avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce inseamna constatarea criminalistica la fata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce inseamna constatarea criminalistica la fata locului a unui act suspect de fals

Buna ziua, doresc a face o intrebare : Ce inseamna efectuarea constatarii criminalistice la fata locului a unui inscris ,document suspect de a fii falsificat prin suprapunere de nume ? Inscrisul se afla in prezent in custodia Arhivelor Nationale a unui judet. Ma intreb cum poate constata un fals daca nu se face o expertiza intr-un laborator specializat. Ce putere are raportul ofiterului criminalist al I.P.J. in fata instantei penale daca nu exista o expertiza in laborator ?
Va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: telecomanda , utilizator 13:04, 11 Aprilie 2016
Se face obligatoriu o expertiza.
Slabe șanse să poată fi depistat autorul. La fel de bine, modificarea/ suprapunerea de nume putea fi făcută urmare metodologiei de lucru în timpul când documentul s-a aflat în arhiva de unde a fost predat.
Dacă este vorba despre un rol agricol, de exemplu, se tăia cu o linie numele capului de rol și se scria numele noului cap al gospodăriei.
Ne puteți spune despre ce act este vorba și ne puteți detalia în ce anume constă suprapunerea de nume?
Multumesc, da este vorba de un registru agricol anii - 1951 inainte de colectivizare. Unde prin suprapunere peste numele GHEORGHE MENCIU este scris cu alta culoare MARIA MENCIU . (Maria fiind mama lui Gheoghe) Nu este nici o taiere de nume este scris ingrosat cu diferenta de scris MARIA peste numele de GHEORGHE. Nu exista nici un fel de semnatura si nici stampila in dreptul modificarii. Mai mult GHEORGE in 1950 era casatorit si independent de mama lui MARIA. Deci GHEORHE era capul gospodariei
Prin modificare mostenitori au devenit mai multe persoane . si anume sora lui GHEORGHE numita Ileana. Daca nu era modificarea ramanea la mostenire numai copii lui GHEORGHE.
Sa revenim la modificare. Cum putea fii modificat un act direct prin suprapunere vizibila fara o stampila ori fara o semnatura ?
Cert este ca procurorul a dispus ca un criminalis de la IPJ sa mearga acolo pentru o constatare criminalistica.

Eu am nedumerire ce face ofiterul criminalist ce poate constata daca nu se face o expertiza intr-un laborator. Modificarea este vizibila si grosolana
Plus ca este diferenta de scris . Scrisul din 1951 este BOMBAT SI CU CUDITE LA LITERE CE DE PESTE ESTE ASEMANATOR SCRIERII DE TIPAR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa o expertiza a unui act falsificat - prin suprapunere de nume-plastografie ? cornaca cornaca Buna ziua am o intrebare, Cunoasteti preturile de expertizare a unor documente ? Ma refer la un act care a fost falsificat prin suprapunere de nume in sensul ... (vezi toată discuția)
Expertiza şi constatarea unui act. procurorul refuza expertizarea.procurorul refuza sa aduca la cunostiinta raportul de constatare. soparla62 soparla62 Art. 172 - Dispunerea efectuării expertizei sau a constatării (1) Efectuarea unei expertize se dispune când pentru constatarea, clarificarea sau ... (vezi toată discuția)
Registru agricol anul 1948 ori recensamantul general agricol anul 1948 care poate fii luat de bun in instanta ? soparla62 soparla62 Copie dupa, Registru agricol anul 1948 ori copie dupa, Recensamantul General Agricol anul 1948. Care act poate fii luat de bun in instanta de judecata. ... (vezi toată discuția)