avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate Adinaaaaa

Activitate Adinaaaaa

Buna ziua, in perioada 1 ianuarie 2018 - 23 martie 2019 am avut, pe langa contractul de munca cu norma intreaga, un contract de munca cu norma de 2h la un alt angajator. Incepand cu 1 aprilie 2019 am intrat in concediu medical pentru sarcina si lauzie. Am adus angajatorului o adeverinta cu stagiul de cotizare si veniturile aferente ultimelor 6 luni primita de la firma unde am lucrat cu norma partiala. Intrebarea mea este, baza de calcul pentru concediul medial va cuprinde si veniturile aferente contractului cu norma partiala? Daca da, in baza carei legi? Am incercat sa gasesc informatia in OUG 158/2005 si in normele de aplicare, insa nu am gasit nici o referinta in acest sens.
Buna ziua,

Avem un angajat ce a depus cerere pentru concediu fara plata pentru motive personale in perioada 01.02.2017 - 15.02.2017. S-a operat suspendarea contractului conform datelor din cerere insa am facut o gresala si am reluat contractul de munca cu data de astazi, 13.02.2017 (in loc de data incetare suspandare 16.02.2017). Nu pot face corectie pe suspendare intrucat contractul de munca imi apare activ, nu-l mai gasesc in tab-ul "suspendare". Exista vreo posibilitate de a corecta aceasta eroare, astfel incat angajatul sa aiba contractul suspendat pana pe data de 15.02.2017?
Buna ziua,

Lucrez pentru o firma de IT din Romania si in prezent ne confruntam cu o speta noua pentru noi. La inceputul anului am contractat servicii de publicitate de la un furnizor din Statele Unite. Intrucat acesta nu ne-a furnizat certificatul de rezidenta fiscala la acel moment (facturarea si plata s-au efectuat in luna martie), am stabilit de comun acord sa retinem impozitul la sursa. La inceputul lunii iunie am primit certificatul de rezidenta, insotit de solicitarea restituirii impozitului, in baza conventiei de evitare a dublei impuneri. M-ar interesa sa stiu daca exista vreo modalitate prin care noi putem recupera valoarea acestui impozit de la stat in vederea transferarii lui catre furnizor avand in vedere faptul ca certificatul de rezidenta a fost emis de catre autoritatile americane la o data ulterioara celei care apare pe factura si celei la care s-a efectuat plata.

Va multumesc.