avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate II_Maria

Activitate II_Maria

Mulțumesc pentru informațiile clare care pot fi utile, pentru restul concluziilor și ipotezelor dvs., @raluk0207, îmi pare rău dar ar fi bine să recitiți toate cele scrise de mine pe acest subiect.

Întrebările sunt puse pentru a fi avizat într-o situație anume. Dacă întrebările legate de un subiect, la care se poate răspunde pe site, sunt limitate la un anume număr, vă rog să-mi comunicați care este acel număr.

Dacă nu pot primi răspunsuri și la celelalte întrebări, vă urez O seară bună tuturor și mulțumesc de asemenea tuturor celor implicați în discuție!
Și încă o întrebare:
CE CONDIȚII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ PENTRU SUCCESIUNE MARTORUL? Să cunoască bine familia de un număr (minim=?) de ani, să se viziteze cu aceasta și .....?

II_Maria a scris:


TITLUL DE PROPRIETATE ÎN ORIGINAL ESTE DUPĂ BUNICI: Nu avem detalii exacte despre imobil și documente,

DECI:
De unde putem obține copii legalizate după titlul de proprietate sau informații exacte despre moștenirea după bunici? Ar fi utile COPII LEGALIZATE după TITLURI. ASTEFEL DE COPII LEGALIZATE POT FI UTILIZATE LA SUCCESIUNE?


Mulțumesc pentru răspunsurile dvs.

TITLUL DE PROPRIETATE ÎN ORIGINAL ESTE DUPĂ BUNICI: Nu avem detalii exacte despre imobil și documente,

DECI:
De unde putem obține copii legalizate după titlul de proprietate sau informații exacte despre moștenirea după bunici? Ar fi utile COPII LEGALIZATE după TITLURI. ASTEFEL DE COPII LEGALIZATE POT FI UTILIZATE LA SUCCESIUNE?

Mulțumesc.

La prima succesiune (după mama) tatal a fost RENUNȚĂTOR. Nu au trecut 2 ani de la decesul tatălui. Nu avem nicăieri impozite neplătite pe anii precedenți. Anul acesta, suntem încă în ianuarie,
Sora a depus cererea - singura depusă în această lună ianuarie 2023, la un notar apropiat de reședinta decedatei (București).

Problema rămâne tot neelucidată.

Dacă un moștenitor nu vrea să ofere celorlalți moștenitori TITLUL DE PROPRIETATE de pe un imobil, cum se poate face o succesiune pe acel imobil, fără a-l da în judecată? Un TITLU - COPIE LEGALIZATĂ obținută de la Primărie- sau de unde se poate obține? poate fi utilizat la succesiune?

Încă nu au trecut 2 ani de la deces.
Revin cu explicații: relocarea succesiunii de la notarul la care sora mea a predat actele a fost făcută conform Camerei Notarilor de către Primărie (care Primărie nu știm, dar suntem în București) iar conform notarului la care am fost relocați datorită faptului !că sora mea ar fi depus, în 2021, cerere la Taxe și Impozite al unui sector în care nu locuim/decedatul nu a avut domiciliu și unde nu a fost reședința decedatului și sector cu care nu avem nici o legătură!. Singura cerere depusă de sora mea a fost la un notariat apropiat de locuința sa, acum 2 săptămâni.

Se poate face succesiune pe baza unor titluri în copie legalizată sau sub altă formă legală a lor, alta decât originalul? Care ar fi acestea deoarece nu dețin originale.

Mulțumesc.
Cred că m-am exprimat greșit: se poate face succesiune pe baza unor titluri în copie legalizată sau sub altă formă legală a lor, alta decât originalul? Care ar fi acestea deoarece nu dețin originale.

Mulțumesc tuturor
Mulțumesc.
Nu doresc să renunț decât la o parte din moștenire.
Care ar fi soluțiile posibile ("cale mai directa si mai ieftina") ? Ceva vreme în urmă se făceau succesiunea și partajul împreună.


Acum încercăm să facem succesiunea după ultimul părinte decedat, numai pentru bunurile pe care le-a dobândit el împreună cu soția și copii, urmând ca ulterior să facem completările ulterioare.
Răspuns:
1 + 3. Poate vor să ne blocheze ele pe noi, ca să admitem tot ce vor. Precum spuneam, în numele părinților ca moștenitori ai bunicilor, poate au fost făcute operațiuni de care nu am fost informați și cu care este posibil să nu fim de acord.
2. Banii pentru ele nu contează dar pentru noi, da.

Rămân ca întrebări următoarele:
1. Este posibil și legal ca unele dintre rudele părinților (trăiesc numai nepoții) să fi depus cerere de succesiune?
2. Se poate face succesiune pe baza unor titluri duplicate?
3. Putem accepta numai o parte dintre imobilele bunicilor, pe măsură ce le aflăm și suntem de acord cu ele?
4. Deci dacă vin la succesiune acele rude cu actele pe care le dețin suntem obligați să le luăm si pe acelea în discuție?


raluk0207 a scris:

Fara prezenta si acordul dvs, ca mostenitori ai tatalui, nu poate face nimeni nimic.
Procedura sucecsorala poate fi deschisa si de alte rude, dar nu au interes sa faca asta. Pentru ca:
2. Costa
3. Fara semnaturile dvs succesiunea ramane nefinalizata.
Asadar: de ce ar face rudele niste diligente, de pe urma carora nu beneficiaza de nimic, si costa si raman lucrurile in plop?


Voi face investigațiile pentru a lămuri acest lucru,

Sunt moșteniri încă nedezbătute după bunici. Nu au fost obținute toate titlurile de proprietate după bunici iar cele care există nu ne sunt date de către rudele părinților decedați (frați, nepoți). Este posibil și legal ca unii dintre rudele părinților (trăiesc numai nepoții) să fi depus cerere de succesiune?
Se poate face succesiune pe baza unor titluri duplicate? Putem accepta numai o parte dintre imobilele bunicilor, pe măsură ce le aflăm și suntem de acord cu ele? În numele părinților au fost făcute operațiuni de care aceștia nu au fost informați și cu care este posibil să nu fim de acord.

raluk0207 a scris:

Și de ce ar face o ruda/un cunoscut asa ceva? Având în vedere ca defunctul deja are copii (dvs si sora) si sunteți singurii moștenitori legali.


Mulțumesc.
Sora a depus actele in această lună la un notar apropiat de reședința sa și nu în sectorul X. în care am fost repartizați.. După câteva zile acesta a nunțat-o că dosarul a fost transmis de Camera Notarilor la notarul cu care am dezbătut succesiunea după primul părinte decedat, notar care funcționează în sectorul X (denumire aleatorie, necesară în raportarea în cadrul discuției), diferit de cel în care se află imobilul și reședința decedatului ultim.

Notarul la care s-a dezbătut prima succesiune și la care am fost "repartizați" afirmă că sora mea a făcut o cerere la Taxe și impozite al sectorului X și de aceea a ajuns dezbaterea la el.

Sora nu mă minte și nici are interes să mă mintă, mai ales că ei ii vor reveni bunurile prin înțelegerea între noi, deci nu există diferend între noi pe această problemă. Repet, sora nu locuiește în sectorul X și nici reședința decedatului nu este în sectorul X.

Poate să o rudă sau cunoscut care să depună cerere pentru dezbatere în acest sector X, diferit de cel în care se află imobilul care era și reședința decedatului? Suntem unicii copii ai decedaților, iar ascendenți ai decedaților nu mai există.

Mulțumesc