avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate telecomanda

Activitate telecomanda

Se poate proba in instanta identitatea unei persoane cu Certificatul de Deces din anul 1954 ? Se poate proba in instanta identitatea unei persoane cu Buletinul de identitatea nr.44/898 eliberat de Militia, Calarasi in anii 1950.
Va multumes, mult !
Speta :
In anul 1920 numitul , Cristea Nitu Panait vinde fiicei sale Mandica C Radulescu, nascuta Mandica Cristea Nitu Panait mai multe terenuri.

In actele de stare civila de la primarie (Certificat de Deces) ale numitei de mai sus figureaza ca decedata Smaranda Nitu (nascuta in anul 1880 - decedata in anul 1954).
La rubrica numele tatalui : Nitu -prenume: Cristea
Mai clar : Smaranda Nitu are ca tata pe:Nitu Cristea
- Fara a fii precizat si numele de Panait si fara a fi precizat nascuta Mandica Cristea Nitu Panait .

1). Se poate stabili identitatea lui Mandica C Radulescu, nascuta Mandica Cristea Nitu Panait dupa un act de Vanzare- Cumparare din anii 1920 ?

2). Este Actul de Vanzare-Cumparare un document de stare civila ?

3). Se poate proba in instanta identitatea Smarandei Nitu cu un Certificat de Deces , emis de starea civila a primariei?

4). Se poate proba in instanta identitatea unei persoane cu Actul de Vanzarea-Cumparare din 1920 ori cu Certificatul de Deces ?
Scriu acestea deoarece mai tarziu prin anii 1948 intru-un ,Registru Agricol reapare ca, Smaranda Nitu s-ar fi chemat, Smaranda Panait si nu Nitu cum scrie in actele oficiale.
Multumesc, da este vorba de un registru agricol anii - 1951 inainte de colectivizare. Unde prin suprapunere peste numele GHEORGHE MENCIU este scris cu alta culoare MARIA MENCIU . (Maria fiind mama lui Gheoghe) Nu este nici o taiere de nume este scris ingrosat cu diferenta de scris MARIA peste numele de GHEORGHE. Nu exista nici un fel de semnatura si nici stampila in dreptul modificarii. Mai mult GHEORGE in 1950 era casatorit si independent de mama lui MARIA. Deci GHEORHE era capul gospodariei
Prin modificare mostenitori au devenit mai multe persoane . si anume sora lui GHEORGHE numita Ileana. Daca nu era modificarea ramanea la mostenire numai copii lui GHEORGHE.
Sa revenim la modificare. Cum putea fii modificat un act direct prin suprapunere vizibila fara o stampila ori fara o semnatura ?
Cert este ca procurorul a dispus ca un criminalis de la IPJ sa mearga acolo pentru o constatare criminalistica.

Eu am nedumerire ce face ofiterul criminalist ce poate constata daca nu se face o expertiza intr-un laborator. Modificarea este vizibila si grosolana
Plus ca este diferenta de scris . Scrisul din 1951 este BOMBAT SI CU CUDITE LA LITERE CE DE PESTE ESTE ASEMANATOR SCRIERII DE TIPAR
Buna ziua, doresc a face o intrebare : Ce inseamna efectuarea constatarii criminalistice la fata locului a unui inscris ,document suspect de a fii falsificat prin suprapunere de nume ? Inscrisul se afla in prezent in custodia Arhivelor Nationale a unui judet. Ma intreb cum poate constata un fals daca nu se face o expertiza intr-un laborator specializat. Ce putere are raportul ofiterului criminalist al I.P.J. in fata instantei penale daca nu exista o expertiza in laborator ?
Va multumesc ,
Unitatea Administrativ Teritoriala -Primaria prin serviciul stare civila elibereaza unei persoanei persoane o copie dupa un certificat de nastere. Un fals deoarece acea persoana nu se raegaseste ca fiind nascuta in acea localitate,ba mai mult in registrul de nasteri de la pozitia 58 din anul 1976 este o alta persoana. Acest fals eliberat de starea civila nu a fost folosit niciodata de cel care la solicitat,pentru ca si-a dat seama ca este un fals. Au fost niste controale dar primaria prezinta ca : Acest document a fost folosit de solicitant.Am dovedit politiei ca sunt prezentate fapte neadevarate ca fiind adevarate. Acestia au verificat si au constatat. Ce se va intampla se vor alege cu dosar penal ?
Care este articolul din legea nr.18/1991republicata si reactualizata, care permite unei perosoane fizice:
Retinerea unei suprafete de teren din extravilan si compensarea acesteia cu terenuri in intravilanul unei comune .
Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, poate lua (retine din suprafata totala ) de la o persoana fizica suprafata de teren de (exemplu): 1000 mp din extavilan si compensarea acestei suprafete (1000 mp ) in intravilanul unei comune ,localitati
Mai clar din suprafata care trebuia sa o primesc (legea 18/1991) =7 ha. mi sa retinut din extravilan suprafata de 1000 mp si mi sa dat in intravilan. pentru care am titlu de proprietate acum.
Raspunsul corect al : Kyandra !

Multumesc pentru raspuns !nBa mai mult sa solicitat scris functionarului public (secretarului) din primarie sa denunte de indata organelor de urmarire penala (raspunsul comisiei locale fond funciar) Totul a fost legal desii au avut si au pe birourile lor actul modificat prin suprapunere de nume.n Sa solicitat scris Prefecturii -Corpului de control si comisiei judetene de fond funciar sa verifice si sa anunte orgenele judiciare. Prefectura a efectuat control- Raspunsul a fost : Nu facem expertize grafologice. Nu anuntam organele de cercetare penala. Nu deschidem actiune in instanta pentru anulare titlu de propietate- nDesii legea 78/2000 art.23
Mare dreptate aveti dle Expert judiciar.
Multumesc



La biroul unui functionar public din primarie se prezinta o persoana cu o copie xerox document vizibil modificat prin acoperirea unui nume cu un alt nume. Functionarul public accepta actul in copie xerox si il ataseaza la un dosar pentru retrocedare teren agricol. In baza acestui act cel ce a prezentat si adus actul modificat primeste terenul agricol. Dupa ceva timp se afla de catre autoritati,politie si parchet. Faptele sun prescrise pentru ca sau comis acum 12 ani .In anul 2015 o persoana merge si atrage atentia scris functionarului public si cere anularea actului. Functionarul public se face ca ploua si o lasa moarta
Ce se poate intampla acum ? Daca a intrat parchetul peste functionar cat si peste cel ce la prezentat si obtinut teren? In cel mai rau caz