor aprecia ca reclamatia este intemeiata si urgenta, sunt obligati sa convoace imediat adunarea generala si sa prezinte acesteia observatiile lor. In caz contrar, ei trebuie sa puna in discutie reclamatia la prima adunare . Adunarea generala trebuie sa ia o hotarare asupra celor reclamate.
(3) In cazul societatilor in care au fost desemnati auditori interni, potrivit legii, orice actionar are dreptul sa reclame acestora faptele despre care cred ca trebuie verificate. Auditorii interni le vor avea in vedere la intocmirea raportului catre consiliul de administratie, respectiv consiliul de supraveghere . In cazul in care reclamatia este facuta de actionari reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5% din capitalul social ori o cota mai mica, daca actul constitutiv prevede astfel, auditorii interni sunt obligati sa verifice faptele reclamate, iar in cazul in care sunt confirmate, fiind consemnate intr-un raport ce va fi comunicat consiliului de administratie, respectiv consiliului de supraveghere, si pus la dispozitie adunarii generale; in acest caz, consiliul de administratie, respectiv consiliul de supraveghere, este obligat sa convoace adunarea generala .

Deci nu se pooate lua o asemenea hotarare ?
Si nu trebuie luata in consideratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un actionar cu 2% fany62 fany62 Un actionar care detine 2% din dreptul de vot la un SA poate adresa intrebari referitoare la gestionarea SA-ului cenzorilor ? (art 164-1-(1)) Iar acestea ... (vezi toată discuția)
Actionar minoritar tovyis tovyis Buna ziua, fac parte dintr-o societate mixta : 10% o firma straina 45% o alta firma straina 10% o persona fizica 10% alta persoana 12% alta persoana ... (vezi toată discuția)
Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)