avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Centrul Medical Alexis

Activitate Centrul Medical Alexis

Buna seara,
ne poate lamuri cineva despre regimul tichetelor de incentivare?

"Conform Legii nr. 165/2018 tichetele cadou pot fi oferite și altor persoane, nu numai salariaților, pentru campanii de promovare a produselor, pentru studii de piață, pentru promovarea produselor pe diferite piețe, pentru protocol și pentru cheltuieli legate de reclamă sau publicitate.

Valoarea maximă a tichetelor cadou acordate salariaților nu poate depăși cuantumul stabilit de către angajator împreună cu sindicatele sau, dacă în compania respectivă nu există sindicat, cu reprezentanții angajaților. De asemenea, cele două părți stabilesc de comun acord frecvența acordării tichetelor cadou, dar și modul în care se acordă acestea, respectiv pe suport de hârtie sau pe suport electronic.
Sumele maxime ce se pot acorda sub formă de tichete cadou altor persoane decât salariații nu pot depăși sumele stabilite pentru acest demers în bugetele alocate evenimentelor de promovare."

Pe situl unei companii de ticketing apare urmatorul text:
"Tichetele de incentivare reprezinta o solutie de rasplatire non-cash a partenerilor de business si sunt, in acelasi timp, instrumente utile pentru motivarea colaboratorilor si cimentarea relatiei cu acestia.
Tichetele de incentivare sunt o metoda simpla prin care o companie poate motiva echipele externe in vederea atingerii unor obiective profesionale sau comerciale, pentru a rasplati succesul si a oferi un stimulent celor mai performanti parteneri."

Cine stabileste plafonul acestor tichete care, intelegem noi, se pot clientilor dar si angajatilor ?!?
Si cum se impoziteaza? Firma de contabilitate ne-a comunicat ca nu exista un plafon stabilit de lege, ca nu se impoziteaza (acelasi regim ca si tichetele cadou de Paste si Craciun) !!!

Va multumim aniticipat pentru raspunsuri.
multumesc!
Da, la alertele respective ma refeream.Erau foarte utile.Din pacate, si aici, majoritatea de cide si, daca ati avut raportari de SPAM, va inteleg.
Si sunt total de acord cu ce a scris utilizatorul gi-jane82:
"Era buna si fata veche cand te abonai sa primesti notificari ca sunt subiecte noi si care sunt acelea in subforumurile care te intereseaza- civil, familie etc, plus alerte pt subiecte in care ai postat- cu tilul acesteia.
Acum cu fata noua.. chiar iti invada casuta cu mesajul " au aparut subiecte noi in subiectele urmarite " , va dati seama cate veneau. Era deranjant pt ca nu scria si titlurile lor, ca inainte.. practic era acelasi mesaj de 20 de ori pe zi.
Trebuia sa intri in urmarite sa vezi care e acela in care s-a postat nou. "

Spor!
Perfect de acord !
gi-jane2 a scris:

Era buna si fata veche cand te abonai sa primesti notificari ca sunt subiecte noi si care sunt acelea in subforumurile care te intereseaza- civil, familie etc, plus alerte pt subiecte in care ai postat- cu tilul acesteia.
Acum cu fata noua.. chiar iti invada casuta cu mesajul " au aparut subiecte noi in subiectele urmarite " , va dati seama cate veneau. Era deranjant pt ca nu scria si titlurile lor, ca inainte.. practic era acelasi mesaj de 20 de ori pe zi.
Trebuia sa intri in urmarite sa vezi care e acela in care s-a postat nou.


Buna ziua,

Nu ne-am dezabonat.
Si nici nu intra in SPAM, am verifcat si asta.Cert este ca din 08 septembrie nu am mai primit nicio "Alerta mesaje FORUM".
Multumesc.
Buna ziua,
de ce nu mai primesc mailurile cu "Alerta mesaje FORUM..."? Erau foarte utile, poate reveniti la ele.
Multumim si mult succes!
Răspuns la discuția CCM,Sporuri
"Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia."
Adica angajatul primeste si acelasi numar de ore libere care i se si platesc? Dar daca nu i se pot da ore libere si doar se platesc, cum se face asta, se platesc dublu acele ore?
Multumesc.
multumesc
Buna ziua,

Sporul de fidelitate se acorda in timpul contractului de munca?
Daca da, cum se impoziteaza aceasta suma?
Va aparea pe statul de salarii sau se intocmeste stat separat?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Daca in contractul de munca pe perioada determinata de 60 de zile exista specificatia (la capitolul "Alte clauze" ) ca perioada de proba este de 30 de zile calendaristice inseamna ca angajatului respectiv i se poate inchide contractul dupa 30 de zile pe motiv de necorespundere profesionala?
Multumesc!